EKONOMİ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 09:02

Hisarcık’lı çiftçiden pet şişelerden sera

A
A
A
Hisarcık’lı çiftçiden pet şişelerden sera

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde çiftçilik yapan Sadettin Gün, tarlasına ektiği sebze fidelerinin üzerini, erken ürün elde etmek ve zirai dondan korumak amacıyla pet şişelerle kapatıyor.


Çiftçi Sadettin Gün, Nisan ayının başlarında Kır mevkiinde ekimini yaptığı sebze fidelerinin üzerlerini soğuktan korumak amacıyla 5 litrelik pet şişelerle kapattığını söyledi.


Gün, " Mayıs ayı sonuna kadar kırağı veya don tehlikesi devam sürdüğü yöremizde erken ürün elde etmek istiyorsanız sera kurmanız ya da sebze fidelerinin üzerini naylon örtü ile kapatmanız gerekir. Bu da maliyetli bir iş, zaten kendi ihtiyacım kadar sebze ekimi yapıyorum. Bu nedenle Nisan ayında ekimini yaptığım özellikle domates ve salatalık fidelerini zirai don ve kırağıdan korumak amacıyla yıl boyu biriktirdiğim 5 litrelik pet şişelerin altlarını keserek fidelerin üzerine yerleştirdim. Böylece sıfır maliyetli pet şişeyle korunan sebze fideleri soğuktan etkilenmiyor. Soğuktan etkilenmeyen sebze fideleri pet şişelerin içerisinde çok güzel gelişiyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla pet şişeleri kaldıracağım" dedi.



Hisarcık’lı çiftçiden pet şişelerden sera

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Parklar güzelleştiriliyor Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların dinlenmek ve vakit geçirmek için yoğun olarak kullandığı parklarda çim biçimi yaptı, aydınlatma ile ilgili arızaları giderdi, kırılan bank ve bordür taşlarının onarımını gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, yaklaşan yaz ayları öncesi vatandaşların parkları sorunsuz şekilde kullanmalarını sağlamak için tespit ettiği eksiklikleri gidermek için alt ve üst yapı çalışmaları başlattı. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından yoğun şekilde kullanılan Kayapınar ilçe sınırlarında yer alan Park 75’de ekipler, bitkilerin yaşanacak olası sıcaklıklardan etkilenmemesi için altyapı çalışmaları kapsamında su tesisatlarında yaşanan arızaları giderdi. 170 dönüm çim biçimi yapıldı Üst yapı işlemlerinde Kayapınar Belediyesi personelinin de dahil olduğu 61 kişilik ekiple, yaklaşık 170 dönüm çim alanının biçimi gerçekleştirildi. Park içinde bulunan farklı türde çalıların budanmasının yapıldığı çalışmada, ayrıca aydınlatma direklerinde oluşan arızalara da müdahale edilerek yeniden işlevsel hale getirildi. Piknik alanında hummalı çalışma Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, ayrıca, kentin önemli uğrak noktalarından biri olan Yenişehir ilçe sınırlarında yer alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Piknik Alanında tespit ettiği alt ve üst yapı eksikliklerini giderdi. Çalışmalar kapsamında oluşturulan 25 kişilik ekip, yeşil alanda bulunan çimlerin biçimini ve çalıların budamasını gerçekleştirdi. Aydınlatma arızalarının da giderildiği çalışmada, kırılan banklar ve bordür taşları onarıldı. Ayrıca ihtiyaç duyulan alanlara yeni oturma bankları yerleştirildi. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Sur, Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde bulunan parklarda tespit edilen eksiklikleri gidermek için çalışmalarına aralıksız devam edecek.
Ankara Bakan Uraloğlu: “Oluşan şartlara göre (otoyol ve köprü) geçiş ücretlerinde güncelleme ihtiyacı hissettik” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zamma ilişkin, "Kamuda verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Biz de burada oluşan şartlara göre geçiş ücretlerinde güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok çok düşük kalmıştı. Bakım işletme giderlerini karşılama noktasında bir düzenleme yapmamız gerekiyordu, o düzenlemeyi yapmış olduk” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti’nin TBMM’deki grup toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zamma ilişkin konuşan Uraloğlu, bakım ve onarım masraflarının karşılanması nokrasında bir düzenleme gerektiğini ve yapılan zammın bununla alakalı olduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu, “Kamuda verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Biz de burada oluşan şartlara göre geçiş ücretlerinde güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok çok düşük kalmıştı. Bakım işletme giderlerini karşılama noktasında bir düzenleme yapmamız gerekiyordu, o düzenlemeyi yapmış olduk” ifadelerini kullandı. “Hepimizin daha dikkatli olması gereken bir süreç” Kamuda tasarruf genelgesi hakkında da konuşan Uraloğlu, “Hepimizin daha dikkatli olması gereken bir süreç. Zaten dikkat ediyorduk ama bu süreçte kamu ile entegre olacak şekilde bizim de kurumlarımız tasarruf yaklaşımına daha fazlasıyla katkı sağlayacak” dedi.