YEREL HABERLER - 27 Ekim 2014 Pazartesi 14:32

Tavşanlı’da Osb Toplantısı

A
A
A
Tavşanlı’da Osb Toplantısı

Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı, Vali Şerif Yılmaz Başkanlığında, Tavşanlı Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kütahya il genelinde 4 OSB’nin bulunduğunu kaydeden Vali Yılmaz, "İlimizdeki organize sanayi bölgelerindeki alanlarımızın yetmemesi nedeniyle genişleme alanları tespit ediyoruz,çalışmalar yapıyoruz.Tavşanlı Osb’de de ikinci etap devreye sokuldu.İnşallah orayla ilgili talepleri tamamladıktan sonra yine genişlemeye devam edeceğiz.Özellikle yurt dışından gelen büyük yatırımlarla ilgili 5. Osb ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.İnşallah buda kısa süre içerisinde tamamlanır.İlimizin yatırımlarla ilgili cazibe noktası olma yönünde hızla ilerlemesine vesile olur. Bu şu açıdanda önemli,bugün itibariyle altyapı anlamında bölünmüş sıcak asfalt ile ilgili ilimizin tüm Organize Sanayi Bölgeleri biribirine bağlanıyor.Yoğun bir şekilde Kütahya-Gediz-Uşak Osb çıkışına kadar çalışmalarımız devam ediyor.Yine bunun dışında özellikle ilimizde yatırım yapmak isteyen müteşebbislerinde desteklenmesi adına da tren yolu ile ilgili alt yapı çalışmaları devam ediyor.Yapılan yatırımlarla beraber tren taşımacılığında yüzde 30’a yakın bir tasarruf sağlanmış olunacak. İlimizde yatırım yapmak isteyen müteşebbislerede çok büyük bir destek olur diye ümit ediyoruz. Yine bildiğiniz gibi havaalanı ile ilgili çalışmalar devam ediyor.Havaalanı sefer sayısının arttırılması ve yurt dışı uçuşlarla ile ilgili çalışmalar devam ediyor.İlimizde yatırım yapmak isteyen iş adamlarının altyapı anlamında desteklenmesi en önemli hizmetlerden bir tanesidir.İlimiz geneli ile ilgili yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza, müteşebbislerimize her Osb’nin özelliğine göre zaman zaman yönlendirme yapmaktayız. Koordinasyon içerisinde bu birlikteliği devam ettirmeliyiz. Netice itibariyle Kütahya’nın topyekün kalkınması lazım, Kütahya’nın kalkınması içinde iş birliği, el birliği ve gönül birliği yapılması lazım’’ dedi.
Toplantıya Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Müteşebbis Heyet üyeleri katıldı.(EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.