GENEL - 26 Eylül 2017 Salı 17:33

Vali Güvençer Köprübaşı’da muhtarları dinledi

A
A
A
Vali Güvençer Köprübaşı’da muhtarları dinledi

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer Köprübaşı ilçesinde muhtarlarla buluşarak istek, öneri ve şikayetlerini dinledi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer Köprübaşı ilçesinde muhtarlarla buluşarak istek, öneri ve şikayetlerini dinledi.


Vali Güvençer Muhtarlar Toplantısı öncesi Köprübaşı Kaymakamı Kemal Balaban’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Mergan Alp Konferans Salonu’nda Vali Güvençer başkanlığında yapılan Muhtarlar Toplantısına Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Kaymakam Kemal Balaban, Belediye Başkanı Zafer Mergen, İl Mahalli İdareler Müdürü Polat Yılmaz, İl ve İlçe daire müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.


Toplantıda konuşan Vali Güvençer, “Muhtarlarla buluşmamız birbirimizi daha iyi tanıma, bu memlekete, Köprübaşı’na daha iyi hizmet nasıl götürebilirizin arayış buluşması. Bundan 15-20 yıl öncesine kıyasla, artık karşı karşıya geldiğimiz sorunlar eskisi kadar hayati, acil, can yakıcı, mahcup edici değil. Ağır sorunlarımızı acil ihtiyaçlarımızın büyük bir bölümünü Allaha çok şükür çözdük. Onlar bizim ayak bağlarımızdı, onları halletmeden, çözmeden, bitirmeden ileriye bakmak, ileriye doğru adımlar atmak konusunda gücümüz zayıftı. Artık bundan sonra daha iyisini, daha fazlasını nasıl yapabilirizin arayışı içerisindeyiz. Eğer o bahsettiğim sorunlar yumağı geride kalmışsa, artık acil, hayati sorunlardan bahsetmiyorsak, mevcut sorunları da eyvah nasıl yapacağız, 10-15 senede mi yaparız diye düşünmeyip, birkaç gün içerisinde çözeriz diyebiliyorsak, bunda payı olanlara teşekkür etmeyi ihmal etmemeliyiz” diye konuştu.


Toplantıya ev sahipliği yapan Köprübaşı Kaymakamı Kemal Balaban da “İlçemizde 4’ü merkez, 42 müstakil olmak üzere toplam 46 Mahalle Muhtarlığımız bulunmaktadır. Muhtarlarımız çok değerli mesai arkadaşlarımızdır. İlçemizde Muhtarlar Toplantımızı Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda her ay ‘2 konu, 2 konuk’ şeklinde icra etmekteyiz” dedi.


Kaymakam Balaban yürütülen kamu hizmetleri hakkında bilgi vererek, düzenlenen toplantı için Vali Mustafa Hakan Güvençer’e şükranlarını sundu ve katılımcılara teşekkür etti.


Daha sonra muhtarlar söz alarak karşılaştıkları elektrik, yol, su ve benzeri gibi sorunlarını iletip çözümü konusunda talepte bulundular. İl ve İlçe daire müdürleri de muhtarların sorularını cevaplandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.