ASAYİŞ - 21 Mayıs 2024 Salı 17:10

Nazilli’de 21 yıl hapis cezası ile aranan zehir taciri yakalandı

A
A
A
Nazilli’de 21 yıl hapis cezası ile aranan zehir taciri yakalandı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde uyuşturucu ve uyarıcı madde suçundan 21 yıl hapis cezası ile aranan şahıs saklandığı evde polis ekipleri tarafından yakalandı.


Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri başarılı bir operasyona daha imza attı. Yeşil Mahalle’de Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Suçu’ndan 21 Yıl 6 Ay hapis cezası ile aranan ve uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen A.D isimli şahsı haftalar süren takibe aldı. Dün gece zehir tacirinin saklandığı evi tespit ederek ablukaya alan ekipler operasyon için düğmeye bastı. İkamette yapılan adli aramada zehir taciri saklanmış olduğu yerde kıskıvrak yakalandı. Şüpheli şahıs gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken hakkında Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Suçu’ndan adlı işlem başlatıldığı bilgisine ulaşıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Sağlık için pedal çevirdiler Ordu’da 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte katılımcılar sağlıklı yaşam için pedal çevirdi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Tayfun Gürsoy Parkı’nda bir araya gelen bisikletliler, sonrasında sahil boyunca sağlık için pedal çevirdi. “Belirli hastalıkları engellemek için bisiklet kullanımı çok önemli” Ordu İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Dursun Tüzün, bisiklet kullanımının önemine dikkat çekerek, “Ülkeler kovid-19 salgını sonrası tasarruf diyorlar. Bisiklet yıllar önce keşfedilmiş, ekonomiye ve bütçeye en fazla fayda sağlayan bir araç, sağlık açısından ve çevre kirliliğini önlemek için de çok önemli. Şuanda bizim kalp, damar, obezite, kolesterol, tansiyon gibi problemlerin kaynağında hareketsizlik var. Bisiklet de bunun önüne geçmek için en büyük taşıt. Bisiklet kullanırken kalça ve karın kaslarımız hareket ediyor. Bu sporu günlük yaptığımızda tansiyonu düşük tutarak hipertansiyondan, kolesterol düşürerek kolesterolden, kalp ve diğer hastalıklarından bizi koruyor. Ordu ili de bisiklet kullanımı için çok uygun, kilometrelerce bisiklet alanları var” diye konuştu. Etkinliğe katılanlar ise bisiklet kullanımın hem sağlıklı hem de eğlenceli olduğunu, Ordu’nun sahil bandındaki bisiklet yolunun bu spor için çok güzel olduğunu söylediler.
Isparta Başkan Başdeğirmen, Gül Festivali’ne gelen ekiplerle bir araya geldi Uluslararası Isparta Gül Festivaline yurt içi ve yurt dışından katılarak 3 gün boyunca renk katan halk oyunları gruplarının Gala Programı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, festival boyunca Isparta’da etkinlikleriyle renk katan ekiplere teşekkür etti. Uluslararası Isparta Gül Festivaline yurt içi ve yurt dışından katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Grubu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Hindistan ve Isparta Dilek Kültür Sanat Merkezi Halk Oyunları Gurubu ile Belediye Halk Oyunları Grubu üç gün boyunca gerek merkezde gerekse ilçe ve beldelerde yöresel halk oyunlarını vatandaşlar için sahneledi. Festivalin son gününde Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde gurupların katılımıyla gala programı düzenlendi. Programa Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen de katıldı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, üç gün boyunca dolu dolu bir festival geçirdiklerini, festival boyunca yurt içi ve yurt dışından Isparta’ya gelen misafirlere teşekkür etti. Ekiplere teşekkür plaketi ve Isparta’nın gülünün ahşaba işlenmiş tablosunu hediye eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Hanım bizleri burada ekibiyle yalnız bırakmadı. Buradan kendilerine selamlarımızı iletiyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimiz, Bulgaristan, Hindistan ve belediyemiz ile şehrimizden etkinliklerimize katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelen misafirlerde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e kendi yörelerini simgeleyen takdimlerde bulundu. Misafirler, çeşitli bölge ve illerde yapılan etkinliklere katıldıklarını, Isparta’da bulunmaktan ayrıca bir memnuniyet duyduklarını dile getirerek, “Gerek belediye gerek Ispartalı vatandaşlarımızın ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da gelmek isteriz. Başkanımıza ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederiz. 3 gündür buradayız. Çok güzel karşılandık, çok güzel günler geçirdik. Türkiye’nin birçok ilinde görmediğimiz güzellikleri burada gördük” dediler. Programın sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Grubu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Hindistan ve Isparta Dilek Kültür Sanat Merkezi Halk Oyunları Gurubu ile Belediye Halk Oyunları Grubu salonu dolduranlara yöresel halk oyunlarını sahnelediler.
Manisa TARİŞ ortaklarına 65 milyon TL’lik fark ödemesi yapılacak TARİŞ Üzüm Birliğinden yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ortaklarına sevindirici haber geldi. Birlik, kooperatiflere üzüm yatıran ortaklara vaat edilen 5 TL’lik fiyat farkını 5 Haziran 2024 Çarşamba günü ortakların hesabına yatıracak. Yatırılacak fiyat farkının toplam 65 milyon TL olduğu belirtildi. TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ferhat Şen, TARİŞ Entegre tesislerinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı yaptı. Basın toplantısında yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi veren Ferhat Şen, daha sonra basına tesisleri gezdirdi. Ferhat Şen, geçtiğimiz Kasım ayında göreve geldikten sonra ortaklara vaat ettikleri 5 TL’lik fiyat farkını 5 Haziran 2024 Çarşamba günü ortakların hesabına yatıracaklarını söyledi. Şen, 5 TL’lik farkın birliğe maliyetinin 65 milyon TL olduğunu belirtti. TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ferhat Şen, birlik yönetim kurulu üyeleri ve birlik genel müdürüyle birlikte TARİŞ Entegre Üzüm İşletmesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda göreve geldikleri tarihte ortaklara vaat ettikleri 5 TL’lik fiyat farkını ödemeye başlayacaklarının müjdesini veren Şen, “Kooperatiflerimize üzüm yatıran ortaklarımıza vaat ettiğimiz 5 TL’lik fiyat farklarını 5 Haziran 2024 Çarşamba tarihinde ortaklarımızın hesaplarına yatıracağız. Ortaklarımıza hayırlı olsun” dedi. TARİŞ Üzüm Birliğini hem finansal hem de kurumsal olarak güçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Şen, entegre üzüm işletmesinde kapasite ve kalite artırıcı yatırımlar yaptıklarını, sirke-pekmez işletmesinde üretimi 60 milyon TL’ye çıkaracak yatırım planladıklarını söyledi.