MAGAZİN - 04 Mayıs 2024 Cumartesi 19:05

Ünlü sanatçı Marmaris’te kulakların pasını sildi

A
A
A
Ünlü sanatçı Marmaris’te kulakların pasını sildi

Türk halk müziği sanatçısı Volkan Konak, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yeni açılan bir işletmedeki "yaza merhaba" etkinliğinde konser verdi.


Marmaris Barlar Sokağı’nda farklı bir konsept ile tüm yaz boyunca Türk halk müziği, sanat müziği ve arabesk sanatçılarını ağırlamaya hazırlanan mekanın açılış gecesinde Karadeniz’in simge ismi Volkan Konak sahne aldı. Türk halk müziğinin sevilen sesi ‘Kuzeyin oğlu’ olarak anılan Konak, kendisini dinlemeye gelenlere şükranlarını ileterek, Marmaris’in güzelliğine değindi. 63 yaşındaki Volkan Konak, sevilen şarkılarını orkestrası eşliğinde canlı olarak seslendirirken, şiir de okudu.


Ünlü şarkıcıyı dinlemeye gelen konuklar, sanatçının her şarkısını ve şiirini telefonları ile kaydetti.



Ünlü sanatçı Marmaris’te kulakların pasını sildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana TEKNOFEST Adana Genel Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana’da 10.’su yapılacak TEKNOFEST’in en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inandığını söyledi. TEKNOFEST Adana için yapılan çalışmalar ile yapılması gereken faaliyetlerin değerlendirildiği Genel Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirildi. Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıda bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger, “Bu organizasyonu gerçekleştirmek için Adana’nın tercih edilmesinden dolayı çok mutluyuz, teşekkür ediyoruz. Bunu ilimize yakışır bir şekilde sorunsuz bir şekilde icra edilmesi için hepimize düşen görevler var” dedi. Adana’nın festivaller şehri olduğunu ve bu sebeple de bu tarz organizasyonların şehre hem iyi organize edildiğini hem de Adanalıların bu işi severek gönülden yaptıklarını ifade eden Vali Köşger, “Her festivalde gördüğüm şey, Adanalı hemşehrilerimizin o festivalin gereği neyse onu en iyi şekilde yerine getirip coşkuyla katılım sağlamaları. İlimizde yakın zamanda Adana Portakal Çiçeği Karnavalı ve Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni 9 gün süreyle çok coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik. Bu süreçte ilimizdeki asayiş olayları da minimize oldu, yani normal günlerden daha düşük vukuat oldu. Dolayısıyla Adanalılar çalışmayı bildikleri gibi yeri geldiğinde eğlenmeyi de biliyorlar. Bu sebeple Adanalı hemşehrilerimize festivallerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. TEKNOFEST’İN Adana’da ilk defa yapılacağını kaydeden Vali Köşger; TEKNOFEST’İN Türkiye çapında çok büyük bir organizasyon olduğunu belirtip, “Adana’da TEKNOFEST’İN 10.’su yapılacak. TEKNOFEST’İN en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum. İlimizde güzel bir TEKNOFEST gerçekleştireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu. Toplantı, TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz tarafından gerçekleştirilen sunumla sürdü.
Muğla Ortaokul öğrencileri, sobadan yanan arkadaşlarına doğum günü sürprizi yaptı Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Ortaokulu öğrencileri kaza sonucu ağır derecede yanıkları oluşan sınıf arkadaşı Arda Karakuş’a sürpriz bir doğum günü partisi düzenlediler. Köyceğiz Toparlar Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Arda Karakuş ilk yarıyıl içinde evde soba yakarken meydana gelen kaza sonucu ağır derece yanmıştı. Uzun süredir tedavi gören Arda Karakuş, yanık yaraları iyileşmediği için okula devam edemezken, evde tedavisi devam eden Karakuş’a arkadaşlarının organizasyonunda öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının katılımı ile sürpriz bir doğum günü düzenlendi. Karakuş, düzenlenen sürpriz doğum günü ile çok duygulandığını ve kendisini çok mutlu hissettiğini söyledi. Toparlar Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Arda Karakuş’un arkadaşları moral olması amacıyla doğum gününü kutlamak istedi. Bu talebi öğretmenlerine ileten öğrenciler, öğretmen ve arkadaşlarının katılımı ile sınıfta sürpriz doğum günü hazırladı. Karakuş, bu sürpriz kutlama karşısında çok mutlu oldu. Kaza sonrası yanan öğrenci Arda Karakuş, soba yakarken yandığını dile getirerek "Vücudumda ağır yanıklar meydan geldi. Çok acılar yaşadım. Tedavim evde devam ediyor, okula devam edemiyorum. Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi özledim. Bana böyle bir sürpriz yaptıkları için arkadaşlarıma ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum" dedi.
Tekirdağ TSK’den anlamlı etkinlik Tekirdağ’da lise öğrencileri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde 5. Kolordu Komutanlığında araç ve silah sergilerini gezme fırsatı bularak askeri personelle ile güzel vakit geçirdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanması ve gençlerin Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki bağın artırılması için etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, öğrenciler ve şehit aileleri katılırken, kolordu hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesinin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Etkinliğin devamında öğrenciler, yerli ve milli imkanlarla üretilen Vuran, Kirpi, komuta aracı, M4K kurtarıcı aracı ve hava savunma araçlarının yer aldığı sergiyi gezerken, zaman zaman araçlara binen öğrenciler askeri personel tarafından bilgilendirildi. Güzel vakit geçiren etkinlikte öğrencilere, keskin nişancı timi, köpek timi ve Kahramanmaraş depremlerinde bölgede çalışma yapan 5. Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı Arama ve Kurtarma Bölüğü de tanıtılırken, ardından askeri personel, öğrenciler ve şehit aileleri birlikte fidan dikti. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanması etkinliği öğrenciler ve askeri personel arasında oynanan voleybol ve basketbol maçıyla sonra erdi. Bu sayede öğrenciler hem askeri birlikler hakkında bilgi aldı, hem de güzel vakit geçirme fırsatı buldu.
Çanakkale Mobil Göç Noktası Araçları Çanakkale’de Düzensiz göçle mücadele kapsamında hayata geçirilen “Mobil Göç Noktası” uygulaması 2 araç ile Çanakkale’de faaliyete başladı. İskele Meydanında bulunan Mobil Göç Noktası aracını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş’a, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve İl göç idaresi personeli eşlik etti. Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran Mobil Göç Noktası aracında incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, Mobil Göç Noktası aracı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş, Mobil Göç Noktası aracındaki görevlilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Düzensiz göç ile mücadelenin kararlılıkla ve kesintisiz devam ettiğini belirten Vali İlhami Aktaş, Mobil Göç Noktası aracında yabancıların yasal kalış haklarının olup olmadığı çok kısa bir zaman içerisinde tespit edildiğini dile getirdi. Ülkede yasal olarak kalma hakkı olmayan yabancıların geri gönderme merkezlerine gönderilmek suretiyle sınır dışı işlemlerin de hızlandığını ifade eden Vali İlhami Aktaş, çalışmaları yürüten Göç İdaresi, Emniyet ve Jandarma personeline teşekkür etti. Düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan uygulama ve denetimler kapsamında güvenlik güçleri düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri kişilerin kimliğini kontrol ediyor. Kimliğini ibraz edemeyen yabancılar gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla Mobil Göç Noktası aracına davet ediliyor. Burada Göç İdaresi Başkanlığı personeli tarafından göç veri tabanı üzerinden biyometrik verilere ilişkin parmak izi sorgulaması yapılıyor. Yasal kalış hakkı olmadığı belirlenen ve geri gönderme merkezlerine gönderilen yabancıların sınır dışı işlemlerine hemen başlanıyor.