YEREL HABERLER - 02 Aralık 2016 Cuma 16:04

CHP’den ’15 Temmuz’ paneli

A
A
A
CHP’den ’15 Temmuz’ paneli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanlığı tarafından ’15 Temmuz ve Sonrası’ konulu panel düzenlendi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, “Cumhuriyet Halk Partisi; demokrasinin ve mağdur olmuş, mazlum olmuş insanların, yoksulların, işçilerin, emekçilerin, sendikacıların, öğretmenlerin, çalışan insanların partisidir. Ama buna rağmen biz eğer son 4 seçimde, hele hele 7 Haziran’da yeteri kadar oy alamıyorsak kendimizi sorgulamalıyız. Onun için yollara düştük” dedi.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda düzenlenen panele CHP İstanbul milletvekilleri Ali Özcan ve Didem Engin, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Parti Meclisi Üyesi İdris Yıldız ile partililer ve vatandaşlar katıldı. Panelin moderatörlüğünü yapan İstanbul Milletvekili Ali Özcan, CHP’nin çözüm partisi olarak durduğunu ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi terörün bitmesi için Sayın Genel Başkanımız, Adalet ve Kalkınma Partisine her zaman diyor ki, ‘eğer bunu bitirmek istiyorsanız biz sonuna kadar sizin yanınızdayız ve yardımcınız olacağız.’ Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, insan haklarını, temel hak ve hürriyetlerini, demokrasiyi ve barışı her zaman ön planda tutar. Bugün kabul edelim etmeyelim yıllardır burada bir iç savaş var" dedi.

"Bölge halkı iki ateş arasında sıkıştı"
Bölge halkının iki ateş arasında sıkıştığını söyleyen Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bölge halkımız PKK’yla maalesef devletin silahlı güçleri arasında sıkışıp kalmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi inanç, kimlik, insanların yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi meseleleri sokakta değil, Mecliste ve böyle kapalı salonlarda konuşarak, tartışarak ortak aklı ortaya çıkararak bir ortak düşünceden hareket ederek çözmek isteyen bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi; demokrasinin ve mağdur olmuş, mazlum olmuş insanların, yoksulların, işçilerin, emekçilerin, sendikacıların, öğretmenlerin, çalışan insanların partisidir. Ama buna rağmen biz eğer son 4 seçimde, hele hele 7 Haziran’da yeteri kadar oy alamıyorsak kendimizi sorgulamalıyız. Onun için yollara düştük. Size akıl vermeye değil, sizden akıl almaya, size yol göstermek için değil, yolumuzu çizmek için buradayız. Eğer bize yolumuzu çizerseniz, biz kol kola yolda yürümesini bilen insanlarız. Biz, yürek yüreğe, gönül gönüle arkadaşlık yapmak istiyoruz."

"Ülke büyük bir felaketten kurtuldu"
15 Temmuz darbe girişimine dikkat çeken Özcan, "Ülkede darbe girişimi oldu ve büyük bir felaketten kurtuldu. O da bizim vatandaşımızın inanç ve parti ayırımı yapmadan demokratik direnme haklarını kullandıkları için oldu. Sonuçta da darbe püskürtülmüş oldu” dedi.
Panel soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Rashica’nın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Semih Kılıçsoy’un ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 29. dakikada Rashica’nın sağ çaprazdan ortasında uzak kale direğinde iyi yükselen Muçi’nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı. 31. dakikada Muçi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta gitti. 40. dakikada Bassogog’un pasında topla buluşan Flips’in sağ çaprazdan vuruşunda top yakın kale direğinin yanından auta gitti. 44. dakikada paslaşarak kullanılan sert vuruşta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ertaç’ın sektirdiği top Rashica’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ taraftan ortasında savunmadan seken topa Semih’in vuruşunda kaleci Ertaç tekrar topu uzaklaştırdı. Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, Murat Tuğberk Curbay Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Muçi, Rashica, Semih Kılıçsoy Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Aboubakar, Chamberlain, Worrall, Muleka, Emrecan Terzi, Gedson Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Kitsiou, Radakovic, Mert Çetin, Mujakic, Tolga Ciğerci, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Bajic Yedekler: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Moreira, Rodrigues, Sowe, Ali Kaan Güneren, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Kazım Karataş Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Sarı kartlar: Jonas Svensson, Mert Günok (Beşiktaş) Riad Bajic, Emre Belözoğlu (Teknik direktör) (MKE Ankaragücü)