YEREL HABERLER - 07 Aralık 2016 Çarşamba 16:42

MASKİ’nin gündemi iş sağlığı ve güvenliği

A
A
A
MASKİ’nin gündemi iş sağlığı ve güvenliği

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün ilçelerdeki çalışmalarında iş ve insan sağlığını temin etmek amacıyla her ay düzenli olarak yaptığı İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı, MASKİ ilçe sorumlularının katılımıyla Genel Müdür Yaşar Coşkun başkanlığında gerçekleştirildi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde yürüttüğü çalışmalarda güvenlik önlemlerini en üst düzeyde tutmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, alınması gereken önlemlerin anlatıldığı İş Sağlığı ve Güvenliği toplantısı, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun başkanlığında gerçekleştirildi. Coşkun’un yanı sıra toplantıda, Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen ve Burak Aslay ile Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Parmaksız, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hasan Patel, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Necati Abalı, Abone İşleri Dairesi Başkanı Sevinç Deniz, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Funda Solak, Hukuk Müşaviri Gülbeyaz Akçıl, Bilgi İşlem Koordinatörü Gökhan Kiriş, İş Sağlığı Uzmanları ve MASKİ’nin 15 ilçede görev yapan ilçe sorumluları da hazır bulundu.

“İnsan sağlığı her şeyden önemli”
Toplantının açılış konuşmasını yapan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, MASKİ olarak 2017 yılında teşkilatlanma açısından yeni bir düzene gidileceğini ve ilçelerde yürütülen faaliyetlerin daha hızlı bir şekilde ilerlemesi için İlçeler Dairesi Başkanlığı’nın hizmet vermeye başlayacağının bilgisini paylaştı. Ardından İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlarının hazırlamış olduğu slaytlar üzerinden, yapılan çalışmalarda dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Genel Müdür Coşkun, sunumun sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu ve bu anlamda güvenlik önlemlerini en üst seviyede tutmak için büyük bir titizlik içinde hareket ettiklerini kaydetti.

İlçelerde yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı
İş Sağlığı ve Güvenliği gündeminin ardından toplantı, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen başkanlığında devam etti. 2016 yılının son toplantısında bir araya geldiklerini söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, toplantıda vatandaşların menfaatini koruyan su tarifeleri ile ilgili ilçe sorumlularını bilgilendirdi. Ayrıca toplantıda ilçelerde yürütülen çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler alınarak, ilçelerdeki ihtiyaçlara daha hızlı ve etkili çözümler üretmek adına fikir alışverişi gerçekleştirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir Büyükşehir’in ana arıları üreticilerle buluşuyor Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiriciliği yapan üreticilere; 2 bin ana arı yüzüğü ve 196 eşleşmiş ana arı hibe etti. Büyükşehir Belediyesi böylelikle hem üreticilerin sezona 15 gün daha önce başlamalarını sağlıyor, hem de daha kaliteli ve verimli bir bal hasadı almalarına imkân sunuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Kırsal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Tesisi’nde ürettiği ana arıları, üreticilerle buluşturuyor. Karesi ilçesine bağlı kırsal Kabakdere Mahallesi’nde 50 dönümlük arazi üzerinde kurulu olan tesiste, Büyükşehir Belediyesi’nin kalifiye personeli tarafından büyük bir özenle yetiştirilen; 2 bin ana arı yüzüğü ve 196 eşleşmiş ana arı üreticiye hibe edildi. Büyükşehir Belediyesi; Batı Anadolu (Yerli) ırkı ana arıları bal üreticilerine dağıtıp, sezona 15 gün daha erken girmelerini sağlayarak daha kaliteli ve verimli bir bal hasadı almalarına imkân sunuyor. Destekler, başvuru yapan arı üreticilerine sezon boyunca devam edecek. ‘Elimizden gelen desteği her zaman sağlayacağız’ Balıkesir’i; arı ve arı ürünleri konusunda en iyi yere getirmek için çalışmalarına ve desteklemelerine devam edeceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Şehrimizin arıcılık potansiyeli çok yüksek. Verimli ovaları, bereketli dağları arıcılık için çok elverişli. Bizler de vatandaşlarımızın, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın bu doğrultuda üretime dâhil olması için elimizden gelen desteği her zaman sağlayacağız. Tüm arıcılarımıza bereketli bir sezon diliyorum” diye konuştu. Desteklerin çok yararlı olduğunu dile getiren arı yetiştiricileri, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
Kütahya Gediz SHMY kendi binasının yapımı için destek bekliyor Kütahya’nın Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda kullanılan binanın yetersizliği nedeniyle 650 öğrenci 5 sınıfta eğitim görüyor. Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna ait kampüs alanı ve binası olmadığı için Gediz Meslek Yüksekokulunun tahsis ettiği ve fiziki yeterliliği olmayan blokta yıllardır eğitim veriyor. 4 bölüme sahip, kaliteli eğitimi ile büyümeye devam eden Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, sadece 5 sınıf, 1 laboratuvar, 1 konferans salonu ve öğretim üyelerinin ortak olarak paylaştığı odalardan mevcut blokta 4 birinci ve 1 ikinci öğretim ile eğitim veriyor. Fiziki olarak binanın yetersiz olması ve Dumlupınar Üniversitesine bağlı Gediz Meslek Yüksekokulu ile yıllardır birlikte kullanılan binanın öğrencileri ve akademisyenleri zorladığını dile getiren Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Güner, “ Binamızı Gediz MYO ile ortak kullanıyoruz. 650 öğrencimiz bulunmakta. Gedizli işadamlarımızın ve hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi. Müdür Dr. Yusuf Güner, “2018 yılında Kütahya’da yalnızca Dumlupınar Üniversitesi vardı. 2021 itibari ile sağlık temalı ikinci bir üniversite inşa edildi. Gediz Meslek Yüksekokulunun yanında Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yeni kurulan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne taşındı. Yaklaşık 6 yıldır sağlıkla alakalı bölümler bizim Meslek Yüksekokulu bünyemizde sürdürülüyor" dedi.