KÜLTÜR SANAT - 15 Aralık 2017 Cuma 13:03

Manisa’da ilahi dinletisi ve sema gösterisine büyük ilgi

A
A
A
Manisa’da ilahi dinletisi ve sema gösterisine büyük ilgi

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında anma gecesi düzenlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında anma gecesi düzenlendi. Hz. Mevlana’nın anlatıldığı programda ayrıca Hz. Mevlana’yı anlatan tiyatro oyunu ile Manisa Semazenler Derneği’nin sema gösterisi sahnelendi. Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği ile Manisa Büyükşehir Belediye Konservatuarı Öğretim Görevlilerinin ortaklaşa düzenlediği ilahi dinletisi ve sema gösterisini de vatandaşlar ilgiyle takip etti.


Manisa Büyükşehir Belediyesi aylık kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Mevlana Haftasına Özel anma programı gerçekleştirildi. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda yapılan programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ile Manisa Mevlidhanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan da katıldı. Vatandaşların da ilgiyle takip ettiği program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra MHP Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu ‘Hz. Mevlana’yı anmak ve Anlamak’ isimli konuşmasını yaptı. Hz. Mevlana’yı anlatan Hüseyin Köroğlu daha sonra sahneye 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’ı sahneye davet etti. Yıldırım, “Tasavvuf, Hz. Mevlana bize ahlaklı olmayı, hırslarımıza, dilimize, öfkelerimize hakim olmayı, affetmeyi, merhametli olunması gerektiğini söyler. Biz hocalarda çok çirken bir gurur lafı var. Bizlere bazen halkın seviyesine inmiyorsunuz derler. Halkın seviyesine inmek ne haddimize. Bizim derdimiz halkın seviyesine çıkmak olmalı” diye konuştu.


Programda daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun hazırladığı ve konservatuar öğrencilerinin de rol aldığı Hz. Mevlana’yı anlatan tiyatro oyunu ile Manisa Semazenler Derneği’nin sema gösterisi sahnelendi. Hüseyin Köroğlu’nun Mevlana’ya yazılmış şiiri okunmasının ardından anma program Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği ile Manisa Büyükşehir Belediye Konservatuarı Öğretim Görevlilerinin ortaklaşa düzenlediği ilahi dinletisi ve sema gösterisi ile son buldu. Programın sonunda sahneye çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30