GENEL - 19 Mayıs 2018 Cumartesi 17:21

Büyükşehir Belediyesinden mahalle iftarı

A
A
A
Büyükşehir Belediyesinden mahalle iftarı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Mahalle İftarları büyük ilgi görüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Mahalle İftarları büyük ilgi görüyor.


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hasan Varol Mahallesinde gerçekleştirilen ve 7’den 70’e binlerce mahallelinin katıldığı mahalle iftarında çeşitli etkinliklerde gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen iftar programında Kuran-ı Kerim tilaveti, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibi tarafından çeşitli gösteriler ile ney dinletisi gerçekleştirildi. Mahalle iftarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ateşten kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan Allah’a yaklaşmak, sükûnet ve huzur demek. Mahalle iftarlarımız birlik ve beraberlik iftarlarıdır. Mahalleli kardeşlerimizle bir araya geldiğimiz birlikte iftar ettiğimiz bu güzel atmosferde Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin” ifadelerine yer verdi.


Polat, İtfaiye Personelleri ile iftarda bir araya geldi


Hasan Varol Mahallesinde gerçekleştirilen mahalle iftarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından verilen iftar programına katıldı.


İtfaiye Dairesi tarafından verilen iftar yemeğine Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yıldırım, Daire Başkanı Hanifi Acar ile itfaiye personelleri katıldı. Emekli olan itfaiye personelinin de davet edildiği iftar programında kısa bir konuşma yapan Başkan Polat, “Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazandan en güzel şekilde nasıl istifade edebiliriz, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için neler yapabiliriz, insanlar arasında kardeşliğin, huzuruz ve sevginin artmasına nasıl katkı sağlayabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Peygamber efendimiz ‘Bir kavmin efendisi o kavme hizmet edendir’ buyuruyor. Belediyelerde hizmet noktasıdır. Sizler olaylara müdahale ederken kendi canınızı değil öncelikle karşınızdakinin canını kurtarmaya gayret gösteriyorsunuz. Bugün burada emekli olmuş kardeşlerimiz ile birlikte iftar ediyoruz. İftar programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisalı çiftçiye Çamönü müjdesi Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Manisa’nın Akhisar ilçesinde geçen yıl tamamlanan Çamönü Barajı’nda sulama şebekesi inşaatına hız verdi. DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Bu kapsamda Manisa’nın Akhisar ilçesinde 2 bin 270 dekar araziye can suyu geliyor. Geçen yıl tamamlanan Çamönü Barajı’nda sulama şebekesi inşaatına hız verildi. Projenin yaklaşık 3’te biri bitirildi. Çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Manisalı üreticiye müjde verdi. 2024 yaz sulama sezonunun ikinci yarısında barajdan tarlalara su vermeyi planladıklarını açıkladı. Bu yaz üreticinin umudu olacak Çamönü Barajı’nın 2 milyon 720 bin metreküp depolama hacmine sahip olduğunu hatırlatan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Geçen yıl baraj projesinde yüzde 100 fiziki gerçekleşme oranına ulaşarak barajda su tutmuştuk. Ara vermeden sulama şebekesi ile ilgili imalatlara başladık. 12.5 kilometremiz HDPE boruyu sahaya getirdik. Testlerden uygunluk belgelerini aldık. Ardından da kazı ve kaynak çalışmalarına başladık. Şu ana kadar yaklaşık 8000 metre HDPE borunun sahadaki imalatını tamamladık. Sulama şebekesi inşaatında yüzde 35 fiziki gerçekleşme oranına ulaştık. Hedefimiz birkaç ay içerisinde tüm imalatlarımızı tamamlayarak ağustos ayı içerisinde Çamönü Barajı’ndan tarlalara su verebilmek.” diye konuştu. Üretici yılda 17 milyon lira daha fazla kazanacak Çamönü Barajı’nın bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağının altını çizen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, borulu basınçlı modern sulama sistemi ile bölgedeki sulama maliyetlerinin düşeceğini belirtti. Sulu tarımın yaygınlaşması ile ürün çeşitliliğinin de artacağını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje sayesinde Akhisarlı çiftçilerin 2024 yılı rakamlarıyla her yıl 7 milyon lira daha fazla kazanacağını söyledi. Akhisar kent merkezine 7,5 kilometre mesafedeki Çamönü Köyü’nün 1.5 kilometre güneyinde yer alan Delice Deresi üzerine inşa edilen barajın gövdesi için yaklaşık 490 bin metreküp dolgu yapıldı. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde, temelden yüksekliği 41 metre olarak projelendirilen Çamönü Barajı’nda 2,72 milyon metreküp su depolanacak.
Artvin İl il gezerek klasik dikiş makinesi tamiri yapıyor Dikiş makinesi ustası 58 yaşındaki Ekrem Usta, 42 yıldır il il gezerek dikiş makinesi tamiri yapıyor. Samsun’da yaşayan Erdem Usta, çocuk yaşta bir tekstil atölyesinde öğrendiği dikiş makinesi ustalığını yıllar sonra meslek haline getirdi. Usta, çalıştığı atölyede dikiş makinalarının tamirini öğrenerek memleketi Samsun’a döndü. Usta, ardından Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde il il gezerek dikiş makinası tamiri yapmaya başladı. Genellikle Halk Eğitim Merkezi dikiş kursları, perdeciler, çeyizciler ve terzilerin makinelerini tamir eden Usta, randevu usulü çalışarak her ay Samsun’dan Kars’a kadar seyahat ediyor. Mesleğinde çırak yetişmediğini de ifade eden klasik dikiş makinesi ustası Ekrem Usta, günümüzde elektronik dikiş makinaları çıktığını gençlerin de ilgisinin teknolojiye yönelik olduğu belirterek çırak bulamadıkları ve mesleğin son temsilcileri olduğunu söyledi. "Bizden sonra inşallah bu meslek devam eder" diyen Usta, "Bu makinelerden piyasada çok var. Daha önce kadınlarımız, annelerimiz çeyiz üzerine bu makinaları hediye olarak aldılar. Evlenirken koşul koydular ve şimdi ellerine kalan makineleri halen daha tertemiz bakmaktalar. Hatıra olarak kimisi babasından kimisi eşinden kaldığı için hatıra olarak kullanıyorlar ve ayrıca bunu bir meslek haline de getirdiler. Benim daha önce esnaflara vermiş olduğum telefon numaramdan bana ulaşıyorlar. Randevu şeklinde ayın belli günlerinde her ile, ilçeye geleceğim günü bildiriyorum. O gün orada bulunup makinaları tamir ediyorum. Servis olaylarımız da Samsun’dan başlıyor. Samsun, Ordu, Rize, Trabzon, Artvin, Ardahan ve Kars’a kadar yetişebildiğimiz yere kadar gidiyoruz” ifadelerini kullandı.