YEREL HABERLER - 08 Kasım 2012 Perşembe 11:15

ATIKLAR ABONE KATKISI İLE BERTARAF EDİLECEK

A
A
A
ATIKLAR ABONE KATKISI İLE BERTARAF EDİLECEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, mesken atık toplama ve taşıma bedelini BUSKİ faturalarına yansıtacak.
Atıkların toplanması, taşınması ve bertarafına yönelik maliyetlerin Büyükşehir Belediyeleri tarafından belirlenerek, su faturaları ile tahsil edilmesine ilişkin 27.10.2010 tarih ve 27742 sayılı uygulamanın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından BUSKİ faturalarına, Kasım 2012 dönemi itibarı ile ``˜evsel atık toplama, taşıma bedeli` yansıtılacak. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi`nin 17.05.2012 tarih ve 483 numaralı kararı ile hayata geçirilecek uygulama doğrultusunda, ``˜evsel katı atık toplama, taşıma bedeli` 3.20 TL, ``˜bertaraf bedeli` ise 0.07 kuruş olmak üzere 3.27 TL olarak belirlendi.
BUSKİ`den yapılan açıklamada, ``˜evsel katı atık toplama, taşıma ve bertaraf bedelinden elde edilecek gelirin; atık su altyapı ve evsel katı atık bertaraf tesisleri ile evsel katı atık bertaraf tesislerinin kurulması, bakımı, onarımı ile işletilmesinde kullanılacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, belirlenen miktarın tüketim olup olmamasına bağlı kalınmaksızın fatura adedi başına abonelerden tahakkuk ettirileceği ve kanun gereği yüzde 18`lik KDV uygulanacağı vurgulandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığspor Teknik Direktörü Sözeri: "Takımıma güveniyorum" Nesine 2. Lig Beyaz Grup’ta play-off oynamayı garantileyen Elazığspor‘da teknik direktör Erkan Sözeri, ""Ben takıma, futbolcularıma güveniyorum. Maç seçme rakip seçme gibi bir lüksümüz yok. Biz buralara tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik" dedi. Haftasonu 24 Erzincanspor ile evinde karşı karşıya gelecek olan Seza Çimento Elazığspor’da bu maçın hazırlıkları devam ediyor. Cumartesi günü oynanacak olan maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren Elazığspor’da çalışmaya sakatlıkları bulunan Fuat Bavuk ile Çağlayan Menderes katılmadı. Antrenman öncesi teknik direktör Erkan Sözeri basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Haftasonu grubu ikinci veya üçüncü bitirme ihtimallerinin olduğunu belirten Elazığspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, "Ben takıma, futbolcularıma güveniyorum. Maç seçme rakip seçme gibi bir lüksümüz yok. Biz buralara tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik. Bu geldiğimiz seviyeyi korumak ve şampiyonluğa ulaşmak hedefimiz. Play-off demiştik onu çok şükür garantiledik. Şehirden çok büyük teveccüh görüyoruz" diye konuştu. Taraftarların bu maçta dikkatli olması gerektiğini belirten Sözeri, "Herhangi bir olay olursa play-off maçını içeride seyircisiz oynama ihtimalimiz var. Taraftarlarımız maçın zevkini çıkarsınlar sıradan bir maç oynamayacağız. Play-off’un provasını yapsınlar biz de provasını yapalım. Biraz rotasyonla oynayacağız sakat yorgun oyuncularımız var. Çocuklar çok iyi irade gösterdiler gerçekten yoruldular. Bir haftada üç maç gibi zorlu bir fikstürden geçtik. Cumartesi günü taraftarlarımızı bekliyoruz. Çok keyifli bir maç olacak. Çok isteyeceğiz ve inşallah şampiyonluk nasip olur" şeklinde konuştu. Erkan Sözeri, Fuat Bavuk ve Çağlayan Menderes’in tedavilerinin devam ettiği söyledi.
Aydın Başkan Çerçioğlu’ndan çocuklara 23 Nisan hediyesi Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekstil Park Fuar Aydın’da düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde çocuklar, eğitici ve eğlenceli aktivitelerle bayram sevincini doyasıya yaşadı. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydın Tekstil Park Fuar Aydın’da gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar, hem öğrenmelerine katkı sağlayan hem de sosyal becerilerini geliştiren aktivitelerle buluşuyor. 23 Nisan’da da çocukları unutmayana Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, miniklere bayram hediyesi verdi. Aileleriyle birlikte etkinlik alanına gelen çocuklar, gün boyunca eğitici ve geliştirici etkinlikler ile bayram sevincini yaşadı. Fuar Aydın alanında kurulan etkinlik alanlarında çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sunan oyunlar ve atölyeler yer alırken, şenlik kapsamında çocuklar, interaktif spor etkinlikleri, beceri geliştiren oyun alanları, atölye çalışmaları ve sahne performansları ile buluştu. Etkinliklerde yer alan gösteriler ve aktiviteler, çocukların eğlenirken öğrenmelerine katkı sağlarken, etkinlik alanında çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, 24 ve 25 Nisan tarihlerinde de 12.00 ile 20.00 saatleri arasında çocuklarla buluşacak. Etkinliklerden memnuniyet duyduklarını ifade eden aileler ve çocuklar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.