YEREL HABERLER - 21 Temmuz 2016 Perşembe 16:03

Serttaş Bakliyat’tan darbe girişimine kınama

A
A
A
Serttaş Bakliyat’tan darbe girişimine kınama

Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini kınadı.
Mersin’de kurulu Serttaş Bakliyat’ın Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkın sarsılmaz birliğini hedef alan darbe girişimini kınadıklarını belirten Serttaş, “Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük mutluluk duymalıdır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş en büyük takdiri hak etmektedir. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine el birliği ile taşıyacağız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Gürsu Kent Meydanı son aşamaya geldi Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve BGC Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretinde Gürsu’da önümüzdeki 5 yıllık süreçte gerçekleşecek projelere ilişkin bilgi veren Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilk aşamada Gürsu Kent Meydanı’nı hizmete açacaklarını kaydetti. Gürsu Belediyesi’nin gündeminde toplam 28 proje olduğunu ve hepsinin adım adım ilerlediğini açıklayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Projelerimizi gelir getirici projeler ve yatırım projeleri olarak iki grupta sürdürüyoruz. Gürsu Kent Meydanı projemizde son aşamaya geldik” dedi. Toplam 15 dönümlük alanda oluşturulacak Gürsu Kent Meydanı için 550 hissedar ile görüşüldüğünü ve mülkiyet sorunlarının çözüldüğünü anlatan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Bursa Gazeteciler Cemiyeti heyetine şu bilgileri verdi; “Belediyemizin önündeki alanda oluşturulacak proje çerçevesinde kapalı otopark, sosyal donatı alanları, çarşı, meydan ve yeşil alanlar yer alacak. Geldiğimiz noktada sadece postane binasının taşınmasını bekliyoruz. Postanenin taşınması ile birlikte projenin zor bölümünü tamamlamış olacağız. Çalışmamız bittiğinde ilçemize nefes aldıracak bir meydanı halkımıza kazandırmış olacağız.” Gürsu’da tüm altyapı sorunlarının çözüldüğünü ve 120 bin nüfusa eksiksiz hizmet verildiğini sözlerine ekleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bütün yatırımlarımıza, vatandaşlarımızla yüz yüze görüşerek yön veriyoruz. Yıllık bütçemiz 720 milyon lira düzeyinde ve sadece 40 milyon TL borcumuz var. Ticaretin içinden gelmiş olmanın verdiği avantajla bütçemizi başarıyla yönetiyoruz” dedi. Ziyarette, Başkan Işık’a Bursa basınına ilişkin bilgi veren Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı da, köklü bir geçmişe sahip olan Bursa basının, yerel sorunları gündeme taşıdığını ifade etti. Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin 1947 yılında kurulduğunu ve Anadolu’da en çok basın kartına sahip gazeteciler cemiyetinin Bursa olduğunu ifade eden Kolaylı, “Geçtiğimiz dönemde Yunuseli’nde TOKİ iş birliğinde 452 konutun yapımını sağlayarak meslektaşlarımıza kazandırdık. Sosyal yardımlarımız çerçevesinde öğrenci bursu, doğum, ölüm ve çocuk yardımları veriyoruz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra, Basın Meslek Yasası’nın çıkarılarak tehdit ve şantaja dayalı sözde haberciliği önlemek için çalışıyoruz” dedi. Ziyarete Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın yanı sıra, Başkan Vekili Fuat Kars, Başkan yardımcıları İhsan Altıkardeş, Hakan Işıkkent ve Ahmet Akhan, Genel Sayman Tevfik Fikret Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Huriye Gül Kolaylı, Ersin Yıldıran, Mehmet Ali Ekmekçi ve Enhar Güneş ile BGC Genel Sekreteri Sinan Tunç katıldı.
İstanbul Nuggets, Lakers’ı yenerek seriyi 3-0 yaptı NBA play-off ilk turunda Denver Nuggets, Los Angeles Lakers’ı 112-105’lik skorla mağlup ederek seride durumu 3-0 yaptı. Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) play-off turuna 3 maçla devam edildi. Batı Konferansı’nı ikinci sırada tamamlayan Denver Nuggets, play-in oynayarak 7. sırayı alan Los Angeles Lakers’a karşı çıktığı serinin üçüncü maçını da kazanarak durumu 3-0 yaptı. Yarı final için büyük avantaj elde eden Nuggets’ta Aaron Gordon 29 sayı, 15 ribaund, Nikola Jokic 24 sayı, 15 ribaund, 9 asist, Jamal Murray 22 sayı, 9 asist, Michael Porter da 20 sayı, 10 ribaundla mücadele etti. Lakers’ta ise Anthony Davis’in 33 sayı, 15 ribaund, LeBron James’in 26 sayı, 9 asist, Austin Reaves’ın da 22 sayı, 5 ribaundluk katkısı yeterli olmadı. Nuggets, pazar gecesi oynanacak serinin dördüncü karşılaşmasını da kazanması durumunda konferans yarı finaline yükselecek. Sixers, seriyi 2-1’e getirdi Doğu Konferansı eşleşmesinde Philadelphia 76ers, sahasında New York Knicks’i 125-114 yenerek seriyi 2-1 yaptı. Sixers’ta Joel Embiid 50 sayı, 8 ribaund, 4 asistle galibiyette önemli pay sahibi olurken, Tyrese Maxey 25 sayı, 7 asist, Kelly Oubre de 15 sayı, 7 ribaund kaydetti. Knicks’te ise Jalen Brunson 39 sayı, 13 asist, Jost Hart da 20 sayı, 6 ribaund, 6 asistle oynadı. Magic, durumu 2-1 yaptı Doğu Konferansı’nın bir diğer eşleşmesinde Orlando Magic, konuk ettiği Cleveland Cavaliers’ı 121-83’lük skorla yenerek seriyi 2-1’e getirdi. Magic’te Pablo Banchero 31 sayı, 14 ribaund, Jalen Suggs 24 sayı, 4 ribaund, Franz Wagner 16 sayı, 8 asistle takımını galibiyete taşıdı. Cavaliers’ta ise Jarrett Allen’in 15 sayı, 8 ribaund, Caris LeVert’in 15 sayı, 3 asist, Donovan Mitchell’ın da 13 sayı, 7 asisti yenilgiyi engelleyemedi.
İstanbul Beşiktaş’ta derbi öncesi 4 sakat, 1 cezalı Beşiktaş’ta, Süper Lig’in 34. haftasında yarın deplasmanda oynanacak Fenerbahçe derbisinde 4 oyuncu sakatlıkları, 1 futbolcu da sarı kart cezası sebebiyle forma giyemeyecek. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Bu müsabaka öncesi 33 maçta 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 yenilgi sonucu topladığı 51 puanla dördüncü sırada yer alan siyah-beyazlılar, kötü geçen bir sezonda taraftarına derbi galibiyeti elde edebilmek için sahaya çıkacak. Beşiktaş’ta 4 sakat, 1 cezalı Siyah-beyazlılarda ameliyat edilen Ante Rebic’in yanı sıra sakatlıkları süren Bahtiyar Zaynutdinov, Tayfur Bingöl ve Emrecan Terzi, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Sakatlıklarını atlatan ve çalışmalara başlayan Semih Kılıçsoy ve Salih Uçan ise Yardımcı Antrenör Serdar Topraktepe’nin şans vermesi durumunda ezeli rekabette oynayabilecek. Ayrıca tecrübeli sağ bek Jonas Svensson da sarı kart cezası sebebiyle yarın takımını yalnız bırakacak. 3 futbolcu kart sınırında Beşiktaş’ta Daniel Amartey, Demir Ege Tıknaz ve Semih Kılıçsoy ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Söz konusu oyuncular, derbide kart görmeleri durumunda bir sonraki hafta iç sahada oynanacak Çaykur Rizespor mücadelesinde forma giyemeyecek. Serdar Topraktepe’nin 6. maçı Yardımcı Antrenör Serdar Topraktepe, yarın oynanacak Fenerbahçe müsabakasıyla siyah-beyazlı takımın başındaki 6. maçında çıkacak. 4’ü Süper Lig, 1’i Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplam 5 müsabakada görev alan teknik adam, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Topraktepe, ayrıca kariyerinde futbol A takımı çalıştırıcısı olarak ilk kez de derbi heyecanı yaşayacak. Kartal, Kadıköy’de son 3 maçı kaybetmedi Beşiktaş, Fenerbahçe ile Süper Lig’de oynadığı son 3 deplasman maçında mağlup olmadı. Siyah-beyazlılar, rakibini 2020-2021 sezonunda 4-3, 2022-2023 sezonunda da 4-2’lik skorla mağlup etmeyi başarmıştı. İki takım arasında 2021-2022 sezonunda oynanan debi ise 2-2’lik eşitlikle tamamlanmıştı.
İzmir Başkan Tugay, yeni dönemin ilk İEKKK toplantısında yol haritasını anlattı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulunun 126’ncı buluşmasına ev sahipliği yaptı. Kentin gelişimi için yeni dönemin yol haritasının belirlendiği toplantıda Başkan Tugay, “İzmir’in kalkınması için çalışacağız” dedi. İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde 126’ncı toplantısını Tarihi Havagazı Fabrikasında yaptı. İEKKK Başkanı Mehmet Ali Kasalı yönetiminde yapılan toplantıda, yeni dönemin yol haritası oluşturuldu. Kronik hale gelen kimi sorunlara karşı çözüm yollarının da konuşulduğu toplantıda, kurulun daha etkili çalışması ve proje üretmesi gündeme geldi. Toplantıda yeni döneme dair önerilerini paylaşan kurul üyeleri, Başkan Tugay’a da görevinde başarılar diledi. Kurulun 2009 yılından bu yana toplandığını belirten ve yapılan çalışmaların devam etmesinin önemine değinen Başkan Tugay, “İzmir’in potansiyelinin tam değerlendirilemediğine dair çok eleştiri var. Bunu aşmamız gerekiyor. Seçim çalışması sırasında yerel kalkınma çalışması yapılabileceğini, bu yerelliğin İzmir sınırları dışına da taşarak, bölgesel bir çalışma şeklinde yapılabileceğini söylemeye çalıştım. İşi düşünmek, niyet etmek güzel; ama o düşünceyi harekete geçirmek, belli hedefler koyarak zamanında bu hedeflere ulaşma konusunda da iradeye ihtiyaç var. Biraz farklı bir dönem olacağını umuyorum. Eğer katılırsanız, inanırsanız, sahip olduğunuz o potansiyel ve deneyimle bu süreci doğru yönetirsek, sanıyorum hem bizler hem de İzmirliler için keyif verici, somut ve verimli sonuçları olan bir süreci yaşayabiliriz” dedi. “Herkese kapımız açık olmalı” Yeni bir başlangıç olmasını istediğini aktaran Başkan Tugay, şunları söyledi: “Sizlerin de özgür düşünmesini, farklı bakmasını istiyorum. Herkese kapımız açık olmalı. İzmir’in kalkınması için çalışacağız. Ege Bölgesindeki iller başta olmak üzere koordinasyon kurabileceğimiz her kent ve kurumla iş birliği yapacağız. Şimdiden pek çok girişimimiz var. Hepsi İzmir’i öncü kent olarak görüyor. Bu süreci doğru yönetirsek, düşündüğümüzün ötesinde bir sonuca ulaşabiliriz. Sloganım ’Birbiri ile yarışan değil, birbirine destek olan kentler.’ Bu yaklaşımı doğru buluyorum. Birbirini engelleyen, önünde set olan değil, aynı alanda bir yarış içerisine giren değil, birbirini tamamlayan şehirler olabiliriz. Bu şehre belediye başkanı olmak, şu ana kadar yaşamımda hissettiğim en büyük onur. Bu fırsatı veren herkese teşekkür ediyorum.” Mehmet Ali Kasalı da, İEKKK’nın Türkiye’nin hiç bir yerinde olmayan bir kurul olduğunu ifade ederek, “İzmir’e yakışan, İzmir’in demokrasi anlayışı ile bütünleşen bir kurul. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Burada 15 yılın biriktirdikleri ile yol almalıyız. Artık bu platformu üretken, proje yapabilen, ortaya koyduğu fikirleri takip eden bir yapıya dönüştürmemiz gerekiyor. Birlikte çalışmanın kültürünü burada oluşturmamız gerekiyor. Bu büyük bir fırsat ve imkan” diye konuştu.