SPOR - 30 Nisan 2024 Salı 20:35

11’inci Yeşilay Bisiklet turu 5 Mayıs’ta

A
A
A
11’inci Yeşilay Bisiklet turu 5 Mayıs’ta

Yeşilay’ın 2011 yılından bu yana organize ettiği Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nun 11’incisi, “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla 5 Mayıs Pazar günü Muğla dahil 81 ilde eş zamanlı düzenlenecek.


81 ilde eş zamanlı düzenlenecek Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, bağımlılıkların zararlarına dikkat çekecek ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkıda bulunacak. Muğla Yeşilay Spor Kulübü ve Yeşilay Şubesi işbirliği ile 5 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da yapılacak olan etkinlik, Muğla Valiliği önünden başlayıp, Ortaköy Mahalle kahvesi önünde sona erecek.


Muğla Yeşilay Spor Kulübü Başkanı Ebru Uyan, her yaştan profesyonel ve amatör bisiklet severlerin katılımına açık olacak etkinliğe ilişkin, “Hareketli yaşamı desteklemek ve bağımlılıkla mücadele amacıyla bu yıl on birincisini gerçekleştireceğimiz Yeşilay Bisiklet Turu’nda hep birlikte pedal çevirerek bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturacağız. Tüm vatandaşlarımızı ve bisiklet severleri turumuza bekliyoruz” dedi.



11’inci Yeşilay Bisiklet turu 5 Mayıs’ta

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa ’Bilim Günleri’ne yoğun ilgi Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ’Bilim Günleri’ne akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından 2021 yılından itibaren gerçekleştirilen ’Bilim Günleri’nde, lisans bitirme tezleri çerçevesinde yapılan çalışmalar da poster olarak sunuldu. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgen Osman, düzenlenen etkinliğin lisans öğrencileri arasında araştırma kültürünün yayılmasında çok olumlu bir etkiye sahip olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Bilgen Osman, “Bu etkinlikler öğrencilerimizin projelere olan ilgisini de artırdı. Programı düzenlemekteki bir diğer hedefimiz de yine öğrencilerimizin bilime bakış açılarını şekillendirebilmek ve bilim insanları ile bir araya getirebilmektir. Bu anlamda etkinliğimize katılan ve öğrencilerimize deneyimlerini aktaran tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Günsoy Turowski, ’Bilimin Tarihine Kısa Bir Yolculuk’, Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Didem Acar ise, ’Stresin Gölgesinde Güneşlenmek Mümkün Müdür?’ başlıklı sunumlarıyla salondakiler tarafından beğeniyle takip edildi. Bilimsel yaklaşımların tarihi ve stres ile mücadele etmenin yollarının anlatıldığı konuşmaların ardından kimya (71), sanat tarihi (22), coğrafya (31), biyoloji (37) ve arkeoloji (19) bölümü öğrencileri tarafından toplam 180 poster sunuldu. Öğrenciler, hazırladıkları posterleri ziyaret eden öğrenci ve akademisyenlere çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.
Manisa Kızılay’dan eğitime destek Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Kızılay Derneği, sınavlara hazırlanan öğrenciler için eğitim salonunun kapılarını açtı. Öğrenciler pazar günleri hariç hergün salondan yararlanabilecek. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde başta üniversite sınavları olmak üzere farklı sınavlara ve okul sınavlarına hazırlanan öğrenciler için en güvenli ve sakin ders çalışma yeri olan Alaşehir Halk Kütüphanesi’nin yetersiz gelmesi üzerine Alaşehir Kızılay Derneği devreye girdi. Kızılay Derneği eğitim salonu öğrencilere haftanın pazar günleri hariç her gün kullanmalarına açıldı. Ders çalışmak isteyen öğrenciler bundan böyle Kızılay Derneği eğitim salonunda ders çalışabilecekler. Alaşehir Halk Kütüphanesi Müdürü Nilüfer Aydemir, "Özellikle Üniversite, KPSS başta olmak üzere, okul ders sınavları ve değişik sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin yanında kütüphanemizin kaynaklarından yararlanmak isteyenlerin yoğun olması nedeniyle salonumuz ihtiyacı karşılayamaz duruma geldi. Bizde değişik alternatifler arayarak, yeni bir alan oluşturmaya çalıştık. Bu talebimizi Kızılay Derneği Başkanı Nedim Yamak’a ilettik. Kızılay Derneği Başkanı Nedim Yamak talebimizi yerinde bularak, bundan böyle ders çalışmak için gelen öğrenci ve değişik meslek gruplarından vatandaşlarımız isterlerse burada da ders çalışabilecekler, Kızılay Derneği ekibine teşekkür ediyoruz." dedi. Alaşehir Kızılay Şubesinden gençlere tam destek Alaşehir Kızılay Derneği Başkanı Nedim Yamak, "Alaşehir İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde ders çalışmaya gelen gençler Kütüphane Müdürü Nilüfer Aydemir’e sınav sürelerinin yaklaşmasından dolayı kütüphanenin yetersiz geldiğini belirtip, kendilerine yeni bir çalışma salonunun oluşturulması talebinde bulunmuşlar. Kütüphane Müdürü Nilüfer Aydemir, bize bu taleplerini iletti. Bu süreçte öğrencilerimizi ve gençlerimizi yalnız bırakamayız, onlar bizlerin geleceğimiz. Bu nedenle derneğimizin eğitim ve çalışma salonunu haftanın pazar günü hariç her gün istedikleri zaman salonumuzu rahatlıkla kullanabilirler. İhtiyaç sahibi gençlerimiz ve öğrencilerimiz, güvenli ve sakin bir ortamda istedikleri gibi ders çalışabilirler." dedi. Ders çalışmak için gelenler sağlanan ortam ve ilgiden dolayı teşekkür etti.
Gaziantep Psikolojik danışmanlık /rehber öğretmen buluşmaları SANKO Üniversitesi Tanıtım Ofisi tarafından “SANKO Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Psikolojik Danışman / Rehber Öğretmen Buluşmalarının üçüncüsü gerçekleştirildi. SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, programda yaptığı konuşmada, “Gerek pandemi döneminde gerekse çok yakın bir tarihte karşı karşıya kaldığımız deprem felaketinde ülke ve bölge olarak zor günler geçirdik” dedi. “Yaşadıklarımız, şahit olduklarımız hepimizin yüreğinde derin yaralar açtı” diyen Prof. Dr. Dağlı,depremde meslektaşları, öğrencileri ve ailelerinden herkesi derinden üzen kayıplar olduğuna dikkat çekerek, o günleri unutmanın, yaşanılan travmayı atlatmanın hiç kolay olmadığına vurgu yaptı. SANKO Üniversitesinin eğitim süreçlerine ilişkin bilgiler de veren Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti: “Üniversitemiz kurulduğu günden itibaren göğsümüzü kabartan pek çok proje ve başarıya imza attık. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınması amacıyla akademik, sosyal ve kültürel başarılarımızı 2024 yılında da sürdürüp çıtayı daha yükseklere taşımayı hedefliyoruz. Üniversitemizin kapıları sizlere her zaman açık. İstediğiniz zaman öğrencilerinizle beraber ziyaret edebilirsiniz.” EMDR Avrupa Akredite Kıdemli Eğitmen Klinik Psikolog Emre Konuk da “Travma Perspektifinden Psikopatoloji ve EMDR “Göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme, güçlü bir psikoterapi yaklaşımı” konulu sunum yaptı. Son 100 yılda belli başlı terapi yaklaşımlarının geçtiği aşamaları anlatan Konuk, değişimlerin büyük ölçüde toplumların biriken ihtiyaçlarına göre şekil aldığının altı çizdi. Konuk, gelinen noktada EMDR terapisi gibi kısa süreli terapilerin, eğitim süresinin kısa olması ve daha çabuk öğrenilerek mesleki yaşama kısa sürede yansıması olduğunu ve bunun sonucunda da müdahalenin kolaylaştığını kaydetti. Sunumunda yaşanan travmatik süreçlerle, psikiyatrik ve psikolojik sorunların ortaya çıkışı arasındaki ilişkiyi gösteren bilimsel araştırmalara yer veren Konuk, verimi yüksek olanların içinde yer alan EMDR terapisinin öne çıkan özelliklerini paylaştı. Teorik bilgilerin aktarıldığı ilk oturumun ardından, örnek vaka videolarının paylaşıldığı ikinci oturumda ise katılımcılara farklı bir perspektif kazandırılması hedeflendi. Teymur Continental Otel’de düzenlenen etkinliğe; SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Gaziantep Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nevzat Yıldırım, Şehitkamil Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Kaynak ve Gaziantep Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Eşref Birişik de katıldı.
Şanlıurfa Şanlıurfa’da aracı sulama kanalına sürdüğü öne sürülen sanık için 6 kez ağırlaştırılmış müebbet talebi Şanlıurfa’da kullandığı otomobilin sulama kanalına düşmesi sonucu 5 çocuğu ve eşi hayatını kaybeden sanık hakkında ’tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, delillere ve tanıkların ifadelerine yer verildi. İddianamede sanık Hasan Çetin’in olaydan önce de eşi ve 5 çocuğunun bulunduğu kendi evini yakma girişiminde bulunduğu, eşini darp ettiği ve aralarında husumet bulunduğu belirtildi. Otomobilin kanala düştüğü bölgede daha önce keşifte bulunduğu HTS kayıtlarıyla tespit edilen sanığın kullandığı otomobilin kanala düşmeden önce düşük hızda olması ve fren izinin bulunmadığı ifade edilen iddianamede, otomobil kanala düştükten sonra çıktığını savunan sanığın üzerinin ıslak olmadığının da tanık ifadeleriyle tespit edildiğine yer verildi. Kaza sonrası sanığın kurtulmasına rağmen araçta bulunan eşinin acil yardım talebinde bulunmasının çelişki uyandırdığı vurgulanan iddianamede, kaza öncesi sanığın otomobilin açılır tavanını özellikle açık bırakarak aracın içerisine hızlı su dolmasını sağlamaya çalıştığı değerlendirildi. Aynı aracı 5 ay sonra gelin arabası yaptı Sulama kanalı yakınında sadece otomobilin düştüğü kısımda tellerin bulunmayışının şüphe uyandırdığına yer verilen iddianamede, sanığın kanala düşen aracı olaydan 5 ay sonra evlenerek gelin arabası olarak kullanmasının hayatın olağan akışına uygun olmadığı vurgulandı. İddianamede, sanığın ilk ifadesinde at çiftliğine gitmek için yola çıktığını beyan etmesine rağmen olayın gerçekleştiği saatte söz konusu çiftliğin kapalı oluşu ve herhangi bir rezervasyonun dahi bulunmayışına da yer verildi. Cumhuriyet savcısı, sanığın çocuklarına karşı "Altsoya karşı tasarlayarak kasten öldürme", eşine karşı ise "Eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçlarından 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Olay, Şanlıurfa’da 6 Mayıs 2023’te Hasan Çetin’in kullandığı 31 B 7008 plakalı otomobil sulama kanalına düşmüş, Özlem Çetin ile 5 çocuğu boğularak hayatını kaybetmişti.
Düzce İkinci el araç piyasasında hareketlenme başladı Bir süredir hareketsiz kalan ikinci el araç piyasası canlanmaya başladı. Sıfır araçların yüzde 10 zammından sonra alıcılar ikinci el araçlara ilgi göstermeye başladı. 31 Mart Yerel Seçimleri ve Ramazan sebebi ile durağan döneme geçen ikinci el araç alışverişi tekrar hareketlenmeye başladı. Seçim ve bayramın piyasaları etkilediğini ama piyasaların yeniden hareketlenmeye başladığını vurgulayan Galerici İhsan Açıkgöz, “Herkeste bir beklenti vardı. Ekonominin düşeceği, doların düşeceği altının düşeceği gibi. Herhangi biri yatırım yapacaksa bunu seçim sonrası veya bayram sonrasına erteliyordu. Seçim ve bayramın sonu aşağı yukarı aynı zamana denk geldi. Bayram sonunda gördük ki sıfır araç bayileri yüzde 10’a varan zam yaptı. Bundan dolayı da vatandaşlar ikinci el piyasasını hareketlendirdi. Bizim bayram öncesi telefonlarımız çalmıyordu. Piyasa durgundu, herkes bayram sonrasını bekliyordu. Şu an ikinci el araç piyasası zamlı fiyatlara geçmedi. Bayram sonrası telefonlarımız çalmaya başladı. Araçlara gelip bakıyorlar. Bir kaç tane araba satışımız oldu. İkinci el ile alakalı bir çok sektörde alış verişler başladı. Piyasa bir tık daha iyi gibi. Şu anda yüksek faizlere de adapte olduk gibi görünüyor. İyi bir model almak yerine orta sınıflı bir araba alıyorlar. Faize bulaşmadan elindeki para ile ikinci el araç alıyorlar” şeklinde konuştu.