GENEL - 11 Eylül 2017 Pazartesi 18:01

Arapgirliler piknikte bir araya geldi

A
A
A
Arapgirliler piknikte bir araya geldi

Türkiye’nin değişik şehirlerinde ve Malatya’da yaşayan Arapgirliler, Arapgir Belediyesi ile Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin organize ettiği piknikte bir araya geldi.

Türkiye’nin değişik şehirlerinde ve Malatya’da yaşayan Arapgirliler, Arapgir Belediyesi ile Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin organize ettiği piknikte bir araya geldi.


Arapgir ilçesi Kayaarası Kanyonunda gerçekleşen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Kaymakamı Salih Sak, Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kamuran Sezer ile çok sayıda Arapgirli vatandaş katıldı.


Katılımcılara ilçeye özgü yöresel yemeklerinin ikram edildiği etkinlikte konuşan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu,”Arapgir’in keşfedilmeye hazır vadisini turizme kazandırma yolundaki adımlarımız devam ediyor. İki ay önce gerçekleştirdiğimiz fotokamp etkinlik alanındayız.Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin üyeleri ile Arapgir’in yakın merkezdeki gurbette gelen hemşehrilerimizle bir piknik yaptık.Kozluk vadisinin içerisinde çayıyla,reyhanıyla,balığıyla,üzümüyle insanların muhabbeti ile dolu dolu bir gün geçirildi.Gelen insanlar Arapgir’i konuştular.Etkinliğin insanlarımızın birlik ve beraberliğine ortam hazırladığını düşünüyoruz.Bu noktada tüm katımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu


İstanbul, Ankara, İzmir ve Malatya’daki Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyelerinin ve ilçe yöneticilerinin katılımı ile geniş katılımcı bir etkinlik düzenlendiğini belirten Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kamuran Sezer ise, “Bu tür etkinliklerin hemşehrilerimizi bir araya getirmesi ve birbirleri ile tanışması açısından önemi büyük. Bu tür etkinlikleri daha da çoğalmak istiyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Alkolden 2 kez ehliyetini kaptıran sürücü kazada 3’üncü kez yakalandı Eskişehir’de çarparak yayayı ağır yaralayan sürücünün, 1.17 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün daha önce iki kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetini kaptırdığı öğrenilirken, polis ekiplerince üçüncü kez sürücü belgesine el konuldu. Olay, Tepebaşı ilçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1549 sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere E.B. (27) idaresindeki 26 EB 255 plakalı hafif ticari araç henüz bilinmeyen bir sebeple yolda yaya olan Davut D. isimli şahsa çarptı. Kaza sonrasında olay yerine ihbar üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalelerin ardından kapalı olan Davut D.’yi Yunus Emre devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildi. Davut D.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 39 bin 521 TL para cezası kesilen sürücü 3’üncü kez ehliyetini kaptırdı Sürücü E. B.’ye polis ekiplerince yapılan alkol kontrolünde 1.17 promil alkollü olduğu tespit edildi. Daha önce 2 kez ehliyetini alkollü araç kullanmaktan kaptıran sürücünün sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün 3’üncü kez ehliyetine el konuldu. Sürücünün ehliyetine 5 yıl süreyle el konulurken, önceki cezası da hesaplandığında sürücünün 2032 yılına kadar ehliyete el konulduğu öğrenildi. Sürücüye çeşitli maddelerden 39 bin 521 TL para cezası kesildi. E.B. işlemleri için karakola götürüldü. Polis konuyla alakalı inceleme başlattı.