- 09 Ekim 2017 Pazartesi 15:32

NTSO Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

A
A
A
NTSO Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası 2017 yılı Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısı NTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası 2017 yılı Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısı NTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya NTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri katıldı. Toplantının açılışını yapan Meclis Başkanı Seyit İnce gündeme dair açıklamalarda bulunarak, meclis gündemi ve toplantı hakkında bilgilendirme yaptı.


Seyit İnce’nin ardından konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız; nihai talepler neticesinde Gıda İmalat Sanayi ve Karma Depolama alanında yaklaşık 1.500.000 m2 net alan ve 800’e yakın talebin bulunduğunu, bunun ise Nevşehirli yatırımcıların Ülkesine, Nevşehir’e ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na duyduğu güveni ortaya koyduğunu ifade etti. En kısa sürede talebi karşılayacak çalışmalara hız verileceğini belirten Parmaksız; alanın Nevşehir Ticaretine yön verecek, NTSO’ya ise onur verecek bir çalışma olacağını ifade etti.


Bürokratik işlemlerin sonuna gelindiğini ifade eden Parmaksız, en kısa zamanda alan talebinde bulunan üyelerle bir araya geleceklerini ve tamamlanan çalışmalar hakkında kapsamlı bir toplantı düzenleyeceklerini belirtti.


Eylül Ayı gelir- gider raporları ve bütçesinin onaylandığı Meclis Toplantısı daha sonra Nevşehir ve iş adamlarının sorunlarının gündeme alındığı dilek ve temenniler kısmının ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.