GÜNDEM - 17 Nisan 2024 Çarşamba 13:41

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi

A
A
A
Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2024 Yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi, Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.


Meclis Toplantısında, Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı faaliyet raporu görüşülürken oturumu Meclis Birinci Başkan Vekili Ali Uyan yönetti. Görüş ve değerlendirmelerin ardından Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda ayrıca denetim komisyonu raporu meclis üyeleri tarafından görüşüldü.



“Belediyenin 20 yerleşik, 3 de mobil olmak üzere toplam 23 kafesi var”


Son günlerde sosyal medyada ve haberlerde yer edinen, seçimden hemen sonra alkollü işletme açıldığı iddiaları hakkında konuşan Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesinin seçimden hemen sonra alkollü işletme açmadığını belirtti. Belediyenin 20 yerleşik, 3 de mobil olmak üzere toplam 23 kafesi olduğunu hatırlatan Seçer, “2020’den bu yana başta sahilimiz olmak üzere muhtelif yerlerde de kafelerimiz var. İçkili yer krokisi içerisinde olan da 5 kafemiz var. Biz buralarda hafif alkollü içeceklere müsaade ettik. Yani hafif alkollü içki içmek isteyenler o kafeyi kullanır, istemeyenler bir başka kafeyi kullanır. Kahvaltı etmek isteyenlere göre de maç izlemek isteyenlere göre de çay-kahve içmek, çocuklarıyla zaman geçirmek isteyenlere göre de uygun kafemiz var” dedi.



“Mersin özgürlükler kentidir”


Mersin’in özgürlükler kenti olduğuna vurgu yapan Seçer, “Buraya şehir dışından farklı nedenlerle insanlar geliyor, iş için geliyor, turistik gezi amaçlı geliyor. Burada spor turnuvaları oluyor, onun için geliyor. Mersin’i bir hayat biçimine ve anlayışa mahkûm edemezsiniz. Burası özgürlükler kenti” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesinin halktan aldığı vergileri kullanarak sadece ve sadece halkın yararına uygun hizmet ve projeler ürettiğini belirten Seçer, “Bizim belediyemiz yurttaşlarımızın eğitim, sağlık, kültür, spor alanında daha fazla var olmaları için sizden aldığı vergilerle bu kaynakları harcayan bir belediye. Bu anlamda da çıkan bu spekülatif haberlere pek kulak asmamanızı ve doğruları bizden öğrenmenizi istiyoruz” ifadelerine yer verdi.



“2023 yılı yatırım programında yer alan bütün çalışmalar harfiyen gerçekleştirildi”


2023 yılı faaliyet raporuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Seçer, 2023 yılı yatırım programında yer alan bütün çalışmaların harfiyen gerçekleştirildiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesinin hem yatırım programı hem de gelir ve gider bütçesi gerçekleşme oranının takdire şayan olduğuna dikkat çeken Seçer, “Ne yapacağımızı söylüyorsak onu yapıyoruz. Ne yapmayacağımızı söylüyorsak onu da yapmıyoruz. Günü birlik proje üretmiyoruz, mutlaka ani gelişen olaylar karşısında bazı revizyonlar, yeni projeler ortaya koyabiliyoruz. Ama emin olabilirsiniz ki, 2024’te de bunu hep beraber göreceğiz. Belediyemiz, bir plan program çerçevesinde hizmetlerine devam edecektir” diye konuştu.



“31 Mart’ta tescil edilen Mersin halkının memnuniyetini sürdüreceğiz”


Hem sosyal politikalarda hem Mersin’in yapısal sorunlarının çözümünde hem de Mersin’e vizyon katacak, marka kent olmasını sağlayacak projelerin hayata geçirilmesinde gerekeni yapmaya devam edeceklerini aktaran Seçer, bunu meclis üyelerinin de katkısıyla el birliğiyle yapacaklarını söyledi. 2023 yılının belediyeler için kolay bir yıl olmadığını kaydeden Seçer, “2023’te yaşanan genel seçimler, seçimin belediyelere, yerel yönetime oluşturduğu etki, ekonomiye yansıttığı etkiler, bizim planlarımızı eğer tedbirli olmasak alt üst edecek etkilerdi. Ama biz bütün bu tehlike ve olumsuzlukları bertaraf ederek 2023 yılını da ‘Ne dediysek o, ne söz verdiysek o’ şiarıyla gerçekleştirdik ve bitirdik” dedi. 2024 yılında da aynı performansı göstereceklerini belirten Seçer, 31 Mart’ta tescil edilen Mersin halkının memnuniyetini 2024 yılında da tekrarlayacaklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.


Meclis toplantısı, birimlerden gelen konuların görüşülmesinin ardından sona erdi.



Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul hummel Türkiye, marka yüzü Sıla Türkoğlu ile birlikte yeni koleksiyonunu tanıttı Sporda 100. yılını kutlayan hummel Türkiye, marka yüzü Sıla Türkoğlu ile iş birliğini lansman partisiyle kutladı. İlkbahar-Yaz 2024 koleksiyonunun da tanıtıldığı partide canlı renkleri ve enerjik tasarımıyla dikkat çeken Bubblegum ayakkabı koleksiyonu ilgi gördü. hummel Türkiye, İlkbahar-Yaz 2024 koleksiyonunun lansmanını, marka yüzü Sıla Türkoğlu ile gerçekleştirdiği özel bir etkinlikle kutladı. Etkinlik, şehrin merkezindeki şık bir mekânda gerçekleştirildi ve katılımcılara renkli bir deneyim sunuldu. Enerjik ve renkli tasarımlar hummel Türkiye, bu özel günü, markanın değerlerini ve estetik anlayışını yansıtan yeni koleksiyonu ile taçlandırdı. İlkbahar - Yaz 2024 koleksiyonu, sürdürülebilirlik ve estetik detayları bir araya getiriyor. Etkinliğin yıldızı ise enerjik ve canlı renkleriyle ön plana çıkan Bubblegum ayakkabı koleksiyonu oldu. Koleksiyonda yer alan çok renkli tasarımlar, güneşli günlerin neşesini yansıtırken, modern ve sürdürülebilir spor giyim anlayışını da spor severlerle buluşturuyor. Marka, modayı ve fonksiyonelliği bir arada sunarak spor giyimde yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Etkinlikte, Sıla Türkoğlu da yeni koleksiyonun yüzü olarak, şıklığı ve zarafetiyle dikkatleri üzerine çekti. Etkinlik, müzik, eğlence ve modanın iç içe geçtiği unutulmaz anlara sahne oldu. “Her alanda Türkiye ile olan bağımızı güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz” Sıla Türkoğlu ile iş birlikleri hakkında konuşan hummel Türkiye Ülke Direktörü Eddy Massier, “Genç ve başarılı oyuncu Sıla Türkoğlu ile keyifli ve heyecan verici bir anlaşmaya imza attık. 100. yılımızı kutlarken, markamızı tanımlayan öncü başarıların, ikonik spor anlarının ve ilham verici insan becerilerinin yüzyılını da kutluyor; her alanda Türkiye ile olan bağımızı güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verdi. "hummel Türkiye ile keyifli bir yolculuk" Gecenin yıldızlarından olan Sıla Türkoğlu ise hummel Türkiye ile ilgili şunları belirtti: "hummel Türkiye ile bu yaratıcı yolculuğun bir parçası olmak benim için keyifli bir deneyim. 100. yıl gibi özel bir dönemde markanın yüzü olarak, İlkbahar - Yaz 2024 koleksiyonumuzu tanıtmak ve bu renkli etkinlikte yer almak beni çok heyecanlandırıyor. hummel’ın sürdürülebilir ve yenilikçi yaklaşımı, spora olan tutkumla kusursuz bir uyum içinde."
Tokat Başkan Yazıcıoğlu: “Kendi öz kaynaklarımızla üretip, Tokat’ı daha yaşanabilir bir şehir yapacağız” Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu belediye teknik birimi şantiyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, belediyenin teknik birimler şantiyesini ziyaret etti. Teknik birimlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Korkmaz ve teknik birim müdürleriyle birlikte şantiyesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, şantiye personellerine kolaylıklar diledi. Şantiye bölgesinde incelemelerde bulunan Başkan Yazıcıoğlu, üretken belediyecilik anlayışıyla belediyenin kendi öz kaynakları ile Tokat şehrini daha yaşanılabilir bir şehir haline getireceklerini vurguladı. "Üretken belediyecilik anlayışımızla Tokat’ımızda yeni değişimlere adım atıyoruz" Daha yaşanılabilir bir şehir için canla başla, durmadan yorulmadan çalışacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “Mesaimize teknik birimlerimizi ziyaret ederek başladık. Tokat Belediyesi şantiyemizde ekiplerimiz bir yandan gerekli bakım ve onarım çalışmalarını sürdürürken bir yandan da şehrimizin ihtiyaçlarını kendi öz imkanlarımızla üretiyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren kendi imkanlarımızla üretmenin güzelliklerini yaşamaya başladık. Üretken belediyecilik anlayışımızla Tokat’ımızda yeni değişimlere adım atıyoruz. Tokat’ımız için, Tokatlı değerli hemşehrilerimiz için gece gündüz demeden, durmadan yorulmadan, ayırmadan, ayrıştırmadan çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
İzmir Medical Point, ’En İyi İşveren Ödülü’nü alan tek hastane oldu İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, ‘Türkiye’nin En İyi İşverenleri’ araştırmasında, 1000’in üzerinde çalışanı olan 18 şirket arasında 7’inci olurken, ödül alan tek hastane olmayı da başardı. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Gecesini gündüzüne katarak büyük emek veren takım arkadaşlarımla gurur duyuyor, markamızın ödül alan tek hastane olmasının kıvancını yaşıyorum” dedi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, 2024 yılı Türkiye’nin en iyi işverenlerinin belirlendiği Great Place To Work Enstitüsü tarafından ‘Türkiye’nin En İyi İşverenleri’ araştırmasında, 1000’in üzerinde çalışanı olan 18 şirket arasında 7’inci oldu. Medical Point Hastaneler Grubu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Çok değerli takım arkadaşlarım zor zamanlarda bile gece gündüz demeden çalışarak, Medical Point markasını daha da güçlendirdi. Onların çabaları olmadan, bu başarıyı yakalamak mümkün olmazdı. Çalışan gibi değil bir aile üyesi gibi davranan, işine ve değerlerimize sahip çıkan, ’Türkiye’nin En İyi İşverenleri’ listesinde yer almamızı sağlayan, bu gururu markamıza yaşatan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Markamızın ödül alan tek hastane olmasının kıvancını da ayrıca yaşıyorum. Birlikte daha nice başarılara imza atmak dileğiyle.” ifadelerini kullandı.