YEREL HABERLER - 25 Mart 2017 Cumartesi 11:40

Köyceğiz’de 2. Cittaslow çalıştayı

A
A
A
Köyceğiz’de 2. Cittaslow çalıştayı

“Sakin Şehir” olmak için başvuru yapan Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, “Cittaslow Köyceğiz” konulu 2.

“Sakin Şehir” olmak için başvuru yapan Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, “Cittaslow Köyceğiz” konulu 2. Çalıştay gerçekleştirildi. Kulak Mesire alanında gerçekleştirilen toplantıda, “Sakin Şehir” unvanının ilçeye katacağı değerler konu alındı.


“Sakin Şehir” olmak için başvuru yapan Köyceğiz’in kent vizyonu, Köyceğiz neden sakin şehir olmalı, sakin şehir kriterlerinde Köyceğiz’in durumu, Köyceğiz’in sakin şehir yolculuğu ve Cittaslow sürecinde kullanılabilecek Köyceğiz değerlerinin belirlenmesi/kullanılabilecek envanterin çıkartılması konularını içeren 2. Cittaslow Köyceğiz çalıştayı tamamlandı.


Çalıştay, Seferihisar Belediye Başkanı, Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı ve Cittaslow Türkiye Koordinatörü Tunç Soyer’in Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan’ı ziyaretinin ardından başladı. Başkan Ceylan, Soyer ile Cittaslow Türkiye koordinatörleri ve bilim kurulu üyelerine ilçeyi gezdirerek, Köyceğiz hakkında bilgiler verdi.


Çalıştaya, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Seferihisar Belediye Başkanı, Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı ve Türkiye Koordinatörü Tunç Soyer, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Cittaslow Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Rıdvan Yurtseven, Prof. Dr. Ferhat İlker Ünsever, Prof. Dr. Murat Barkan, Cittaslow Sivil Toplum Temsilcisi Kevser Çimenli, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahsur Harmandar, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Koruma ve İzleme Dairesi Başkanı Dr. Ali Özkır, turizmciler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Ressam Mehmet Bal Mersin’de anıldı Tarsuslu olan ve Türkiye’nin yetiştirdiği değerli ressam ve illüstrasyon sanatçılarından Mehmet Bal, vefatının 10. yıldönümünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında düzenlenen ‘Söyleşi ve Film Afişleri Sergisi’ programında anıldı. Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin afişlerini çizen Mehmet Bal’ın eserlerinin TADEKA binasında sergilendiği programa, sevenleri ve sanatseverler ilgi gösterdi. Mehmet Bal’ın yakın dostu olan ve programa konuşmacı olarak katılan yazar Hikmet Öz’ün slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda, Mehmet Bal’ın çocukluk yıllarından başlayarak, hayatından kesitler sunuldu. Konuşmacı Hikmet Öz; ressam ve karikatür çizim özelliğinin yanı sıra, merhum Mehmet Bal’ın Tarsus Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Müzesi’ne 12 büyük boy tablo yaptığını ve Atatürk’ün Tarsus’a gelişini resmettiği eserlerinin bir kitapta toplandığını söyledi. “Mehmet Bal, Türkiye’nin yetiştirdiği çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı” Sunumu büyük beğeni toplayan yazar Hikmet Öz, merhum Mehmet Bal’ın Türkiye’nin yetiştirdiği en ünlü illüstrasyon ressamlarından birisi olduğunu kaydederek, “Mehmet Bal, Türkiye’nin ve Tarsus’un yetiştirdiği nadir insanlardan biridir. Çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı. O’nun muhteşem eserleri vardır. İlk çalışmaları afiş çalışmaları olmuştur. Daha sonra İstanbul’da büyük boyda sinema afişleri yapmaya başladı. Ancak 1980 yılından sonra esas karakterini ortaya koyan, sinema afişlerinin de verdiği bir deneme ve tecrübeyle Atatürk resimleri yapmaya başladı. Atatürk’ün hayat hikayesini de resimledi” dedi. “Mehmet Bal, ülke için gerçekten çok güzel şeyler yaptı” Hikmet Öz, Mehmet Bal’ın Atatürk’ün Tarsus ziyaretini resmettiği çalışmalarının daha sonra kitaplaştırıldığını da ifade ederek, “Bu çalışmanın en güzeli ve en büyüğü, 2013 yılında Tarsus Belediyesi tarafından basıldı ve ortaya çıkartıldı. Muhteşem bir kitap olan bu kitabı Mehmet Bal da çok beğendi. Mehmet Bal, bu kitaptan sonra artık bir şey yapmayacağını söyledi. Zaten bir yıl sonra da vefat etti. Çok güzel bir insandı ve ülke için gerçekten güzel şeyler yaptı” diye konuştu.