ASAYİŞ - 30 Nisan 2024 Salı 18:39

Kütahya’da berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

A
A
A
Kütahya’da berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Kütahya’daki bir iş yerine düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldürüldü.

Olay, Yunus Emre Mahallesi Gülbahar Sokak’taki bir berber dükkanında meydana geldi.

Silahlı bir kişi iş yerine gelerek dükkanın sahibi ve komşuna ateş etti. Olayda iki kişi hayatını kaybederken, saldırgan olay yerinden kaçtı. Polis, olayın aydınlatılması için geniş çaplı çalışma başlattı.

Hüseyin Efe



Kütahya’da berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri KAYÜ, Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’ne üye oldu Kayseri Üniversitesi’nin, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği’ne (TÜRKÜNİB) üyeliği kabul edildi. Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi (UNEC) başkanlığında gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’nin (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kuruluna Türk dünyasından 50’den fazla üniversitenin rektörü katıldı. TÜRKÜNİB’in gelecekteki faaliyetlerine ilişkin önemli konuların ele alındığı genel kurul toplantısı sonunda Kayseri Üniversitesinin, Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’ne üyelik başvurusu oy birliği ile kabul edildi. Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesinin Türk Üniversiteler Birliğine üye olarak kabul edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversitelerinin Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği’ne üye olmasında başta YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere YÖK Üyelerine ve Üye Üniversite Rektörleri ile emeği geçen herkese teşekkür etti. Rektör Karamustafa, üye ülkeler arasındaki yükseköğretim alanındaki iş birliğini gerçekleştirmek amacıyla 2013 yılında kurulan Türk Üniversiteler Birliği’nin yeni üyesi olarak Türk Üniversiteler Birliği’nin faaliyetlerine katkı sunmak için çalışacaklarını kaydetti.
Çankırı “Turistik Tuz Ekspresi” ilk seferinde yolculardan tam not aldı, Ankara’dan Çankırı’ya günübirlik düzenlenen "Turistik Tuz Ekspresi" ilk seferini gerçekleştirdi. 1934 yılındaki Tenezzüh Treni’nin devamı niteliğindeki “Turistik Tuz Ekspresi” ile Çankırı’ya ilk seyahatlerini gerçekleştiren yolcular, tarihi ve kültürel turun keyfini yaşadı. Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, TCDD ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) işbirliğiyle yürütülen çalışmalar sonucunda başlatılan günübirlik Turistik Tuz Ekspresi, Ankara’dan 7.50’de başladığı ilk seferini yaklaşık 3 saatte Çankırı’da tamamladı. 18 Mayıs Cumartesi günü, Çankırı’ya gerçekleştirilen tarihi yolculuğu şarkılar, türküler eşliğinde tamamlayan yolcular, 90 yıl aradan sonra ilk trenle seyahatin heyecanını yaşadı. Çankırı’da yıllar önce yaşamış kılıç dişli kaplan olarak bilinen “Tuzi” maskotlarının eşlik ettiği seyahatte, yolcular hep birlikte dans edip eğlendi. Oldukça keyifli süren yolculuğun ardından Çankırı’ya ulaşan yolcular, garda düzenlenen törenle Vali Mustafa Taşolar tarafından karşılandı. Yaran gösterisinin sunulmasının ardından Turistik Tuz Ekspresi’nin ilk yolcuları, program kapsamında Çankırı’nın tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret ederek yöresel lezzetlerini tatma imkanı elde etti. İlk olarak Yer Altı Tuz Şehri ile ziyaretlerine başlayan “Turistik Tuz Ekspresi” yolcuları, yerin 150 metre altında bulunan devasa büyüklüğü ile büyüleyici bir atmosfere sahip tuz mağarasını gezdi. Yer Altı Tuz Şehri’ne hayran kalan yolcular, daha sonra Çankırı’nın önemli tarihi eserlerinden olan tıbbın ve eczacılığın sembollerinin doğduğu mekân olan Taş Mescit ve Çankırı Mevlevihanesi, Buğday Pazarı Medresesi, Çivitçioğlu Medresesi, Sultan Süleyman Cami (Ulu Cami) ziyaret ederek Tarihi Çankırı Sokaklarında zamanda tarihe bir yolculuk yaptı. Şehrin ilgi çekici mekanlarından olan Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesinde iletişim tarihini keşfeden ziyaretçiler, 8 milyon yıllık fosillere ev sahipliği yapan Çankırı Müzesini ve imece kültürünün sergilendiği Tarihi Çamaşırhane Müzesini gezdi. Çankırı’nın coğrafi işaretli geleneksel lezzetlerini de deneyimleme imkânı bulan ziyaretçiler, daha sonra Yöresel Mutfak ve Kültür Evi’nde Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ile bir araya geldi. Çankırı Valiliği ve diğer kurumlarla birlikte Ankara’dan Çankırı’ya, 4 sefer olarak Turistik Tuz Ekspresi planladıklarını belirten Vali Taşolar, ikinci trenin ise yüzde 80 doluluğa ulaştığını ifade etti. ket etti. İlk seferinde yoğun talep gören Turistik Tuz Ekspresi, Ankara-Çankırı-Ankara güzergahında 25 Mayıs, 1 Haziran ve 8 Haziran tarihlerinde günübirlik olarak turlarına devam edecek. Tirenle günübirlik Çankırı’yı ziyaret eden vatandaşlar, şehrin tarihi yapılarına, Yer Altı Tuz Şehri’ne hayran kaldıklarını söyledi.