SPOR - 18 Kasım 2017 Cumartesi 15:36

Grandmedical Manisaspor, Elazığ karşısında nefes aldı

A
A
A
Grandmedical Manisaspor, Elazığ karşısında nefes aldı

TFF 1.

TFF 1. Lig’in 12. haftasında Grandmedical Manisaspor’un Elazığspor’u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından iki takım teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan G.Manisaspor Teknik Sorumlusu Hamit Cihan, “Maç öncesi hazırlıklarımız farklı bir oyun stratejisini denemekti. Rakibi kendi alanında sıkıştırmak, kazandığımız toplarla da hızlı atağa çıkmak gibi. Bugün bunu doğru yansıttık. Bu anlamda çok pozisyon bulduk. Oyuncumuz dışarıya atılana kadar skor daha farklı hale gelebilirdi. Oyuncumuz atıldıktan sonra sahayı ve topu biraz daha rakibe bırakarak, kaleyi koruma çabası içerisindeydik. Bunu da 90 dakika sürdürdük ve başarılı olduk. 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. Umarım önümüzdeki maçlarda da puanlar kazanarak, bulunduğumuz konumdan kurtuluruz” dedi.


Hafta içi FİFA tarafından aldıkları eksi 6 puan cezasının bugünkü oyuna yansıyıp yansımadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Cihan, “Ne olursa olsun oyuncular, teknik heyet ve yönetim, kulübün marka değerini korumak zorundadır. Koşullar kötü de olsa bizler en iyisini yapmak için oyuncularımız, hocamız fedakarlık içerisinde çalışacağımızın sözünü verdik. Bugün sahada onu gördük” diye konuştu.


Bugün 2 genç oyuncuya şans vermeleriyle ilgili soruya da yanıt veren Cihan, “Teknik ekibimizin amacı kısa vadede mevcut oyuncularla en iyi performansı yakalamak, uzun vadede ise geleceği teminat altına almak için genç oyuncuları kulübe katmaktır. Bugün oyuna aldığımız genç oyuncuların performansından çok memnunuz. Genç oyuncularımızı milli takım arasında oynadığımız hazırlık maçında denedik. Bugün de sahaya çıkardık” ifadelerini kullandı.


İlk yarıda takım kaptanı İsmail Haktan Odabaşı’nın taraftarın tepkisi sonrası oyundan çıkma talebiyle ilgili soruyu cevaplayan Cihan, “Orada bir yanlış anlaşılma söz konusu sanıyorum. Taraftarın bazı tepkileri vardı. Taraftarlar bizim her şeyimiz. Taraftar işin en masum tarafı. Taraftarın kırıcı ve yıkıcı olmaktan kendilerini sakınmaları gerekiyor. Devre arasında oyuncularımıza bazı telkinlerle durumu düzelttik. Bir anlık stresten kaynaklanan bir durum yaşandı” dedi.



Elazığspor Cephesi


Bugün kazanmak için Manisa’ya geldiklerini belirten Elazığspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, “Bugün gönlümüz kazanmak istiyordu. İlk maça çıkan hocanın her zaman isteği, ilk maçını kazanmak ve iyi başlamak olur. Bugün iyi başlayamadık. Çok basit 2 tane gol yedik. 2-0 geriye düşen takım çok daha üretken olması lazım ama olamadık. Benim çalıştığım takımlarda mücadele gücü ve üretkenliği fazla olur. Bugün bunu gerçekleştiremedik. Kısa zamandır buradayım. İnanıyorum Elazığspor çok daha iyi mücadele edecek. Elazığspor’un şu an 18 puanı var. 18 puandaki takımın oyun şekli ve temposu bu olmamalı. Kafaya ve ilk 6’ya oynuyorsan her maçı kazanmak için sahada olman gerekiyor. Bugün bunu yapmadık. Kabul etmek gerekir. Bu maçın analizini yaparak, bundan sonraki maçların kazanmak için çalışıyoruz. Bu maç bizi üzdü. Rakibi de tebrik ediyorum. Manisaspor daha inançlıydı. Silinmiş puanları vardı. Bu onların arzu ve isteğini yukarı taşıdı. Bizim de en az onlar kadar arzu ve isteğimiz olması gerekiyordu. İkinci yarıda Mertan ile bulduğumuz pozisyonu gole çevirmiş olsaydık işin şekli değişebilirdi. Bugün çok üst düzey mücadele etmediğimizi belirtmek isterim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisalı çiftçiye Çamönü müjdesi Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Manisa’nın Akhisar ilçesinde geçen yıl tamamlanan Çamönü Barajı’nda sulama şebekesi inşaatına hız verdi. DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Bu kapsamda Manisa’nın Akhisar ilçesinde 2 bin 270 dekar araziye can suyu geliyor. Geçen yıl tamamlanan Çamönü Barajı’nda sulama şebekesi inşaatına hız verildi. Projenin yaklaşık 3’te biri bitirildi. Çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Manisalı üreticiye müjde verdi. 2024 yaz sulama sezonunun ikinci yarısında barajdan tarlalara su vermeyi planladıklarını açıkladı. Bu yaz üreticinin umudu olacak Çamönü Barajı’nın 2 milyon 720 bin metreküp depolama hacmine sahip olduğunu hatırlatan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Geçen yıl baraj projesinde yüzde 100 fiziki gerçekleşme oranına ulaşarak barajda su tutmuştuk. Ara vermeden sulama şebekesi ile ilgili imalatlara başladık. 12.5 kilometremiz HDPE boruyu sahaya getirdik. Testlerden uygunluk belgelerini aldık. Ardından da kazı ve kaynak çalışmalarına başladık. Şu ana kadar yaklaşık 8000 metre HDPE borunun sahadaki imalatını tamamladık. Sulama şebekesi inşaatında yüzde 35 fiziki gerçekleşme oranına ulaştık. Hedefimiz birkaç ay içerisinde tüm imalatlarımızı tamamlayarak ağustos ayı içerisinde Çamönü Barajı’ndan tarlalara su verebilmek.” diye konuştu. Üretici yılda 17 milyon lira daha fazla kazanacak Çamönü Barajı’nın bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağının altını çizen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, borulu basınçlı modern sulama sistemi ile bölgedeki sulama maliyetlerinin düşeceğini belirtti. Sulu tarımın yaygınlaşması ile ürün çeşitliliğinin de artacağını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje sayesinde Akhisarlı çiftçilerin 2024 yılı rakamlarıyla her yıl 7 milyon lira daha fazla kazanacağını söyledi. Akhisar kent merkezine 7,5 kilometre mesafedeki Çamönü Köyü’nün 1.5 kilometre güneyinde yer alan Delice Deresi üzerine inşa edilen barajın gövdesi için yaklaşık 490 bin metreküp dolgu yapıldı. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde, temelden yüksekliği 41 metre olarak projelendirilen Çamönü Barajı’nda 2,72 milyon metreküp su depolanacak.
Artvin İl il gezerek klasik dikiş makinesi tamiri yapıyor Dikiş makinesi ustası 58 yaşındaki Ekrem Usta, 42 yıldır il il gezerek dikiş makinesi tamiri yapıyor. Samsun’da yaşayan Erdem Usta, çocuk yaşta bir tekstil atölyesinde öğrendiği dikiş makinesi ustalığını yıllar sonra meslek haline getirdi. Usta, çalıştığı atölyede dikiş makinalarının tamirini öğrenerek memleketi Samsun’a döndü. Usta, ardından Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde il il gezerek dikiş makinası tamiri yapmaya başladı. Genellikle Halk Eğitim Merkezi dikiş kursları, perdeciler, çeyizciler ve terzilerin makinelerini tamir eden Usta, randevu usulü çalışarak her ay Samsun’dan Kars’a kadar seyahat ediyor. Mesleğinde çırak yetişmediğini de ifade eden klasik dikiş makinesi ustası Ekrem Usta, günümüzde elektronik dikiş makinaları çıktığını gençlerin de ilgisinin teknolojiye yönelik olduğu belirterek çırak bulamadıkları ve mesleğin son temsilcileri olduğunu söyledi. "Bizden sonra inşallah bu meslek devam eder" diyen Usta, "Bu makinelerden piyasada çok var. Daha önce kadınlarımız, annelerimiz çeyiz üzerine bu makinaları hediye olarak aldılar. Evlenirken koşul koydular ve şimdi ellerine kalan makineleri halen daha tertemiz bakmaktalar. Hatıra olarak kimisi babasından kimisi eşinden kaldığı için hatıra olarak kullanıyorlar ve ayrıca bunu bir meslek haline de getirdiler. Benim daha önce esnaflara vermiş olduğum telefon numaramdan bana ulaşıyorlar. Randevu şeklinde ayın belli günlerinde her ile, ilçeye geleceğim günü bildiriyorum. O gün orada bulunup makinaları tamir ediyorum. Servis olaylarımız da Samsun’dan başlıyor. Samsun, Ordu, Rize, Trabzon, Artvin, Ardahan ve Kars’a kadar yetişebildiğimiz yere kadar gidiyoruz” ifadelerini kullandı.