SPOR - 23 Ağustos 2017 Çarşamba 16:06

Başkan Kocadon, Bodrumspor’un ilk antrenmanını izledi

A
A
A
Başkan Kocadon, Bodrumspor’un ilk antrenmanını izledi

Taraftarlarına bu yıl 2.

Taraftarlarına bu yıl 2. Lig heyecanını yaşatacak olan Bodrum Belediyesi Bodrumspor, yenilenen statta ilk antrenmanını yaptı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da takımı yalnız bırakmadı.


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bu yıl Spor Toto 2. Lig’de mücadele edecek Bodrum Belediyesi Bodrumspor’un yenilenen stadındaki ilk antrenmanında B.B.Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, futbolcular, teknik heyet ve kulüp yöneticileri ile bir araya geldi. Stattaki yenileme çalışmalarını da inceleyen Başkan Kocadon, futbolcular ve teknik heyetle bir süre sohbet etti.


Çalışmalara destek olan herkese teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Stadın zemini gerçekten çok güzel, çok uygun olmuş. Biliyorsunuz, Türkiye’de ilk organik ve suni çim sahalardan birisi ve federasyonumuzun da bu özellikteki bir zeminin hazırlanmasında büyük katkısı var. Bodrum Belediyesi olarak ayrıca bizler de bu konuda büyük gayret gösterdik. Şu anda yenilenen tribünlerimiz var, stadımız biraz daha büyüdü ve kapasitemiz daha da arttı. Takımımız da iyi çalışıyor, hırslı bir ekip oluşturuyoruz. Umuyorum ki bu sene güzel maçlar olacak. Tribünleri de bu kadar çoğalmışken, Bodrum halkının Bodrumspor’a olan ilgisinin daha da artacağını çok iyi biliyorum. Çünkü en zor günlerinde, onu hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Şimdi de 2. Lig’de mücadele ediyoruz. İnanıyorum ki bu tribünler hep dolacak, Bodrumspor hep dolu tribünlere oynayacak. Çünkü Bodrumspor’un Bodrum halkında yeri çok farklı. Bodrumspor bir sevdadır. Bodrumspor’u, basamakları hızlı bir şekilde tırmanarak bu günlere kadar getirdik, bundan sonra da Süper Lig’e doğru hızlı adımlarla koşmak lazım. Ben buna inanıyorum. Bodrum’a gönül veren herkes, Bodrumspor’un bir ucundan tutmuş vaziyette. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Gerçekten de bu sene, spor camiasına şöyle bir baktığımızda sadece futbolda değil, birçok branşta Bodrum’a yine başarılar geleceğine inanıyorum. Bizim için önemli olan, gençlerimize örnek olup onları spora teşvik etmek, sağlıklı bir nesil yetiştirmek. Bunun gayreti için de mücadelemize devam ediyoruz. İnanıyorum ki Bodrum, ileriki günlerde çok daha güzel yerlere gelecek.” dedi.


Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Cumartesi günü 17.00’da Bodrum Şehir Stadı’nda Sarıyerspor ile karşılaşacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, Gümüşhane’deki küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için “Fide Bizden, Üretmek Sizden” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli toplam 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından son yıllarda sayısı hızla artan ve kırsal kesimdeki vatandaşlara gelir kapısı olan gerek örtü altı yetiştiriciliğine destek olmak ve küçük ve parçalı tarım arazilerini üretime kazandırmak için hazırlanan projenin bedeli 1 milyon 768 bin TL. “Fide Bizden, Üretmek Sizden Projesi” projesi kapsamında Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde üreticilere 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan fide dağıtım programında proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane’nin coğrafi konumunu ve kendine has iklim özelliklerini tarımsal üretiminde avantaja çevirmek istediklerini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ve bütçesi 1 milyon 768 bin TL olan “Fide Bizden Üretmek Sizden Projesi”nin küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için hazırlanan bir proje olduğunu, proje ile Gümüşhane genelinde bulunan küçük ve parçalanmış arazileri karlılığı yüksek üretimlerle ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını ve proje kapsamında üreticilere 156 bin 870 adet domates, 115 bin 868 adet biber, 34 bin 440 adet hıyar ve 15 bin 120 adet patlıcan fidesi olmak üzere toplam 322 bin 398 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapılarak, örtü altı ve açık alanlar olmak üzere yaklaşık 100 dekar alanda sebze üretimi gerçekleştirileceğini kaydetti. Gümüşhane’nin iklim özellikleri nedeniyle her ne kadar zor şartlarda üretim yapılsa da üretilen ürünlerin renk, tat ve aroma gibi kalite özelliklerinin çok iyi olduğunu, bu nedenle üretilen ürünlerin gerek İl içinde gerekse komşu illerde çok tercih edildiğini ve pazar değerinin yüksek olduğunu belirten Kıraç, sebze üretimini geliştirmek için farklı proje çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Fide dağıtımına ilk olarak örtü altı yetiştiricilerinden başladıklarını, diğer dağıtımlarının Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ifade eden İl Müdürü Kıraç, projenin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.