MAGAZİN - 22 Ekim 2016 Cumartesi 13:25

İlhan Şeşen’den hayranlarına Hülya Avşar esprisi

A
A
A
İlhan Şeşen’den hayranlarına Hülya Avşar esprisi

Ünlü şarkıcı ve besteci İlhan Şeşen, Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde verdiği konserinde esprileriyle hayranlarını kahkahaya boğdu. Şeşen, “Elimi sallasam ellisi" şarkısını çok hareketli olduğu için söylemeyi beceremediğini, bu yüzden Hülya Avşar’a sattığını söyledi.
Türk Müziği’nin en köklü isimlerinden İlhan Şeşen, Marmaris’te sevenleriyle buluştu. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan sanatçı sevilen şarkılarını seslendirdi. Sevilen sanatçıya oğlu Fuat Şeşen de gitarıyla eşlik etti. Şeşen, hayranlarına saz sanatçısı Ali Osman Erbaşı ile "Bir saz, bir gitar" adlı türkü albümü hazırladığı müjdesini verdi. Türkülere yeni yorumlar katarak albümde yer verdiklerini belirten sanatçı, müzikseverlere bu albümden de bir türkü seslendirdi.
Öte yandan, Şeşen’i dinlemeye gelen sanatçı Tülay Özer de davet üzerine sahneye çıkarak "Büklüm Büklüm" adlı şarkıyı söyledi.
“Bu şarkıyı söylemek için Hülya Avşar gibi kıvırmak lazım"
İlhan Şeşen konser sırasında yaptığı esprilerle hayranlarını kahkahaya boğdu. “Elimi sallasam ellisi" isimli şarkısını söylemekte güçlük çektiği için Hülya Avşar’a sattığını anımsatan Şeşen, “Elimi sallasam ellisi isimli şarkımı Hülya Avşar’a cüzi bir rakama sattım. Çünkü benim söyleyebileceğim bir şarkı değildi. O şarkıyı söyleyebilmeniz için endamınızın iyi olması gerekiyordu. Yoksa öyle yerleri var ki gerekli yerinizi kıvırmadıktan sonra hiçbir işe yaramaz. O yüzden şarkıyı Hülya Avşar’a verdim. Aranızda mutlaka Hülya Avşar gibi kıvıran vardır. Bu şarkıyı sadece o kıvırmak isteyenler için söyleyeceğim” ifadesini kullanarak yaptığı espri ile hayranlarını güldürdü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.