GENEL - 16 Ağustos 2018 Perşembe 09:09

Niğde Belediye Başkanı Özkan 10 aylık çalışmalarını anlattı

A
A
A
Niğde Belediye Başkanı Özkan 10 aylık çalışmalarını anlattı

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan düzenlediği basın toplantısında Niğde’ye kazandırılan hizmetleri anlattı ve yapılacak projelerin müjdesini verdi.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan düzenlediği basın toplantısında Niğde’ye kazandırılan hizmetleri anlattı ve yapılacak projelerin müjdesini verdi.


Belediye Başkanı Rifat Özkan Niğde Belediyesi’nin son 10 ay içinde kente kazandırdığı yatırımları sıraladı.



Niğde’ye Hizmet İçin Tecrübemizde Var, Projelerimiz Hazır


Belediye Başkanı Özkan; “GES dediğimiz Güneş Enerji santrali projemize 5 milyon TL ödedik. Projemiz üç hafta önce çalışmaya başladı. Her ay 120 bin civarında belediyemize enerji geliri sağlıyor. Yıla vurduğumuz zaman 1 milyon civarında bir gelir sağlayacak. Biz projeye 5 milyon TL ödedik ama 4-5 yılda amorti edecek. Bu arada Kayardı rekreasyon alanımız var. Çalışmalar hızla ilerliyor. Niğde büyük bir tesis kazanacak. Efendibey Sosyal Tesisi ve Trafik Eğitim pisti bitti. Her hafta bir projemizin açılışını yapmak



Niğde Belediyesi Millet Kıraathanesi Türkiye Gündeminde


Başkan Rifat Özkan; “İletişim ve bilişim konularında belediyemiz web üzerinden ulaşımın hızlanması zamanımız teknolojisine uyulması için bilgi işlem alanında adımlar attık. Bu kapsamda halk otobüslerine wifi sistemi kurduk. Şehrimizin çeşitli park ve yerleşim alanlarına yine ücretsiz wifi sistemi kurduk. Özbelde Mevkiinde yapılan spor alanına Naim Süleymanoğlu Spor kompleksi adını vererek hem milli sporcumuzun adını yaşatıyor, hem de gençlerimizin spor yapmalarını sağlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Millet Kıraathaneleri projesine destek amacıyla Niğde’mizde Kızılelma Parkı içerisinde yapımını tamamladığımız alanda "Niğde Belediyesi Millet Kıraathanesi ve Gençlik Merkezi" açılışını yaptık. Ulusal basında da büyük yankı uyandıran açılışımız ile birlikte millet



Laf Değil, Hizmet Üretiyoruz


Başkan Özkan; “Niğde’yi birlikte daha güzel bir geleceğe taşımak, kentlilik bilincine sahip modern bir kent oluşturmak için hizmetlerimiz kesintisiz devam ediyor. Halkımızın isteklerine önem veren şehrin ihtiyaçlarını öncelik sırasına göre yerine getirme özverisinde olan bir belediye olmak yeni projeleriyle de Niğde’nin değerine değer katmak için durmadan yolumuza devam ediyoruz. Yeni projeler kapsamında şehrin gelecekte en büyük ihtiyaçlarından olan Derbent Mezarlığına alternatif yeni şehir mezarlıklarının alanlarını tespit ettik. Şehirde yaşayanların sosyal faaliyetlerine etki edecek yeni mesire alanları, gençlerin başka şehirlerde özendikleri ama Niğde’de olmayan macera park adı altında eğlence ve büyük park alanları sosyal etkinliklere katkı sağlayacağı düşünülen ve herkesin ailesiyle birlikte gidebileceği hobi bahçeleri şehrin sorunu trafik akışına çözüm için akıllı trafik sistemi projesi eski imamhatip bölgesinden itibaren şehir merkezi ile Efendibey Mahallesini bütün kılacak, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve Necmettin Erbakan Bulvarı, ecdadımızın emanetleri tarihi eserlerin tam anlamıyla gün yüzüne çıkartılarak şehrin turizm potansiyeli arttıracak projeler, Niğde insanının yoğun talebi üzerine hazırlanan ve bir an önce yapılmasını istedikleri Büyük Alışveriş Merkezi, Seyyar satıcıların daha düzenli bir ortamda satış yapıp ekmeklerini kazanması için Seyyarlar Pazarı projesinin yanı sıra şehrin ihtiyaçları bir bir ele alınarak kısa ve uzun vadeli projeler hazırlanıp uygulanıyor” şeklinde konuştu.



Halka Hizmet Hakk’a İbadettir


Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Ekmek israfına karşı Niğde Belediyesi olarak destek verilen kampanyaların yanı sıra bayat ekmeğini çöpe atma projesiyle israfa karşı önlem alıyoruz. Niğde Belediyesi halis şehir Niğde’de yaşayan herkesin her zaman yanında. Niğde Belediye Başkanlığı olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitimden sağlığa birçok konuda Niğde halkına destek veriyoruz. Askıda ekmek uygulamasıyla marketlere konulan cihazlarla ihtiyaç sahiplerinin ekmek almasını sağlıyoruz. Oluşturulan dernek kapsamında çok sayıda ihtiyaç sahibi ailelerin öğrencilerine burs veriyoruz. Her gün düzenli olarak Aşevimiz kapsamında hazırlanan sıcak yemekler kapı kapı ihtiyaç sahibi yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımıza ulaştırıyoruz. Evde bakım hizmetiyle yaşlılarımız ihtiyaçlarında yanlarında oluyoruz. İhtiyaç sahiplerine soba zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla belediye olarak Karbonmonoksit dedektörleri dağıttık.



Her Zaman Engellilerimizin Yanındayız


Niğde’ye kazandırılacak nikah sarayında engelli misafirhanesinin de olacağını belirten Başkan Özkan engellilerimizi unutmadık.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.