YEREL HABERLER - 19 Nisan 2017 Çarşamba 13:19

Müdür Fatih Yıldız: Kırsal kalkınmada rekor kıracağız

A
A
A
Müdür Fatih Yıldız: Kırsal kalkınmada rekor kıracağız

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde, genç çiftçileri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde, genç çiftçileri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Toplantıya Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Altıntaş İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Toplantıda konuşan Altıntaş İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız, "Bakanlığımız bitkisel üretim desteklemeleri hayvansal üretim desteklemeleri ve kırsal kalkınma desteklemeleri olmak üzere 3 ayrı ana başlıkta destekleme yapmaktadır. Bilgilendirme yaptığımız genç çiftçi desteklemesi de kırsal kalkınma desteklemeleri adı altındadır. Kırsal kalkınma desteklemelerinde 3 ayrı başlıkta Altıntaş’ın kazandığı desteklerden bahsetmek istiyorum. Birincisi basınçlı sulama sistemleri desteklemeleri. Bu başlıkta Kütahya da toplam 10 başvurunun 9 adedi ilçemiz çiftçisine aittir. İkincisi ekonomik yatırımlar, bu desteklemeyi almaya hak kazananı toplam 48 adet başvurunun 13 adedi Altıntaş yatırımcısına aittir. Üçüncü olarak genç çiftçi desteklemesi 2016 yılında 703 online başvuru olmuş, bunlardan 517 kişi kesin başvuru yapmıştır. Kabul edilen 19 başvuru olmuş bunlardan 6 adeti büyükbaş Hayvan projeleri, 5 adeti küçükbaş hayvan projeleri, 8 adedi de tıbbi aromatik bitkiler projeleri ile ilçemize 570 bin TL destekleme ödemesi gerçekleştirdik. 2017 yılında da kırsal kalkınma desteklemelerine Altıntaş’ın ilgisinin devam edeceği düşünüyorum"dedi.


Toplantıda Belediye Başkanı Ferit Karabulut ve Kaymakam Musa Kazım Çelik’te birer konuşma yaparak, projeyle alakalı görüşlerini bildirdiler.(YD-EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.