YEREL HABERLER - 27 Mayıs 2017 Cumartesi 11:50

Yunusemre’de Ramazan dopdolu geçecek

A
A
A
Yunusemre’de Ramazan dopdolu geçecek

Yunusemre Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan’da binlerce vatandaşı kuracağı iftar sofralarında ağırlayacak.

Yunusemre Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan’da binlerce vatandaşı kuracağı iftar sofralarında ağırlayacak. Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki temasına da atıfta bulunarak “Bu mübarek ayda can taşıyan her varlığın üzerimizde hakkı olduğunu unutmayalım” mesajını verdi.


Yunusemre Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan’ın adına yaraşır şekilde yaşanması için hazırlıklarını tamamladı. Yunusemre Belediyesi’nin iftar sofrası 30 Mayıs Salı akşamından itibaren Forum Magnesia AVM arkasındaki açık alanda kurulacak. Ramazan ayı boyunca konserler ve ilahi dinletileri, tiyatro oyunları ve çeşitli gösteriler de bu alanda gerçekleştirilecek.



Coşkun Sabah, Ceceli ve Baha Manisalılar ile buluşacak


Ramazan etkinlikleri kapsamında Türk Sanat Müziği’nin sevilen sesi Coşkun Sabah, Genç jenerasyonun idolü Mustafa Ceceli ve duygusal parçalarıyla beğeni toplayan pop sanatçısı Baha başta olmak üzere birçok başarılı sanatçı Yunusemreliler ile buluşacak. Yine Türk dünyasının yakından tanıdığı Dombra şarkısının yazarı Arslanbek Sultanbekov ve çeşitli Türki Cumhuriyetlerden sanatçıların oluşturduğu Yesevi Topluluğu da Ramazan’da sahne alacak. Türk edebiyatına farklı bir soluk getiren genç şair ve yazarlardan Kahraman Tazeoğlu da etkinlikler kapsamında okuyucusuyla buluşacak. Her yıl olduğu gibi kırsal mahallelerde de iftar programları düzenlenecek. Başkan Çerçi 17 mahallede vatandaşlarla iftar sofrasında biraraya gelecek.



‘Her canın üzerimizde hakkı var’


Manisalılar’ın Ramazan ayını kutlayan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu ayın rahmet ve mağfiret ayı olduğunu söyledi. Başkan Çerçi, “Yüce Allah’ın inayetiyle bir Ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 11 ayın sultanı olan Ramazan, İslâm âleminin heyecanla beklediği bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret günleridir. Bu mübarek ayda dargınlıklar unutulur; kardeşlik duyguları ve paylaşımlar artar. Unutulmamalıdır ki can taşıyan her varlığın üzerimizde hakkı var. Bu bilinçle hareket ederek komşumuzu, yoksulumuzu, büyüklerimizi, hastalarımızı ziyaret edelim. Sokak hayvanlarımızı unutmayalım. Onlara da biraz yiyecek, bir kap su verelim. Yunusemre Belediyesi olarak böylesi kutsal bir ayda birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına inandığımız programlar hazırladık” diye konuştu.



Her gün bin 500 kişiye iftar verilecek


Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilçe sınırları içerisinde Ramazan ayı boyunca düzenlenecek olan iftar programlarında her gün yaklaşık bin 500 kişiyi iftarda ağırlamaya hazırlandıklarını belirtirken; etkinliklere tüm Manisalılar’ı davet etti. Başkan Mehmet Çerçi, “Bu mübarek ayda iftar soframızı Forum Magnesia AVM arkasındaki açık alanda kuracağız. Ayrıca 17 kırsal mahallemizde vatandaşlarımızla iftar sofrasında biraraya geleceğiz. Bu mahallelerde de programlarımız bitince kırsal mahallelerimizin hepsinde iftar yapmış olacağız. Ramazan ayı münasebetiyle camilerde başlatılan temizlik ve yıkama çalışmalarımızı da tamamladık. Bunun yanı sıra camilerimizin bazı mevcut ihtiyaçlarını da belediye olarak elimizden geldiği kadar karşılamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın daha temiz ve ferah ortamlarda ibadetlerini gerçekleştirmelerini arzu ediyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hayırseverlerimizle birlikte erzak yardımında bulunacağız. Tespit edilen ihtiyaç sahiplerimize 1 hafta içerisinde erzaklarını ulaştıracağız. Bu yıl hayırseverlerimizin de katkısıyla yaklaşık 10 bin erzak kolisi dağıtmayı hedefliyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da vatandaşlarımız ile birlikte ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız. Tevbelerin geri çevrilmediği rahmet ve mağfiret yüklü Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, Gümüşhane’deki küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için “Fide Bizden, Üretmek Sizden” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli toplam 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından son yıllarda sayısı hızla artan ve kırsal kesimdeki vatandaşlara gelir kapısı olan gerek örtü altı yetiştiriciliğine destek olmak ve küçük ve parçalı tarım arazilerini üretime kazandırmak için hazırlanan projenin bedeli 1 milyon 768 bin TL. “Fide Bizden, Üretmek Sizden Projesi” projesi kapsamında Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde üreticilere 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan fide dağıtım programında proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane’nin coğrafi konumunu ve kendine has iklim özelliklerini tarımsal üretiminde avantaja çevirmek istediklerini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ve bütçesi 1 milyon 768 bin TL olan “Fide Bizden Üretmek Sizden Projesi”nin küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için hazırlanan bir proje olduğunu, proje ile Gümüşhane genelinde bulunan küçük ve parçalanmış arazileri karlılığı yüksek üretimlerle ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını ve proje kapsamında üreticilere 156 bin 870 adet domates, 115 bin 868 adet biber, 34 bin 440 adet hıyar ve 15 bin 120 adet patlıcan fidesi olmak üzere toplam 322 bin 398 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapılarak, örtü altı ve açık alanlar olmak üzere yaklaşık 100 dekar alanda sebze üretimi gerçekleştirileceğini kaydetti. Gümüşhane’nin iklim özellikleri nedeniyle her ne kadar zor şartlarda üretim yapılsa da üretilen ürünlerin renk, tat ve aroma gibi kalite özelliklerinin çok iyi olduğunu, bu nedenle üretilen ürünlerin gerek İl içinde gerekse komşu illerde çok tercih edildiğini ve pazar değerinin yüksek olduğunu belirten Kıraç, sebze üretimini geliştirmek için farklı proje çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Fide dağıtımına ilk olarak örtü altı yetiştiricilerinden başladıklarını, diğer dağıtımlarının Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ifade eden İl Müdürü Kıraç, projenin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.