SPOR - 21 Mayıs 2018 Pazartesi 14:15

Manisa’da dört branşta yaz spor okulu

A
A
A
Manisa’da dört branşta yaz spor okulu

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyespor’un yaz spor okullarında futbol, basketbol, yüzme ve voleybol branşlarında açacağı kurslar için kayıtlar 28 Mayıs tarihinde başlayacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyespor’un yaz spor okullarında futbol, basketbol, yüzme ve voleybol branşlarında açacağı kurslar için kayıtlar 28 Mayıs tarihinde başlayacak.


Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından her yıl düzenlenen yaz spor okullarında 2018-2019 sezonu kayıtları 28 Mayıs tarihinde başlayacak. Çocuklar, futbol, yüzme, basketbol ve voleybol dallarında uzman eğitmenler eşliğinde eğitim alacak. Kayıtlar futbol için Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’nde basketbol, yüzme ve voleybol için ise Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarık Almış Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri’nde yapılacak.


Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olarak yaz spor okullarında kayıtların 28 Mayıs Pazartesi günü başlayacağını söyleyen Futbol Altyapı Sorumlusu Özcan Nalbantlar, “Kış okullarına olan yoğun ilgi nedeniyle yaz spor okullarını iki dönemden üç döneme çıkardık. Kış okullarında altı dönemde yüzmede 767, futbolda 695, voleybolda 526, basketbolda 330 olmak üzere toplam 2318 öğrenciye hizmet verdik. Yaz spor okullarında kaliteli ve vizyonu geniş antrenör kadromuzla bu sayının 3500’ü bulacağına inanıyoruz” dedi.


Futbol branşının aylık ücretinin 60 Türk lirası, basketbol branşının 85 Türk lirası, voleybol branşının aylık ücreti 85 Türk lirası, yüzme branşının da aylık 150 Türk lirası olduğunu sözlerine ekleyen Nalbantlar, “Bu ücretlere servis ve malzemeler de dahildir. Futbol branşına 2006-2013 yaş gurupları, basketbol branşına 2006-2011 yaş gurupları, voleybol branşına 2005-2011 yaş gurupları, yüzme guruplarına da 2004-2014 arası doğumlu çocuklar kayıt yaptırabiliyor. 19 Haziran tarihinde başlayacak olan kurslarımızda çocukların yüzme, voleybol veya basketbol branşlarından herhangi birine kayıt yaptırmak isteyen veliler kayıt işlemlerini Tarık Almış Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri’nde yaptırabilirler. Futbol branşıyla ilgili işlemler ise Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’nde yaptırılabilecek” dedi.


19 Haziran tarihinde başlayacak olan yaz spor okullarında çocukların hem uzman eğitmenler eşliğinde eğitim alacağını, hem de spor yaparak stres atma imkanı kazanacaklarını ifade eden Nalbantlar, “ 4 farklı branşta eğitim verecek olan yaz okullarımızda geleceğin yıldızlarını keşfederek alt yapımıza kazandırmak istiyoruz. Bu anlamda velilerimizi çocuklarının hem boş zamanlarını verimli kullanabilmeleri, hem de onların zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlamaları adına yaz okullarına kayıt yaptırmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Kırsaldaki Çınarlar’ projesi ile kırsalda yaşamını sürdüren, özellikle kendi ev ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaşlı vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için evlerine giderek hizmet veriyor. Ekipler, proje kapsamında vatandaşların temizlik, tamirat, soba kurulumu ve daha birçok konuda yanlarında oluyor. Hizmet kapsamında bugüne kadar 761 aileye 12 bin 728 kez hizmet verilerek vatandaşlara önemli bir destek sağlandı. Nurten Kaleli; “Büyükşehir ekipleri ailemizin birer ferdi oldular” Menteşe İlçesi Ortaköy Mahallesi’nde eşi ve oğluyla oturan Nurten Kaleli, Kırsaldaki Çınarlar hizmeti ile Büyükşehir ekiplerinin belli dönemlerde kendilerini ziyaret ettiğini söyledi ve gelen ekiplerin ailelerinin birer ferdi olduğunu belirtti. Nurten Kaleli; “80 yaşındayım, eşim ve oğlumla yaşıyorum. Eşim felç geçirdi. Benim de gücüm kalmadı. Ev temizliğinden diğer işlere Büyükşehir ekipleri hep yanımda oluyor. Siliyorlar, süpürüyorlar, camları temizliyorlar. Onlar geliyoruz dediğinde ben çayı koyuyorum, çaylarını içip işlerine öyle başlamalarını istiyorum. Çünkü onlar da bizim ailemizin bir ferdi oldular” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Kırsaldaki Çınarlar ekibinden Deniz Çağlar vatandaşların evlerine giderek tadilat, temizlik ve isteklerine göre birçok hizmeti verdiklerini söyledi. Deniz Çağlar; “Kendine bakamayan, yaşlı vatandaşlarımıza Kırsaldaki Çınarlar projemizle hizmet veriyoruz. Evlerinde temizlik, tadilat, odun kırma neye ihtiyacı varsa karşılıyoruz. Nurten teyzemize de aylık periyotlara göre uğruyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu hizmetimizle onların yanında oluyor, dualarını da alıyoruz.” Kırsaldaki Çınarlar ekibinin diğer üyesi Gülden Madran da genel temizlik, dolap, kapı, cam temizliği, süpürge gibi hizmetlerle vatandaşlara hizmet verdiklerini ve kendilerini gittikleri evin bir ferdi gibi hissettiklerini belirtti.
Aydın Nazilli’de öğrenciler projelerini görücüye çıkardı Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Bilim Fuarı törenle açıldı. Öğrenciler, hazırladıkları projelerini heyecanla protokol üyelerine anlattı. Aydın’ın Nazilli ilçesinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Fuarda öğrenciler, hazırladıkları bilimsel çalışmaları davetlilere detaylarıyla anlattı. 17 projenin yer aldığı fuarda 13 tasarım, 4 inceleme, 1 de araştırma projesi yer aldı. Öğrencilerin yaptığı birbirinden farklı çalışmalar, protokol üyelerinden tam not aldı. Fuarın tek araştırma projesi olan “Bukalemun Saha Çalışması” projesi dikkat çekti. Bukalemunların tanıtımını ve ekosisteme olan katkılarının öne çıkarıldığı çalışmada öğrenciler, köylerdeki vatandaşlara bukalemunlar hakkında bilgi verdi ve bu hayvanın ne kadar tanındığına dair araştırma yaptı. Alper Barlık danışmanlığında projeyi hazırlayan öğrenciler İlknur Atik ve Bahriye Çiftçi, bukalemunların öldürülmemesi gerektiğini ifade ederek, “Bu projeyi hazırlamaktaki amacımız bukalemunların tanıtımlarını sağlamak ve bitki zararlıları ile mücadelesinde etkisini göstermek. Kıyı bölgelerinde daha çok varlık gösteriyor. Hassas bir hayvan oldukları için en ufak bir etkileşimde ölebiliyorlar. Bu yüzden insanlarımızı bilinçlendirmek amacıyla bu projeyi hazırladık. Soylarını devam ettirmek istiyoruz. İnsanlar bukalemunları yakalayıp öldürüyor, bazıları ilaç yapıyor. Tıpta böyle bir şeyin karşılığı yok ama halk arasında böyle bir inanış var. Arslanlı Mahallesini pilot bölge olarak seçtik. Mahalle sakinlerine bukalemunları tanıttık. Orada 100 kişi ile röportaj yaptık, 78 kişi bukalemunları tanımadığını söyledi. Kalanı ise tanıyıp öldürdüklerini söyledi. Biz de yararlarını anlattık” ifadelerini kullandı.