YEREL HABERLER - 31 Temmuz 2017 Pazartesi 10:18

Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölge kuruluyor

A
A
A
Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölge kuruluyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde kurulması planlanan Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin 20 gün içerisinde resmiyet kazanacağı bildirildi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde kurulması planlanan Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin 20 gün içerisinde resmiyet kazanacağı bildirildi.


Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve MİODER Kurucu Başkanı Gül Akyürek’in girişimiyle, Kurbanlı köyü mevkiinde kurulması için yürütülen çalışmalar kapsamında 8 bakanlık, Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden oluşan 35 kişilik yer seçimi komisyonu ilçeye gelerek gerekli inceleme ve araştırmalarda bulundu.


8 ay süren bir çalışmanın sonunda tüm prosedürlerin tamamlanarak son aşamaya gelindiğini belirten OSB Kurucu Başkanı Gül Akyürek, 20 gün içerisinde Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin resmiyet kazanacağını söyledi.


Akyürek, "Tarsus’ta kurulacak olan bölge, özellikle ilçemizde büyük bir istihdam yaratarak işsiz gençlerimize iş kapısı olacak, tarımsal vasfı olmayan ve tamamı hazineye ait olan arazimize Organize Sanayi Bölgesi kurarak hem bölge hem ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır" dedi.


Akyürek, bölge için bugüne kadar çaba sarf eden başta Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde 8 bakanlık, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden oluşan yer seçimi komisyonu, ilk olarak Tarsus Kaymakamlığı’nda Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurucu Başkanı ve MİODER Başkanı Gül Akyürek ve OSB ekibiyle toplantı yaptı. Komisyon üyeleri, daha sonra kurulması planlanan arazi ile alakalı görüşlerini belirtti.


Çalışmalarını tamamlayan 35 kişilik komisyon üyeleri, Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için olumlu görüşlerini bildirerek önemli bir eşiğin aşılmasını gerçekleştirdi. 20 günlük süre sonunda Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi resmiyet kazanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul A Milli Futbol Takımı’nda 9 değişiklik A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella son oynadıkları Kosova maçının 11’ine göre Kuzey Makedonya karşısına 9 değişiklikle çıktı. 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında A Milli Futbol Takımı, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde Kuzey Makedonya ile mücadele ediyor. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella son oynadıkları Kosova maçının 11’ine göre bu müsabakada 9 değişiklik yaptı. Söz konusu karşılaşmadan Ozan Kabak ile Orkun Kökçü bugünkü maçta 11’de yer aldı. Bu mücadele için aday kadroda bulunan Uğurcan Çakır, Ersin Destanoğlu, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Ferdi Kadıoğlu, Mustafa Eskihellaç, Atakan Karazor, Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu ise yer almadı. Millilerin 11’i A Milliler karşılaşmaya; Altay Bayındır, Mert Müldür, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Eren Elmalı, Salih Özcan, Orkun Kökçü, Yunus Akgün, Can Uzun, Oğuz Aydın ve Deniz Gül 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Mert Günok, Muhammed Şengezer, Zeki Çelik, Merih Demiral, Yusuf Sarı, Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Samet Akaydin, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan, Yusuf Akçiçek, Demir Ege Tıknaz ve Aral Şimşir bekledi. Milliler, 1697 gün sonra Kadıköy’de A Milli Futbol Takımı, Kuzey Makedonya maçıyla uzun bir süre sonra Kadıköy’de oynadı. Ay-yıldızlılar son olarak 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde Norveç ile 8 Ekim 2021 tarihinde burada mücadele etmişti. Milliler, Kuzey Makedonya karşılaşmasıyla 1697 gün sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde maça çıktı.