SPOR - 17 Ekim 2017 Salı 12:42

Teleset Mobilya Akhisarspor, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına başladı

A
A
A
Teleset Mobilya Akhisarspor, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına başladı

Trabzonspor galibiyetinin ardından 1 gün izin kullanan yeşil-siyahlılar, Süper Lig’in 8.

Trabzonspor galibiyetinin ardından 1 gün izin kullanan yeşil-siyahlılar, Süper Lig’in 8. haftasında konuk edeceği Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına sabah idmanı ile başladı.


Antrenmana hafif sakatlıkları bulunan Olcan Adın, Mustafa Yumlu ve Serginho katılmadı. Düz koşu ile başlayıp ısınma hareketleriyle devam eden idman, 5’e 2 pas çalışmasıyla son buldu. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akhisarspor’un 30 yaşındaki forvet oyuncusu Daniel Larsson, deplasmanda alınan farklı galibiyetin önemli olduğunu, Akhisar’daki başarının sırrının ise sadece bir sonraki maça odaklanmaktan başka hiçbir şey düşünmemek olarak açıkladı.



Larsson: "Bu saatten sonra daha fazla çalışacağız"


Elde ettikleri başarıların daha iyisini yapmak için çaba sarf edeceklerini kaydeden Daniel Larsson, “İlk 8 haftada sonuçlara baktığımız zaman çok iyi bir başlangıç yaptık ve bunun için de açıkçası çok mutluyuz. Bu saatten sonra yapmamız gereken tek şey daha da fazla çalışmak ve her hafta daha iyi bir takım olduğumuzu herkese ispatlamak olacaktır” dedi.


Tarihi bir skor ile elde ettikleri Trabzonspor müsabakasını da değerlendiren Larsson, “Deplasmanda alınan 6-1’lik skor bence tüm takımlar için çok önemli bir galibiyet ve güzel bir skordu” ifadelerini kullandı.


Teleset Mobilya Akhisarspor’un ilk 8 haftasındaki başarısı hakkında ise başarılı forvet, “Burada ana neden bence takımdaki organizasyon çok iyi. Yani biz burada sadece kendi işimize odaklanıyoruz, bunu sadece saha ile yapıyoruz ve diğer işlerle uğraşamıyoruz. Bence takımdaki başarının en büyük nedeni bu. Arkadaşlığın çok güzel olması da en önemli nedenlerden biri” açıklamasını yaptı.



Okan Buruk: "Fenerbahçe’nin ardından Trabzonspor’u yenmek bizim için çok değerli"


Ligdeki ilk 3 deplasmanda yapamadıklarını Trabzonspor deplasmanında sahaya yansıttıklarını ifade eden Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, “Sezon başından buyana deplasmanda 3 maç oynamıştık ve dördüncü maça çıkıyorduk. Ondan önce de deplasmanda kazanamadığımız ama pozisyona girerek kazanmaya yakın olduğumuz 3 tane maç oynamıştık. Sadece topu içeriye atamıyorduk. Bu sefer top içeri girdi, hem de fazlasıyla. Özellikle ilk 3 gol hem rakibin hataları hem de bizim oradaki pozisyon bulma isteğimiz maçın ilk yarısını 3-0’a getirdi. İkinci yarı da aynı konsantrasyon ve aynı isteği sürdürdük. Tabii ki rakibimizin maçı geriye döndürme çabası ve ofansif hamleleri de bizim özellikle iyi savunma yapıp çıkışlarımızda sonuca gitmemize yol açtı. Daha önce girdiğimiz pozisyonları gole çeviremiyorduk. Bu defa isteklerimiz birebir uyum sağladı. Trabzonspor gibi takımı deplasmanda böyle bir sonuçla yenmek çok önemliydi. Fenerbahçe maçının üzerine böyle bir galibiyet almak, 2 tane büyük takımı yenmek bizim için çok değerli. O yüzden oyuncularımı kutluyorum. Hem oyunsal hem de taktiksel ve fiziksel anlamda kendilerini çok zorluyorlar. Burada antrenmandaki çalışmalarımızı sahaya yansıtıyorlar, bu da bir teknik adam olarak bizi mutlu ediyor” diye konuştu.


Ligde hiç alt grup riski yaşamadan mücadele etmek istediklerine vurgu yapan Buruk, şu anda üstteki gruba tutunduklarını ve bunu sürdürmek istediklerini ve her maçın ardından yapılan idmanda yeni bir maç başladığını kaydetti. Geçmişteki maçları bir kenara bıraktıklarını ifade eden Okan Buruk, "Geçmişteki maçlar geride kaldı. Bugün Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına başladık. Şu an Gençlerbirliği karşılaşmasına odaklandık. Maçı yaşamak ve tekrar hazırlanmak bizim için önem kazanıyor. O yüzden hafta hafta gideceğiz yine, tabii ki burada kaç puan toplarız, hangi sıralamada yer alırız gibi şeylerin düşünce anlamında bizim için çok önemi yok. Biz maç maç elimizden geleni yapacağız ve her maça kazanmak için çıkacağız” dedi.


Teleset Mobilya Akhisarspor’un ligin ikinci yarısındaki mücadelelerini oynamayı planladığı Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu’nu yakından incelediğini kaydeden başarılı teknik adam, “Geçen hafta içerisinde stadyumu inceleme imkanım oldu. Kendi takımımızı düşündüğümüzde seyirci kapasitesi olarak çok uygun olduğunu düşünüyorum. Sahanın her yerinden çok rahat ve çok güzel izlenebilecek, yani kale arkaları da görüş açıları çok muhteşem. Çok kompakt ve bize yakışacak. Zemini de çok güzel olacak. Ben tabii ki taraftarlarımızı bir an önce kombinelerini alıp, stadyumda bu başarılı takımı izleme şanslarını yakalamalarını ve geç kalmamalarını isterim” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Yabancı uyruklu kadın insan ticaretinden tutuklandı Samsun’da polis ekipleri tarafından yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırıp fuhşa sürükleyenlere yönelik yapılan operasyonda Kırgız uyruklu kadın ile birlikte 3 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen yabancı uyruklu kadın tutuklanırken, 2 şahıs serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda yaptıkları çalışma sonucu Kırgız uyruklu M.A. adlı kadının, Özbekistan ve Azerbaycan’dan yasal yollardan kadın getirdiği, Türkiye’de kalış süresi dolan kadınları hasta bakıcılık işinde çalıştırdığı, bu kadınlardan komisyon adı altında para aldığı ve yine söz konusu kadınlara fuhuş yaptırdığını tespit etti. Göçmen polisi, H.G. adlı şahsın M.A. adlı kadının getirdiği kadınlara fuhuş yaptırdığını ve E.Y. adlı şahsın da M.A. ile birlikte kadınları zorla çalıştırdığını ortaya çıkardı. Polis yaptığı operasyon sonucu Kırgız uyruklu M.A. ile Türk vatandaşı E.Y. ve H.G.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Polisin operasyonunda 6 kadın kurtarıldı. Kurtarılan 6 mağdur kadının da sınır dışı edilmesi için çalışma başlatıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan M.A. adlı kadın ile E.Y. ve H.G. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. E.Y. ve H.G. savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye ifade veren M.A. adlı kadın mahkemece "insan ticareti" suçundan tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.