KÜLTÜR SANAT - 21 Ekim 2017 Cumartesi 16:20

Salihli’de ödüllü foto maraton heyecanı başlıyor

A
A
A
Salihli’de ödüllü foto maraton heyecanı başlıyor

Salihli Belediyesi, kentin doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri ile ilçede yaşayan yöre insanlarına ait değişik görüntülerin amatör ve profesyonel fotoğrafçılar eşliğinde ortaya çıkarılması amacıyla “Salihli Belediyesi 1.

Salihli Belediyesi, kentin doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri ile ilçede yaşayan yöre insanlarına ait değişik görüntülerin amatör ve profesyonel fotoğrafçılar eşliğinde ortaya çıkarılması amacıyla “Salihli Belediyesi 1. Fotoğrafçılar Buluşması ve Foto Maratonu” etkinliği düzenliyor.


Salihli Belediyesi öncülüğünde Belediye Fotoğraf Okulu ve Salihli Fotoğraf Derneği (SALFOD) işbirliğinde 2-3-4 ve 5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Salihli Belediyesi 1. Fotoğrafçılar Buluşması ve Foto Maratonu” etkinliğinde, ünlü fotoğraf sanatçıları Nilay İşlek, Erhan Dayı, Reha Bilir ve Seçkin Yenici seçici kurul üyeliği yapacak.


Etkinlikte derece alan eserlere iki farklı kategoride ödül verilecek. Buna göre, 3 adet 2 bin TL’lik Salihli Başarı Ödülü, bir adet bin TL’lik Salihli Belediyesi Özel Ödülü ve bir adet 500 TL’lik mansiyon ödülü ile SALFOD tarafından 500 TL’lik gençleri özendirme ve mansiyon ödülleri verilecek.


Salihli Belediyesi öncülüğünde ilk defa düzenlenen etkinlik sayesinde kente ait tüm güzelliklerin hem yurt içinde hem de yurt dışında tanıtılmasını amaçladıklarını belirten Başkan Zeki Kayda, “Türkiye’nin birçok farklı bölgesinden ilçemize gelecek olan fotoğraf dostları ile kentimizin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmek için böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Belediye olarak onların bu çalışmalarını açılacak güzel bir sergide değerlendirerek çok zengin bir kent arşivi oluşturacağız. Her yıl değişik temalarda yarışmamızı sürdürüp şehrimizin güzelliklerini her alanda yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.



Engelsiz etkinlik


Etkinlik kapsamında söyleşilerin, ünlü fotoğraf markalarının tanıtım uygulamalı eğitim ve workshop çalışmalarının, fotoğraf sergilerinin yer alacağını, belirten Başkan Kayda, etkinliklere katılacak engelli katılımcılar için engelli aracının tahsis edileceğini söyleyerek, “Foto maratonumuz böylelikle engelsiz bir etkinlik olacak” dedi.


Salihli’nin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin ortaya çıkartılması için düzenlenen etkinliğe kayıtların 2 Kasım 2017 Perşembe günü başlayacağı, katılımcıların şartnameye www.salihli.bel.tr ve www.salfod.org adresinden ulaşabilecekleri açıklandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30