YEREL HABERLER - 25 Temmuz 2016 Pazartesi 15:46

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi, tehlike geçinceye kadar demokrasi nöbeti tutacak

A
A
A
Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi, tehlike geçinceye kadar demokrasi nöbeti tutacak

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi çalışanları, FETÖ tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine sert tepki göstererek, tehlike geçinceye kadar demokrasi nöbetine devam edeceklerini açıkladılar.
Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup FETÖ mensubu tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine bir tepki de Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi yönetimi ve çalışanlarından geldi. Hastane önünde toplanan çalışanlar, darbe girişimini nefretle kınadı. Hastanenin tüm çalışanlarının katıldığı açıklamada konuşan Başhekim Dr. Tayfun Erçetin, “Memleketimizin, vatanımızın, bayrağımızın, demokrasimizin bu haince, alçakça saldırıya maruz kalmasına Millet olarak cesurca karşı çıktık. Hem bireysel olarak hem de Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi olarak demokrasi nöbetini tutmaya, tehlike geçinceye kadar devam edeceğiz. Bu alçakça saldırıya karşı kurum olarak kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizin de bilinmesini isterim” dedi.
Vatana ve millete yapılan bu hain saldırıya karşı durmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Dr. Erçetin, “Kahraman Türk milletimizin bu zorlu süreçte verdiği mücadelede şehit olan kahraman milletimizin mensuplarına Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dilerim. Yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Kahraman Türk milletine bu zorlu süreçte gösterdiği mücadeleye saygılarımızı iletir, bizler de Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi olarak aynı mücadelede kanımızın son damlasına kadar yer alacağımızı gururla ve iftiharla açıklarım” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.