GÜNDEM - 30 Nisan 2024 Salı 16:07

Bodrum yaz sezonu için hazırlıkları tamamladı

A
A
A
Bodrum yaz sezonu için hazırlıkları tamamladı

Turizmin kalbi Muğla’nın Bodrum ilçesi yaz sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Birçok otel yerli ve yabancı turistleri beklerken, turizmciler sezonun 15 Haziran’a sarktığını açıkladı.


Bodrum’da birçok otel ve işletme yaz sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Bodrum Belediyesi de kent genelindeki 83 halk plajında sezon hazırlıklarına devam ediyor. Dünyanın en ünlü isimlerini, Türkiye’nin en zengin ailelerini ağırlayan Bodrum’da sezon hazırlıkları devam ediyor. Oteller kapılarını açarken, beach clupler ise sezon hazırlıklarını tamamladı. Turizm işletmelerinin birçoğu kapılarını yerli ve yabancı turiste açarken, Bodrum Belediyesine ait 83 halk plajı da hazırlıklarının sonuna yaklaştı. Destek Hizmetleri Müdürlüğü Plajlar Birimi ekipleri, plaj hazırlıkları kapsamında çevre ve şemsiye düzeni yaparken genel kontrolleri gerçekleştirerek halk plajlarını sezona hazırlıyor. Çalışmalar kapsamında Gerenkuyu, Paşatarlası, Gümbet, Bitez, Küçükbük, Gündoğan ve Turgutreis Günbatımı halk plajlarında şemsiye dikim işlemleri tamamlandı, Bodrum genelinde 686 şemsiye dikildi. Halk plajı çalışmalarında şemsiye dikimi dışında sahil tesviyesi, duş, lavabo ve soyunma kabinlerinin tamir ve bakım işlemleri de yapılıyor. Dezavantajlı bireyler için yürüyüş yolları ve yüzme kulvarları düzenleniyor. Şamandıralar ise 1 Haziran itibarıyla çekilerek plajlardaki çalışmalar tamamlanacak.



Sezon 1 ay sarktı


Yerli ve yabancı turistlerin geliş tarihlerinin 1 ay sarktığını, Kurban Bayramı’nda çok büyük bir yoğunluğun olacağını öngören turizmciler, turizmin ayakta kalmasının gerektiğini ifade etti.


Azka Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kaya ise yavaş yavaş sezonun açılmaya başladığını ifade ederek, “Her zaman iyimseriz. Bu yıl gecen yıla göre biraz daha hareketli geçecek gibi. Okulların kapanmasının ardından bir hareket başlar. Bize göre Haziran ayının ortalarında bir hareket başlayacak gibi, ondan önce de bir kıpırdanmalar olacak. Seneler önce sezonun Nisan ayı ile Ekim ayına kadar devam ettiğini gördük. Gitgide sezon kısalmaya başladı. Maddi imkanlar, hava durumları ve dış ülkelerle olan bağlantılardan dolayı diyebiliriz. Geçtiğimiz dönemlerde Nisan, Mayıs ve Eylül, Ekim’de dış ülkelerden gelen turist sayısı fazlaydı. Yabancı turistte bir gerileme oldu ama yeni anlaşmalar ve yeni bir düzenleme yapılırsa tekrar turizm eski haline dönecek diye beklentimiz var. Fiyatlar 2 katına çıkmış durumda ama 2 katına çıkan maliyetlerle sezonu kurtarabilecek miyiz bilemiyoruz. Ekonomik şartlar belli, maliyetler çok arttı” diye konuştu.



Bodrum yaz sezonu için hazırlıkları tamamladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da gerçeği aratmayan deprem tatbikatı Ordu’nun Ünye ilçesinde olabilecek doğal afetlere karşı ortak deprem tatbikatı yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ortaklığında Ünye Devlet Hastanesinde düzenlenen deprem tatbikatı gerçeği aratmazken, 2024 yılı Hastane Afet Planı (HAP) çerçevesinde muhtemel meydana gelebilecek depreme karşı personelin duyarlılığını ölçmek ve farkındalığını artırmak ve yaşanabilecek olumsuzluklarla karşı önceden hazırlıklı olabilmek amacıyla tatbikat yapıldı. Senaryo gereği bölgede oluşan 6,4 şiddetindeki deprem nedeniyle ilk olarak tatbikatta Ünye Devlet Hastanesi Acil Durum Ekipleri tarafından durum tespiti yapıldı. Daha sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından afetzedelere müdahale edilerek sedyelerle hastane bahçesinde oluşturulan çadırlara taşındı. Burada müdahaleleri yapılan hastaların çevre hastanelere nakli sağlandı. Olağanüstü hallerde emniyet, askeriye ve sağlık teşkilatı toplumda meydana gelen afet ve acil durumun oluşturduğu riskler konusunda öncelikli olarak acil eylem planlarını ortaya koyacak birimler olduğunu belirten Hastane Başhekimi Op. Dr. Ahmet Ateş, “Bugün burada olabilecek deprem riskine karşı önceden tedbir almak, ilgili birimlerimizin rol ve sorumluluklarını belirlemek adına tatbikat gerçekleştirmiş olduk. Hastanemiz Afet Planı (HAP) kapsamında yapılan, deprem riskine karşı ilgili birimlerimizin olay anında nasıl davranmaları gerektiği, olay esnasında kimin, nasıl bir rol ve sorumluluk üstleneceğinin değerlendirilmesi adına yapılan bir tatbikattır. Tatbikat ile olay yerinin ve çevresinin güvenliğinin sağlanması, yaralılara müdahale edilmesi, hastaların ve personelin güvenli bir şekilde tahliyesinin sağlanması, olaydan etkilenenlere tıbbi müdahalesinin yapılması ve oluşabilecek diğer zararların önlenmesi hedeflenmektedir. Bu tatbikat her ne kadar sadece bir senaryo ile gerçekleştiriliyor olsa da, tüm senaryolara hazırlıklı olunması gerektiğinin bilinci içerisinde olmalıyız. Tatbikatta görev alan hastane çalışanlarına, UMKE, 112 Acil, İtfaiye ve AFAD personeline teşekkür ediyorum” dedi.