GENEL - 19 Kasım 2017 Pazar 11:24

Akdeniz’de metruk binalar yıkılıyor

A
A
A
Akdeniz’de metruk binalar yıkılıyor

Akdeniz Belediyesi, halkın can ve mal güvenliği açısından risk oluşturduğu için şikayet konusu olan harabeye dönüşmüş metruk yapıların yıkımına devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi, halkın can ve mal güvenliği açısından risk oluşturduğu için şikayet konusu olan harabeye dönüşmüş metruk yapıların yıkımına devam ediyor.


Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü, özellikle kent merkezinde yer alan, insanların can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan metruk yapıların yıkımına, hazırlanan plan ve program kapsamında hız verdi. Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün yıl içinde yaptığı inceleme ve araştırmalar sonucunda, ilçede 150 civarında metruk bina tespit edildi. Belediye bünyesinde oluşturulan inceleme komisyonu, bu binaların 707’sinde inceleme yaparak yıkılması yönünde karar verdi. Bu binaların, özellikle 30 tanesi ile ilgili olarak, büyük riskler oluşturması nedeniyle, Belediye Encümeni tarafından acil yıkım kararı alınırken, hukuki süreçleri biten söz konusu binaların yıkımı da gerçekleştirildi.


Son olarak yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, öncelikle çevre güvenliğini alarak Yeni Mahalle 5127 Sokakta bulunan metruk bir binayı, sahibinin talebi ve Encümen Kararı sonrası, iş makineleri yardımıyla kontrollü bir şekilde yıktı. Ekipler, yapının yıkımı sonrasında ortaya çıkan tonlarca moloz ve inşaat atığını da kamyonlarla kent dışına taşıdı.


“Can ve mal güvenliği için risk oluşturan binaların yıkımı sürecek”


Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetler kapsamında, halkın can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan harabe haldeki yapıların yıkımının süreceğini söyledi. Metruk yapıların, Akdeniz sakinlerinin huzur ve esenliğini bozmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Pamuk, bu tür metruk yapıların, sosyal riskleri de barındırdığına ve insanları tedirgin ettiğine dikkat çekti. Pamuk, “Akdeniz Belediyesi olarak, konuyla ilgili olarak mevcut yasal düzenlemeler ve ilgili yönetmelikler kapsamında hareket ediyoruz. Bu bağlamda, gerek ekiplerimizin sahada sürdürdüğü teknik inceleme ve araştırmaların sonucunda belirlenen yapılar hakkında, gerekse muhtarlar, mahalle sakinleri veya bina sahibinden gelen talep ve şikâyetleri en kısa sürede inceleyip değerlendiriyoruz. Kentimizin esenliğine, huzuruna ve estetiğine zarar veren, vatandaşlarımızı tedirgin eden bu tür terk edilmiş harabe haldeki metruk binaların yıkımına yönelik mücadelemiz kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edecektir" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Erzincan’da toplandı Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta meydana gelen ve 9 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazasını tüm yönleriyle araştırmak üzere kurulan TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan’da toplandı. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Umuyoruz ki bu rapor bundan sonra Türkiye’deki güvenilir ve sürdürülebilir madencilik sürecinde yeni bir kapı olacak” dedi. İliç maden kazasını araştırmak için oluşturulan, TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Komisyon üyeleri kazanın meydana geldiği İliç’teki maden sahasında incelemelerde bulunmak üzere Erzincan’a geldi. İlk olarak Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’yu ziyaret eden komisyon üyeleri konuya ilişkin bilgi aldılar. Valilik çıkışında komisyon adına basın açıklamasında bulunan TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “İliç hakkında, kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak” dedi. Uslu, konuşmasında şunları söyledi: “Kazadan bugüne kadar 4 kardeşimiz cenazesine ulaşıldı. Kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 5 kardeşimizle ilgilide arama çalışmaları devam ediyor. Temenni ediyoruz kısa sürede onlara da ulaşılır. Ankara’daki çalışma takvimi içerisinde 18 nisan itibarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde isimler okunduktan sonra meclis başkanlığına, divanına teşekkür etti. Komisyonumuz hızlı bir çalışma temposu içine girdi. Şu ana kadar Çevre Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızı dinledik. Bunun dışında AFAD’tan bölgedeki arama ve tarama çalışmaları konusunda bilgi aldık. Yine Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzden de suların kirlenmesinin önlenmesiyle ilgili tedbirler konusunda bilgi aldık. Bölgede incelemeler yaptıktan sonra, bundan sonraki takvimimizde ilgili üniversitelerin, akademi dünyasının, bu konuda çalışan bilim insanlarını dinleyeceğiz. Bu konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarını dinleyeceğiz. Olabildiğince geniş bir çerçevede çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiç kimsenin aklında soru işareti kalmayacak şekilde çalışacağız. Herkesi mümkün olduğunca dinleyeceğiz. Çünkü komisyonumuzun kuruluş amacı bir bu kazadaki ihmal sürecini araştırmak ama onun kadar önemli bir konuda bundan sonra bu tür kazaların olmaması için atılması gereken adımları teşkil etmek olacak. Tabii ki komisyonumuz bir amacı daha var. Altın madencilik konusu ve madencilik konusu hassas bir konu. Önce insan, önce çevre sonra madencilik anlayışıyla güvenilir ve sürdürülebilir bir altın madenciliği politikası, bir madencilik mimarisi nasıl kurgulanabilir bu konuda da fikirlerimizi yaptığımız çalışmalar sonucunda oluşan kanatları raporumuza belirteceğiz. Umuyoruz ki bu rapor bundan sonra Türkiye’deki güvenilir ve sürdürülebilir madencilik sürecinde yeni bir kapı olacak.”