ASAYİŞ - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 12:39

Muşlu ailelerin evlat nöbeti devam ediyor

A
A
A
Muşlu ailelerin evlat nöbeti devam ediyor

Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor.


Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binası önündeki eylemi devam ediyor. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.


Baba Halit Altun, 2014 yılında çocuğunu okuldan alıp götürdüklerini ifade ederek, "Yaklaşık 5 yıldır HDP il binasının önüne gelip nöbet tutuyoruz. Nöbet tutmamızın amacı onlardan çocuklarımızı istiyoruz. Bu çocukların sorumlusu HDP ve PKK’dir. Biz sizden çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı getirmeyene kadar bilin ki biz kapınızı terk etmiyoruz. Tek istediğimiz çocuklarımızdır. Sizden başka bir şey istemiyoruz. Size ihtiyacımız da yok. Çocuklarımız için kapınızda nöbet tutuyoruz ve bir an evvel çocuklarımızı getirin. Çocuklarımızı getirmediğiniz müddetçe biz sizin kapının terk etmiyoruz. Bunun bilincinde olun. Kulaklarınıza pamuk tıkamayın. Sesimizi duyun. Oğlum sesimi duyuyorsun dön. Orası bize göre değil, ne babamız var orada ne ailemiz var orada. Yuvanıza gel" dedi.


Anne Ayten Koçhan ise oğlu Ersin’in 8 yıldır kaçırıldığını belirterek, "İki yıldır eylem yapıyoruz. Halen de yapmaya devem ediyoruz. Çocuğum gelsin gelmesin ben eylemime devam ediyorum. PKK ve HDP’den çocuğumu istiyorum. Ersin oğlum görüyorsan duyuyorsan dön yavrum. Yolunuz yol değil. Yeter artık gelin teslim olun. Biz ciğerlerimizin ve evladımızın peşindeyiz. Artık evlat hasretine dayanamıyoruz. Ben rahatsızım, babam rahatsız oğlum. Gel teslim ol. Onların çocukları okullarda, sizler de dağların başında yavrum. Bütün çocuklara sesleniyorum, gelin teslim olun. Yeter analar babalar ağladı" şeklinde konuştu.



Muşlu ailelerin evlat nöbeti devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum DHMİ 91. kuruluş yıldönümü Erzurum’da kutlandı Devlet Hava Meydanları İşletmesinin 91. Kuruluş Yıl Dönümü ülkenin tüm havalimanlarında olduğu gibi Erzurum Havalimanında da bir dizi etkinliklerle kutlandı. Havalimanı bayraklar ve posterlerle süslendi. Etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemine vurgu yapan konuşmalar yapıldı. Törene katılan misafirlere DHMİ’nin yaptığı görevler anlatıldı. Türkiye sınırları içindeki havalimanlarının işletilmesi ve Türk hava sahasındaki trafiğin düzenlenmesi ve denetimiyle görevli kamu iktisadi kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren kurum işletmesindeki 50’den fazla havalimanı ile Türk havacılığına hizmet veriyor. DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hüseyin Keskin, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin 91’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Keskin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ortak akıl ve ekip ruhuyla ortaya koyduğumuz Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri ve havalimanlarımızda sunduğumuz üstün hizmetlerimizle ülkemizi dünya sivil havacılığının lideri haline getiren kuruluşumuzun 91’inci yılını idrak etmenin sevincini ve gururunu yaşıyoruz. DHMİ kurulduğu 20 Mayıs 1933 tarihinden bu yana sivil havacılığımızın gelişiminde öncü kuruluş olmuş, ülkemizin değerlerine değer katan proje ve hizmetleriyle Türkiye’nin uluslararası havacılıkta söz sahibi, önemli bir aktör olarak konumlanmasına büyük katkı sağlamıştır.”
Kocaeli Kocaeli Bilişim Fuarı 24 Mayıs’ta kapılarını açacak Türkiye’nin teknolojik ve bilimsel algısını 3 gün boyunca Kocaeli’de tutacak olan bilişim fuarı 24 Mayıs’ta başlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 24-26 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli Bilişim Fuarı düzenlenecek. Türkiye’nin bilişim sektöründeki dev isimlerini akademisyenler ve meslek kuruluşlarıyla bir araya getirecek fuar, 3 gün boyunca ülke gündeminde önemli bir yer tutacak. Fuar bunun yanı sıra iş dünyası marifetiyle Kocaeli’nde hayata geçirilen ilk fuar olma özelliğini taşıyacak. Organizasyon Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, MARKA paydaşlığında yürütülecek. Maide Restoranda düzenlenen basın toplantısına etkinlik hakkında bilgi verildi. Toplantıda sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli’nin Bilişim Vadisi, teknoparkları ve her geçen gün gelişen bilişim firmaları ile bilişim kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin altı çizildi. Tüm vatandaşların Kocaeli Bilişim Fuarı’na davetli olduğunu söyleyen Büyükşehir Genel Sekreter Vekili Hasan Aydınlık, "65 firma, bir banka stantlarını açacak. Yapay zekaya yatırım yapmayan firmalarla çalışmalar azalıyor. Bu nedenle herkesin fuarda yerini almasını istiyoruz" dedi. Tanıtım programında Bilişim Fuarı’nın gün gün etkinlik programı da lanse edildi. Buna göre fuar, 24 Mayıs Cuma günü Kocaeli Kongre Merkezi’nin ev sahipliğinde ve saat 10.00 itibariyle açılacak. Saatler 11.00’i gösterdiğinde organizasyonun açılış töreni gerçekleştirilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol’un katılmaları beklenen açılışta protokol konuşmalarından sonra kurdele kesimiyle fuarın resmi açılışı yapılacak. Ardından 3 gün boyunca bilimin akademik bir platformda ele alınacağı seminler başlayacak. Semineler Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılacak. Fuarın ilk semineri ise 14.00’te Akçakoca Salonda olacak. Seminerlerin yanı sıra Kongre Merkezi’nin fuayesinde bilişim stantları kurulacak. Kocaeli Bilim Merkezi’nin girişinde çadır alanında sanal gerçeklik gözlükleri ile sanal tur etkinliği, yapay zeka uygulama örnekleri, 3D yazıcılar ve 3D Kalem uygulamaları, robotik sergisi yer alacak.
Kayseri Melikgazi Belediyesi Gültepe’ye 3 projeyi birden kazandırıyor Melikgazi Belediyesi’nin Gültepe Mahallesi’nde hayata geçireceği aile sağlığı merkezi, cami ve Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi çalışmaları hızla devam ediyor. Melikgazi’nin her mahallesinde ihtiyaç doğrultusunda yatırım ve hizmetlerini hayata geçirmeye gayret ettiklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Gültepe Mahallesi’nde yapımı devam 3 projenin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtti. 5 yıl içerisinde ilçeye birbirinden nitelikli hizmetler kazandıran Başkan Palancıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Gültepe Mahallemizde Melikgazi Belediyemiz ve hayırsever iş birliği ile hayata geçireceğimiz Ali Başyazıcıoğlu Aile Sağlığı Merkezi, Cami ve Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezimizin yapım çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Mahallelerimizin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda en nitelikli hizmetleri ivedi bir şekilde ilçemize kazandırıyoruz. Melikgazi, Türkiye’nin en çok nüfus yoğunluğuna sahip olan ilçelerinden bir tanesi. Nüfus artışı yeni gereksinimleri beraberinde getiriyor. Bu kapsamda Gültepe Mahallemize kazandıracağımız kompleks tesisimizin inşaatları hızla ilerliyor. Melikgazi’mizi ileriye taşıyacak projelerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgede birçok ihtiyacı karşılayacak olan tesisimizde hem çocuklar hem yetişkinler için ayrı olarak planlanan Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezimiz 15’er kişilik 4 derslik, 2 adet çok amaçlı salon, öğretmen odasından oluşuyor. Aile sağlığı merkezimiz ise 7 hekim kapasiteye sahip olup muayenehaneler, 1 adet tıbbı müdahale odası, 1 adet aşı ve bebek izlem, 1 adet gebe takip odası ve 1 adet laboratuvardan oluşuyor. Camimiz ise zemin ve mahfil katından oluşuyor. Ali Başyazıcıoğlu Cami, Aile Sağlığı Merkezi ve Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi’mizin inşaatı bittikten sonra tefrişatı ve peyzaj çalışmaları başlayacak. İnşaatları hızla yükselen kompleks tesisimiz inşallah kısa sürede tamamlanıp hemşehrilerimize hizmet verecek. Melikgazi’ye değer hizmetlerimizle, Türkiye’ye örnek olan belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şimdiden Melikgazi’mize hayırlı olsun.“
Bursa Taksiciyi bıçaklayıp gasp ettikten sonra kaçmak için yine aynı duraktan taksi çağırmış Bursa’da 35 yaşındaki taksi şoförünü 20 yerinden bıçaklayıp ormana bırakarak ticari taksiyi alıp kaçan 19 yaşındaki şühpeliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Sürücüsünü ağır yaraladığı taksi ile bir meyhaneye gittiği tespit edilen şüpheli şahsın gasp ettiği taksiyi Mudanya merkezinde bırakıp kaçmak için yine aynı duraktan bir başka taksi çağırdığı ortaya çıktı. Kanlar içerisinde ormanlık alana bırakılan genç taksiciyi ise pikniğe giden 2 polis memuru tesadüf eseri görüp hayatını kurtardı. Edinilen bilgiye göre, olay geçtiğimiz gün Mudanya’ya bağlı Çepni Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre 16 T 4225 plakalı ticari taksi sürücüsü Yunus Emre Yüksel Mudanya ilçe merkezinden aldığı 19 - 20 yaşlarındaki bir erkek müşteri ile Eskişehir’e gitti. Yüksel, Bursa dönüşü müşterinin isteği üzerine Çepni Mahallesi’ne geldi. Aracı durdurduğu sırada yan koltukta oturan müşterinin bıçaklı saldırısına uğrayan 35 yaşındaki sürücü 20 yerinden bıçaklanarak ağır şekilde yaralandı. Yunus Emre Yüksel’i araçtan aşağıya indiren şüpheli şahıs kanlar içerisinde kırsal alanda bırakıp taksiyi alarak kaçtı. Aynı taksi ile Mudanya ilçe merkezine gelen şüpheli taksiyi park edip daha sonra bir restorana giderek alkol aldı. Aynı duraktan taksi çağırıp şehir merkezine geldi Bademli Mahallesi’ndeki bir restoranda alkol aldıktan sonra Yunus Emre Yüksel’in çalıştığı taksi durağından bir başka taksi çağıran şüpheli şahıs bu taksiyle Kent Meydanı’na gelerek izini kaybettirdi. Bindiği takside müziğin sesini açmasını istediği sürücünün ’"Acımız var bir arkadaşımızı bıçakladılar" demesi üzerine "Yaa öylemi olmuş, çok üzüldüm" diyerek geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu ortaya çıktı. Taksi uzun süre hareketsiz halde kalınca diğer şoförler harekete geçti Gaspçı tarafından 20 yerinden bıçaklanıp ormanda bırakılan bir çocuk babası Yunus Emre Yüksel’in kullandığı ticari taksinin uzun süre Mudanya ilçe merkezinde hareketsiz kalmasından şüphelenen mesai arkadaşları cep telefonu ile kendisini arayıp ulaşamayınca taksinin yanına gitti. Park halindeki taksinin içerisinin yoğun miktarda kan olduğunu gören diğer sürücüler jandarmaya haber verdi. Taksinin jandarma ekipleri tarafından inceleme altına alındı. Pikniğe giden polis memurları tesadüfen gördü Kanlar içerisinde ormanlık alanda bırakılan Yunus Emre Yüksel’i o sırada o bölgede piknik yapmaya gelen 2 polis memuru farkedince hemen yardımına koşup 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Sivil olan polis memurları tarafından ambulansa bindirilen taksi şoförü ağır yaralı halde Bursa Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan genç taksicinin 20 gün önce baba olduğu öğrenilirken hayati tehlikeyi de atlattığı bildirildi. Savcılık açıklama yaptı Savcılıktan yapılan açıklamada İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerince şüpheliyi yakalama çalışmalarının devam ettiği, yağmalanan ticari taksinin ise içerisindeki suç aletiyle birlikte Bursa İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerince bulunduğu bildirildi. Üzüntülü olduklarını dile getiren Taksi Durağı Başkanı Mustafa Su, "Akşam 17.30 18.00 civarıydı. Taksi park halinde bulunmuş. Taksinin içinde kanlar vardı. Bizde GPS kayıtlarına bakarak polise haber verdik. Biz ormanda arama yaparken o sırada o bölgede piknik yapan polis arkadaşlar bulmuş. Şüpheli arkadaşımızı bıçaklamış ve orada bırakmış. Taksiyi ilçe merkezine park ederek yine aynı durağımızın başka bir taksiye binerek Bademli’de alkollü bir işletmeye gitmiş. Köftesini yemiş, rakısını içmiş. Sonra Bursa şehir merkezine devam etmiş. Yolda müzik açtırmak istemiş. Bizim arkadaşımızda, ’Zaten başka bir arkadaşımız yaralandı kontak kapatacağız’ demiş. Saldırgan da "Öyle mi olmuş, geçmiş olsun" diye yanıt vermiş. Bu yaşanan olaydan dolayı hepimiz üzüntülüyüz" diye konuştu. Saldırganı yakalama çalışmaları sürüyor.