GENEL - 11 Eylül 2017 Pazartesi 18:01

Arapgirliler piknikte bir araya geldi

A
A
A
Arapgirliler piknikte bir araya geldi

Türkiye’nin değişik şehirlerinde ve Malatya’da yaşayan Arapgirliler, Arapgir Belediyesi ile Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin organize ettiği piknikte bir araya geldi.

Türkiye’nin değişik şehirlerinde ve Malatya’da yaşayan Arapgirliler, Arapgir Belediyesi ile Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin organize ettiği piknikte bir araya geldi.


Arapgir ilçesi Kayaarası Kanyonunda gerçekleşen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Kaymakamı Salih Sak, Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kamuran Sezer ile çok sayıda Arapgirli vatandaş katıldı.


Katılımcılara ilçeye özgü yöresel yemeklerinin ikram edildiği etkinlikte konuşan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu,”Arapgir’in keşfedilmeye hazır vadisini turizme kazandırma yolundaki adımlarımız devam ediyor. İki ay önce gerçekleştirdiğimiz fotokamp etkinlik alanındayız.Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin üyeleri ile Arapgir’in yakın merkezdeki gurbette gelen hemşehrilerimizle bir piknik yaptık.Kozluk vadisinin içerisinde çayıyla,reyhanıyla,balığıyla,üzümüyle insanların muhabbeti ile dolu dolu bir gün geçirildi.Gelen insanlar Arapgir’i konuştular.Etkinliğin insanlarımızın birlik ve beraberliğine ortam hazırladığını düşünüyoruz.Bu noktada tüm katımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu


İstanbul, Ankara, İzmir ve Malatya’daki Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyelerinin ve ilçe yöneticilerinin katılımı ile geniş katılımcı bir etkinlik düzenlendiğini belirten Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kamuran Sezer ise, “Bu tür etkinliklerin hemşehrilerimizi bir araya getirmesi ve birbirleri ile tanışması açısından önemi büyük. Bu tür etkinlikleri daha da çoğalmak istiyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Öğrencilere Vezirköprü ormanlarında eğitim SAMSUN (İHA) – Samsun’un Vezirköprü ilçesinde öğrenciler, arazi tatbikatı uygulamaları dersini ormanda aldı. Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı öğrencileri, arazi tatbikatı uygulamaları dersi kapsamında Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Şefi Oğuzhan Cindoruk tarafından orman yangınları hakkında bilgi alan öğrencilere yangınlarında kullanılan ekipmanlar tanıtıldı. Orman sahalarında incelemede bulunan öğrenciler, Şahinkaya İşletme Şefi Ahmet Çelik tarafından orman zararlarına karşı kullanılan biyolojik ve biyoteknik mücadeleler hakkında bilgilendirildi. Dümrek İşletme Şefi M. Musab Parlak tarafından tohum bahçesi, yangın emniyet ve yangınlarda kullanılan havuzlar hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra Dümrek Yangın Gözetleme Kulesine giderek İşletme Şefi Ekin Akçay’dan da gözetleme kulesinde 7/24 yapılan gözetlemeler ve yangınlarda ilk müdahalenin önemi dersini aldılar. Vezirköprü merkez deposunda depo şefi Mine Çoruh tarafından depo işleri hakkında depolarda tutulan defterler, gelen orman emvallerini işleyişi hakkında bilgiler verdi. Arazi uygulamasına Ormancılık ve Orman Ürünleri Öğretim Görevlisi Dr. Cemile Çakır, Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ali Sürmen, Vezirköprü Orman İşletme Şefleri ve öğrenciler katıldı.
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Muçi’nin pasında Milot Rashica’nın ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti. 13. dakikada Rashica’nın sol taraftan ortasında Ankaragücü savunmasında Kazımcan’ın ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğine çarparak kornere gitti. 18. dakikada Rashica’nın pasında topla buluşan Gedson, bekletmeden pasını Muçi’ye verdi. Bu oyuncunun ceza yayı içerisinden vuruşunda top kaleci Bahadır’ın solundan filelerle buluştu. 1-0 22. dakikada Gedson’un ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Bahadır sol köşeye gelen topu kornere çeldi. 39. dakikada Morutan’ın sağ taraftan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada kaleye yönelen top önce üst direğe çarptı ardından kaleci Ersin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Pozisyonu devamında kale önünde Efkan’ın kafa vuruşunu Svensson uzaklaştırdı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson, Al Musrati, Ghezzall, Muçi, Rashica, Muleka Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Alex Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Fahri Kerem Ay, Mustafa Erhan Hekimoğlu Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Morutan, Efkan Bekiroğlu, Bassogog, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Chatzigiovanis, Pedrinho, Saponara, Flips, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Gol: Ernest Muçi (dk. 18) (Beşiktaş) Sarı kart: Jonas Svensson (Beşiktaş)