SPOR - 30 Nisan 2024 Salı 12:35

Manisa FK’nın genç futbolcularına milli davet

A
A
A
Manisa FK’nın genç futbolcularına milli davet

Manisa Futbol Kulübü’nün genç futbolcuları Burak, Oğuzhan ve Efe, U14 Milli Takımının İspanya ile oynayacağı maçların aday kadrosuna davet edildi.


U14 Milli Takımı 8-10 Mayıs tarihlerinde Madrid’de İspanya ile oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosu açıklandı. Genç futbolcular Burak Efe Adıgüzel, Oğuzhan Yurtdaş ve Efe İncesu, U14 Milli Takımı’nın İspanya ile oynayacağı maçların aday kadrosuna davet edilen oyuncular arasında yer aldı. Aday kadroya davet edilen oyuncular, 3 Mayıs’ta TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde toplanacak ve daha sonra İspanya’ya hareket edecek. Milliler, 8 ve 10 Mayıs tarihlerinde Madrid’te İspanya U14 Milli Takımı ile iki hazırlık maçı oynayacak.



Manisa FK’nın genç futbolcularına milli davet

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri ‘Empati parkuru’ ile farkındalık Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik faaliyet ve etkinliklerini sürdüren Besime Özderici Özel Engelsiz Yaşam Merkezi, Empati Parkuru ile farkındalık oluşturdu. Empati Parkuru’nu ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, bu tür sosyal projelerin devam edeceğini söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, özel vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürürken farkındalık oluşturma etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda engellilere özel gün ve haftalarda kentin uğrak noktalarında kurduğu empati parkuru ile engelli vatandaşların yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek farkındalık oluşturan Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Özel Engelsiz Yaşam Merkezi, bu kez Kayseri Park Alışveriş Merkezi’nde farkındalık etkinliğini gerçekleştirdi. 20 Mayıs Pazartesi günü 10.00-22.00 saatleri arasında kurulan Empati Parkuru ile engelli bireylerin günlük hayatta neler yaşadıklarını ve karşılaştıkları sorunları diğer bireylerin daha iyi anlaması ve sosyal hayata katılımlarında farkındalığın önemine dikkat çekilmesi amaçlandı. Her yaştan katılımcının dâhil olabildiği etkinlikte, insanlar gözlerini bağlayarak günlük yaşam becerilerinden, hobi ve spora kadar birçok işi yapmayı denedi. Empati Parkuru’nu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ile İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayayadın da ziyaret etti. Öztürk, burada yaptığı açıklamada, “Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’miz farkındalık oluşturmak suretiyle gün boyu bu parkurda kişilerin engellileri anlama, empati yapma çalışmasını yerine getiriyorlar. Emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, bu tür faaliyetler sosyal projelerdir” diye konuştu. Tek kol kullanarak ve tekerlekli sandalye ile yaptıkları aktivitelerde yaşadıkları farkındalığı paylaşan vatandaşlar, Empati Parkuru’na yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a bu tür sosyal projelerden dolayı teşekkürlerini ileten vatandaşlar, engelli vatandaşları anlamak için bu projenin sıklıkla hayata geçirilmesi gerektiğini söylediler.
Elazığ Yüzlerce öğrenci ve veliden anlamlı etkinlik Elazığ’da Doğu Türkistan ve Gazze için yardım kampanya düzenledi. İsmet Paşa İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe yüzlerce öğrenci ve veli yoğun ilgi gösterdi. Elazığ İsmet Paşa İlkokulu tarafından Gazze ve Doğu Türkistan için kampanya başlatıldı. Okulun bahçesinde düzenlenen kampanyaya öğretmenlerin yanı sıra yüzlerce öğrenci ve veli katıldı. Etkinlik, duaların edilmesi ve kurdelenin kesilmesiyle başladı. Gün boyunca devam edecek olan etkinlikte, aileler hem okul bahçesinde yöresel yemekler yaptı hem de evde hazırladıkları yemek ve çeşitli ürünleri getirerek stantlarda sergiledi. Etkinliğe başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere veliler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve alışveriş yaparak kampanyaya destek verdi. Okul müdürü Mehmet Yıldız da kampanyada elde edilecek gelirin Gazze ve Doğu Türkistan’a gönderileceğini bildirdi. “Onlar üzülmesinler ve kendilerini iyi hissetsinler” Elazığ’ın yöresel kıyafetini giyerek etkinliğe katılan öğrencilerden Mustafa Kavak, "3’üncü sınıfa gidiyorum. Bugün Gazze ve Doğu Türkistan için bir etkinlik düzenlendi. Burada alışveriş yaptık ve paraları Gazze’ye gönderiyorlar. Onların yanlarındayız. Onlar üzülmesinler ve kendilerini iyi hissetsinler” dedi. “Acılarını paylaşıyorum” Öğrencilerden Yusuf Emir Gülnar, “Bugün okulumuzda Gazze ve Filistin için bir etkinlik düzenlendi. Burada para ile alışveriş yapıyoruz. O para Filistinlilere gönderiliyor. Acılarını paylaşıyorum” diye konuştu. Öğrencilerden Miraç Savcı ise "Gazze ve Doğu Türkistan yararına düzenlediğimiz etkinlikteyiz. Biz de burada alışveriş yapıyoruz. Topladığımız paraları Gazze ve Doğu Türkistan’a gönderiyoruz" şeklinde konuştu.
Konya KSO’dan döküm sektörü için yeşil dönüşüm atağı Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından hazırlanan, toplam 5 milyon dolar bütçeli ‘Konya Döküm Kümelenmesi Yeşil Dönüşüm Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) Projesi’ Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edildi. Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konyalı dökümcülerin, Ur-Ge projesi ile yeşil dönüşüme uyum süreçlerinin hızlanacağını ve yurt dışı pazarlara daha etkin açılacaklarını vurguladı. Konya Sanayi Odası, sektörlere yönelik gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda, Konya Sanayi Odası ve Konya Döküm Kümesi tarafından hayata geçirilen ‘Konya Döküm Kümelenmesi Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi’ Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edildi. Ur-Ge Projesine yönelik değerlendirmelerde bulunan KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, bu proje ile Konya döküm sektörünün yeşil dönüşüm sürecinin daha da hızlanacağını söyledi. Döküm sektörünün Konya’nın en güçlü olduğu sektörlerin başında geldiğini ve sektörün bu gücünü daha da artırmak için çalıştıklarını aktaran Başkan Büyükeğen, “Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizmasına tabi olacak öncelikli sektörlerden biri olan döküm sektörümüzün yeşil dönüşüm sürecini desteklemek amacıyla Konya Döküm Kümelenmesi Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projemizi hayata geçirdik. Toplam 5 milyon dolar bütçeli ilk projemiz, sektördeki 15 firmamız için onaylandı. Proje kapsamında yapacağımız çalışmalar ile Konya döküm sektörünün yeşil dönüşümüne katkı vererek firmaların karbon ayak izlerini azaltmayı ve sürdürülebilir üretim yöntemlerine geçişlerini desteklemiş olacağız. Böylece sektör sanayicilerimiz, çevre dostu üretim süreçlerine ayak uyduracak ve rekabet güçlerini de artırmış olacak. Döküm sektörümüzden gelen yoğun talep üzerine 27 firmamız için iki yeni Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi başvurusu daha gerçekleştireceğiz” dedi. 3 milyon 750 bin dolar destek Toplam 5 milyon dolar bütçeli Ur-Ge projesi kapsamında yapılacak faaliyetler için sektör sanayicilerine yüzde 75 oranında, 3 milyon 750 bin dolara yakın destek verileceğinin altını çizen Büyükeğen, şunları söyledi: “Ur-Ge Projemiz kapsamında, firmalarımızın ihtiyaç ve rekabet analizlerini belirleyerek, bunların geliştirilmesine yönelik eğitim, danışmanlık ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Sektör sanayicilerimizin yurt dışı pazarlara daha etkin açılmalarını sağlamak için yurt dışı pazarlama ve danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Proje ile yapacağımız tüm bu çalışmalar kapsamında Konyalı döküm sanayicilerimize, yaklaşık 3 milyon 750 bin dolara yakın destek sağlamış olacağız. Ur-Ge projemizin sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.”
İstanbul Sultangazi’de servis aracı ile parktaki şev taşlarını böyle çaldı Sultangazi’de bir kişi, parktaki şev taşlarını çalarak servis aracına yükleyip oradan ayrıldı. Olay anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Hırsızlık anını kayda alan vatandaş, "Kahvede taş çalıyorlar ama parktan nasıl taş çalıyorlar onu da ilk defa görmüş oldum" diye tepki gösterdi. Olay dün sabah saat 10.00 sıralarında Sultangazi 75. Yıl Mahallesi’ndeki Hemşire Dilek Akcabelen Parkı’nda yaşandı. Servis aracı ile parka gelen bir kişi, parkta çevre düzenlemesi için kullanılan şev taşı olarak bilinen taşları yerinden söküp servis aracına yükleyerek götürdü. Durumu fark eden bir vatandaş ise bir yandan o anları cep telefonu kamerası ile kayıt altına alıp bir yandan da "Adama bak ya parktaki taşları çalıyor. Böyle bir zihniyet yok şuna bakar mısınız bu ne rezillik ya. Şurada parkta oturuyordum. Şuraya bir tane servis aracı geldi ve otobüsün geçtiği yolun oraya park etti. Yürüyerek geldi. Çevre düzenlemesi için yapılan güzel taşlardan 2 tanesini ağır taşlarda yani. Bunları aldı ikisini şurada park ettiği araca yükleyerek gitti. Yani şuna şaşırdım. Kahvede taş çalıyorlar ama parktan nasıl taş çalıyorlar onu da ilk defa görmüş oldum. Ayıptır ya ne güzel yapmışlar işte bak park herkes oturuyor burada" dedi. O anlar kamerada Servis aracı ile parka gelen şahıs, şev taşlarını çalarken durumu fark eden bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde şahsın, yerinden söktüğü şev taşlarını taşıyarak servis aracına yükleyerek çaldığı görülüyor.