Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Fevziye köyü sınırları içinde yer alan Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) ruhsatlı sahasında Jeotermal sondaj çalışmalarına başlandı.
Fevziye köyü sınırları içinde yer alan Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) ruhsatlı sahasında başlayan Jeotermal sondaj çalışmaları Maden Mühendisi Derya Karayel ile Jeoloji Mühendisi Arzu Aktaş yönetiminde yürütülüyor.
Fevziye köyü sınırları içinde kükürtlü suyun olması sebebiyle daha önce geniş bir alanın Jeotermal arama ve açma ruhsatını alındığı hatırlatan yetkililer, kuyudan çıkacak sıcak su ile bölgenin çehresinin değişeceğini belirterek, “Fevziye Köyü sınırları içinde kükürtlü su bulunmaktadır. Maden Teknek ve Arama Genel Müdürlüğü bu geniş sahanın ruhsatını alarak Jeotermal Sondaj çalışmalarına başladı. Burada çalışmalarımıza başladık. Şu anda sondaj çalışmalarımız 200 metreyi buldu. Sıcak suyu buluncaya kadar devam edilecektir. Çalışmalarımız en fazla 700 metreye kadar devam edecektir. Belki daha az, belki de opsiyonlu olarak daha da 700 metreden aşağıya inebileceğiz. Bölgede sıcak su olduğunu tahmin ediyoruz. Eğer istenilen sıcak su bulunursa, burada bulunan köylülerimizin gelirleri artacaktır. Burada hava limanı, deniz ve çok büyük oteller bulunmaktadır. Yabancıların aradığı da bu tür yerler. Eğer burada istenilen su bulunur ise, Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından işletilmesi için kiraya verilecektir. İyi bir işletmecinin alması ile İzmir, Aydın ve Denizli İllerimizdeki gibi Jeotermal sistemlerini kurup, gerekli doktor ve çalışmaları yaparlarsa büyük bir getirisi olacaktır. Yabancıların aradığı yerlerden birisi konumuna gelecektir. Çalışmalarımıza devam edip, bu bölgede başka sondaj kuyuları açmaya devam edeceğiz açıklamasında bulundular” dedi.
Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen jeotermal sondaj çalışmalarından 700 metreye kadar inileceği bildirildi.








