ASAYİŞ - 29 Temmuz 2022 Cuma 07:31

İstanbul merkezli 3 ilde PKK operasyonu

A
A
A
İstanbul merkezli 3 ilde PKK operasyonu

İstanbul merkezli 3 ilde bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, örgüte eleman kazandırdığı ileri sürülen çok sayıda şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Alınan bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yeni bir çalışma daha gerçekleştirdi.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde örgütün İstanbul’daki gençlik yapılanması DGH içerisinde faaliyet gösteren ve burada bulunan sözde değer aileleriyle görüşerek terör örgütüne yardımcı gençleri bir araya getiren bazı şüpheliler belirlendi.

Örgüte eleman kazandırma çalışmaları yürüttüğü tespit edilen ve kazandırdıkları bu kişileri PKK/KCK’nın kırsal kadrosuna katılım sağlamaya çalıştıkları belirlenen 10 şüphelinin yakalanması için bu sabah İstanbul'da 8 ilçedeki 10 adreste ve Van ile Muğla’da 2 farklı adreste eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Örgüte yönelik toplam 12 adreste gerçekleştirilen büyük çaplı operasyonda, aranan şüphelilerin büyük bir kısmının yakalandığı bildirildi.
Yakalanan zanlılar sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

Sadık Kahraman
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale’de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrendi Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Gelibolu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, Trafik Haftası’nın önemini vurgulamak amacıyla öğrencilerle bir araya geldi. Gelibolu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, Trafik Haftası’nın önemini vurgulamak amacıyla öğrencilerle bir araya geldi. "Hayatla Yarışılmaz" mottosuyla düzenlenen etkinlik, 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Trafik güvenliği konusunda bilinçlenmek ve önemli mesajları paylaşmak için bir araya gelen öğrenciler, trafik kurallarına uyma, emniyet kemeri kullanımı ve hız sınırlarına riayet etme konularında bilgilendirildi. Etkinlik kapsamında, öğrencilere trafik polisleri tarafından seminerler verildi ve trafik güvenliği konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ayrıca, öğrencilerin pratik yapmaları için polis araçları, ışıklı ve sesli uyarı cihazları ve trafik işaret ve levhaları ile trafik eğitim alanları oluşturularak, trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlandı. Trafik Haftası etkinliğine katılan öğrenciler, edindikleri bilgileri trafik polisleri eşliğinde araç sürücüleri ile paylaşarak trafik bilincinin yayılmasına katkı sağladılar. Gelibolu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, geleceğin sürücülerinin trafik kurallarına uyumlu ve bilinçli bireyler olmalarını sağlamak için benzer etkinliklerin düzenlenmeye devam edeceğini belirtti.