YEREL HABERLER - 20 Şubat 2017 Pazartesi 16:32

Kırsal bölgeler projelerle kalkınıyor

A
A
A
Kırsal bölgeler projelerle kalkınıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi bir taraftan kırsal kalkınma projelerini hayata geçirirken diğer taraftan da resmi kurumların ilçe temsilcileriyle de bir araya gelerek yeni ve kalıcı projeler üretmek için toplantılar düzenlemeyi sürdürüyor. Bu kapsamda da Gördes, Kula, Saruhanlı ve Selendi ilçelerinde toplantılar düzenledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Manisalı üreticiye sağladığı desteğin yanı sıra ilçelerdeki kırsal kalkınmaya destek sağlayan kurumlarla da işbirliği sağlamak amacıyla toplantılar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Gördes, Kula, Saruhanlı ve Selendi ilçelerinde görev yapan kurumların temsilcileriyle bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.
Tarım İlçe Müdürlüğü, Ziraat Odası temsilcilerinin katıldığı toplantıların 17 ilçe genelinde sürdürüldüğüne dikkat çeken Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde üreticiyi kalkındıracak birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projelerle sağladığımız desteğin yanı sıra daha iyi hizmet amacıyla da ilçelerdeki kurumların temsilcileriyle de bir araya geliyoruz. Böylelikle kalıcı ve yerinde çözümlerle Manisalı üreticiye ulaşıyoruz. Toplantılarımızı da yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.