ASAYİŞ - 17 Temmuz 2018 Salı 15:37

Fethiye’de ’Çiftlik Bank’ sistemiyle dolandırıcılık iddiası

A
A
A
Fethiye’de ’Çiftlik Bank’ sistemiyle dolandırıcılık iddiası

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Çiftlik Bank’a benzeri bir sistemle vatandaşları dolandırdıkları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan 6 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Çiftlik Bank’a benzeri bir sistemle vatandaşları dolandırdıkları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan 6 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Edinilen bilgilere göre; son dönemde gittikçe yaygınlaşan “piramit satış” adı altındaki sistemlerle vatandaşların dolandırıldığı istihbaratı üzerine Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı.


Fethiye ve Seydikemer’de bir şirket üzerinden "piramit satış" yöntemiyle kişi başı 6 ile 9 bin avro alarak şirkete yüzde 25 ortaklık verdiklerini belirterek dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla S.G., H.Ö., M.S., H.İ.S., M.B. ve S.K. polis tarafından gözaltına alındı.


Yaklaşık 500 kişiyi bu şekilde dolandırdığı iddia edilen zanlılar, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler. Şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.