SAĞLIK - 16 Kasım 2017 Perşembe 11:53

Marmaris’te vatandaşlara ücretsiz diyabet testi

A
A
A
Marmaris’te vatandaşlara ücretsiz diyabet testi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kan şeker ölçümü ve diyabet hastalığı ile ilgili bilgilendirme, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kan şeker ölçümü ve diyabet hastalığı ile ilgili bilgilendirme, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.


Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için il genelinde gerçekleştirdiği kan şeker ölçümü ve bilgilendirme hizmeti Marmaris Atatürk Meydanı’nda başladı. Sağlık ekiplerini, Atatürk Meydanı’nda yapacakları kan şeker ölçümü ve diyabet hastalığı ile ilgili bilgilendirme etkinliği Cuma günü saat 12.00’da bitecek.


Sağlık ekipleri kan şekeri değerleri normalin üstünde olduğu tespit edilen vatandaşları ise ilgili sağlık birimlerine yönlendirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık ekiplerinin; 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği kan şeker testi ölçümüne katılan vatandaşlar yapılan uygulamayı çok yararlı bulduklarını belirterek teşekkürlerini iletti.


Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Birimi, Diyabet Haftası kapsamında Marmaris merkezde başlattığı etkinliği Cuma günü sona erecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.