GENEL - 16 Ağustos 2018 Perşembe 10:09

İbre 130, tedbir 0

A
A
A
İbre 130, tedbir 0

Mardin’de motosiklet sürücüleri kasksız ve trafik kurallarına meydan okuyarak hayatlarını yok sayıyor.

Mardin’de motosiklet sürücüleri kasksız ve trafik kurallarına meydan okuyarak hayatlarını yok sayıyor. Mardin İl Emniyet Müdürlüğü 4 uygulama noktası ve trafik ekipleri ile yol ve yolcu güvenliği için çalışmalarını sürdürürken, bazı motosiklet sürücüleri polislere ve kazalara kendi ve bir çok sürücün hayatını hiçe sayarak hareket etti.


Mardin’de Kızıltepe, Diyarbakır ve Midyat karayolunda hız kurallarına uymayan motosiklet sürücüleri kasksız, plakasız, kendi ve sürücülerin hayatlarını yok sayarak trafiğe çıkıyor. Her gün onlarca motosiklet ölümlü kazalarına aldırmayan motor tutkunları kasksız, plakasız ve tehlikeli manevralarla hem kendi hem de başka sürücülerin hayatlarını umursamadan trafikte ilerliyor. Mardin İl Emniyet Müdürlüğü araç ve motosiklet kazalarının önüne geçebilmek için her gün rutin uygulamalar gerçekleştiriyor.



32 bin 261 TL cezaya rağmen ölüme meydan okuyorlar


2018 Ocak ayından bu yana Mardin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 446 motosiklet denetimi yapıldığı ve 157 cezai işlem ile 32 bin 261 TL ceza uygulandığı öğrenildi. 8 ay içinde yapılan çalışmalarda 103 motosiklette Mardin’de trafikten men edildi.


Mardin trafiğinde ulaşım sağlayan bir motosiklet sürücüsü kask takma zorunluluğu ve hız limiti 70 olan Kızıltepe Mardin yolunda araç ibresinin 130 gösterdiği anda kameralara yansıdı. 34 JU 4370 plakalı sürat motosikleti sürücüsü kamyonlara ve araçlara aldırmadan kasksız motosikletle 130 kilometre hız yaparak Mardin trafiğinde onlarca kişinin hayatını ve kendi hayatını yok saydı. Sinyal vermeden şerit değiştiren araçların arasından hızla geçen sürücü hız kurallarını aşarak kasksız ölüme meydan okudu. Mardin Midyat yolunda görüntülenen bir motosiklet sürücüsü artçısını kasksız motosiklete bindirirken görüntülenirken bir başka kasksız ve plakasız motosiklet sürüsü kamaranın kayıtlı olduğu anlarda zikzaglar çizerek hem kendi hayatını hem de trafiği tehlikeye attı.


Hız kurallarına uymayan motosiklet sürücülerine uygulama yapan polis ekipleri tarafından 118 TL ceza kesildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.