ASAYİŞ - 18 Haziran 2018 Pazartesi 16:08

Baba yüreği acı habere dayanamadı

A
A
A
Baba yüreği acı habere dayanamadı

Manisa’nın Selendi ilçesinde Ramazan Bayramı’nın ikinci günü akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası sele kapılarak Selendi Çayı’nda kaybolan 4 yaşındaki Rüzgar Kemal Özdemir’in acı haberini alan baba Süleyman Özdemir, fenalaştı.

Manisa’nın Selendi ilçesinde Ramazan Bayramı’nın ikinci günü akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası sele kapılarak Selendi Çayı’nda kaybolan 4 yaşındaki Rüzgar Kemal Özdemir’in acı haberini alan baba Süleyman Özdemir, fenalaştı. Ambulansa alınan baba Özdemir, sağlık ekipleri tedavi edilerek sakinleştirildi.


Ramazan Bayramı’nın ikinci günü akşam saatlerinde sağanak yağış sonrası annesi Dudu Özdemir ile sele bakmak için dere kenarına giden ve istinat duvarının çökmesi sonucu suya kapılarak Selendi Çayı’nda kaybolan Rüzgar Kemal Özdemir’den acı haber geldi. Jandarma, AFAD, UMKE, MAT, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri, İzmir’den gelen dalgıçlar tarafından yapılan yoğun arama çalışmaları sonrasında minik Rüzgar’ın cansız bedenine ulaşıldı. Minik Rüzgar’ın cansız bedeni Çalıklı Mahallesi mevkiinde sele kapıldığı noktadan yaklaşık 12 kilometre mesafe uzağında, Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği ekipleri tarafından bulundu. Minik Rüzgar’ın cansız bedeninin üzerine kum yığıldığı öğrenildi. Ekiplerin dün aradığı bölgede izine rastlanmayan minik Rüzgar’ın cansız bedeni, dün akşam saatlerinde yağan yağmur sonrası üzerindeki toprağın su yatağına doğru çekilmesiyle bulunabildi. Ekiplerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 acil servis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen baba Süleyman Özdemir, acı habere dayanamadı. Fenalaşan baba Özdemir, ambulansta yapılan müdahalenin ardından sakinleştirildi.


Güçlükle sakinleştirilen baba Özdemir, "Dostlar sağ olsun. Yardım edenlerden, aramaya katılan kaymakamımız, belediye başkanlarımız, bütün kurtarma servislerine hepsine çok çok teşekkür ederim. Allah bin kere razı olsun. Allah onlara daima iyilik versin" diye konuştu.


Minik Rüzgar için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren AFAD ekibinden Mürşid Gündoğdu, "Kaybolan Rüzgarımızı 3 gündür arıyorduk. Farklı gruplara ayrıldık. Birçok ekip aramalara destek verdi. Yaklaşık 12-13 kilometre civarı bir bölge. Her taşın altına her noktaya baktık. Gönül isterdi ki bayramdan sonra müjdeli bir haber verelim. Ama maalesef cansız bedenini bulduk. Keşke canlı bulabilseydik. Çok üzgünüz çok duyguluyuz" dedi.



Arama çalışmalarına 229 personel katıldı


Öte yandan Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:


"Selendi ilçemizde 16 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 16.30 sularında meydana gelen sağanak yağış sonrasında sel sularına kapılarak kaybolan ve 3 gündür arama kurtarma faaliyeti aralıksız devam eden 2014 doğumlu Rüzgar Kemal Özdemir adlı çocuğun hayatını kaybettiği anlaşıldı. Manisa ve İzmir’den arama ve kurtarma ekiplerinin katılımıyla yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda bugün saat 13.15 itibari ile Selendi ilçe merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıktaki Çalıklı Mahallesi’nin 300 metre altında Selendi Çayı’nda kayıp Rüzgar Kemal Özdemir’in cansız bedenine ulaşıldı. 3 gün boyunca yapılan arama kurtarma faaliyetine Manisa Emniyet Müdürlüğünden 4, Manisa Jandarma Komutanlığından 95, İzmir Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibinden 16, Manisa İtfaiye Daire Başkanlığından 43, Manisa UMKE’den 11, İzmir AFAD’dan 10, Selendi Avcı Kulübünden 10, Manisa MAT Derneğinden 2, Manisa Kızılay’dan 3 ve Manisa AKUT’tan 10 personel olmak üzere toplam 229 personel katılmıştır."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.