EĞİTİM - 23 Kasım 2017 Perşembe 15:05

Muğla BİLSEM öğrencileri Model Birleşmiş Milletler Konferansında

A
A
A
Muğla BİLSEM öğrencileri Model Birleşmiş Milletler Konferansında

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) eğitim alan 7 öğrenci ve İngilizce Öğretmeni Emine Sayar, Çanakkale’de Yeditepe Üniversitesi ve Çanakkale Koleji işbirliğiyle düzenlenen Troy-Model Birleşmiş Milletler Konferansına katıldı.

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) eğitim alan 7 öğrenci ve İngilizce Öğretmeni Emine Sayar, Çanakkale’de Yeditepe Üniversitesi ve Çanakkale Koleji işbirliğiyle düzenlenen Troy-Model Birleşmiş Milletler Konferansına katıldı.


Birleşmiş Milletler modeliyle yapılan ve konuşma dilinin İngilizce olduğu toplantılarda temsil ettikleri ülkelerin sorunlarını konuşup, tartışarak çözüm üretmeye çalıştı. Türkiye genelinden yaklaşık 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen konferansta öğrenciler; çevre, insan hakları, suç ve uyuşturucu ile Çanakkale Savaşları’nın ele alındığı 4 farklı komitede ele alınan konuları tartıştı.


Öğretmen Emine Sayar, yaptığı açıklamada: "Model Birleşmiş Milletler (Mun)konferansları Türkiye’de geleceği kurgulayan üniversitelerin ajandasında mutlaka bulunan, resmi duruşu ile öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve yabancı dil eğitimlerine katkı sağlayan onlara çevre duyarlılığı, sosyoloji, siyaset, bilim ve sorumluluk aşılayan organizasyonlardır. Daha önce bu konuda deneyimi olmayan 7 öğrencim ile onların İngilizce eğitimleri ve çevre bilinçlerini geliştirmeleri adına katıldığımız bu organizasyondaki başarılarından dolayı gurur duyuyorum” dedi.



BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci ise, “Öğrencileri ham bilgi ile yüklemek yerine kullanım alanlarında yapılacak deneyler veya deneyimler ve üretilen projelerle desteklemeyi hedefleliyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizin Ulusal ve Uluslararası organizasyonlarda yer almasını Ülkem adına stratejik bir hedef olarak görüyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.