YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2017 Çarşamba 15:36

Kütahya’da sağlıkçıların türkü ve şiir gecesi

A
A
A
Kütahya’da sağlıkçıların türkü ve şiir gecesi

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin organizasyonuyla sağlık personeli "Şifa-i Nağme" adlı programda türküler söyleyip şiirler okudu.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin organizasyonuyla sağlık personeli "Şifa-i Nağme" adlı programda türküler söyleyip şiirler okudu.


Şifaya vesile ellerden, kulaklara hoş nağmeler teması ile yola çıkan Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı birimlerde görev yapan sağlık personeli, "Şifa-i Nağme" adlı programda türkü ve şiir okudu.


Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin organizasyonuyla, iki, üç hafta gibi kısa bir sürede prova ve çalışmalarını tamamlayan sanatçılar Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Yerleşkesinde ’Şifa-i Nağme’ isimli programda sahne aldı. Farklı yörelere ait türküleri yorumlayan ve şiir okuyan sağlık personeli Sekreterlik folklor ekibinin performansları ile çalışma arkadaşlarınca büyük beğeni topladılar.


Program sonunda sahne alan sağlık çalışanlarını tebrik eden Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir, "Oldukça keyifli bir program oldu. Şahsen amatör bir program olacağını düşünüyordum. Ancak sağlık çalışanlarımızın sergilediği performans son derece profesyonelce oldu. Yoğun iş temposu içerisinde böyle güzel bir programla bizlere keyifli anlar yaşatan sağlık çalışanlarımızı kutluyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." diye konuştu.


Sağlık çalışanları ile yakınlarının ilgi gösterdiği programın sonunda sahne alan personele plaket takdim edildi.


Türkü ve şiir ziyafeti çekilen gecede, sağlık çalışanları için eğlencenin yanı sıra birlik, beraberlik ve kaynaşma içinde olmaları takdir topladı.(EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.