GÜNDEM - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:39

Patili dostların kulübelerini süslediler

A
A
A
Patili dostların kulübelerini süslediler

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi HAYDOK (Hayvan Dostları Kulübü) ekibi, Niğde Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kalan engelliler ve Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde kalan çocuklarla birlikte kediler için yapılan kulübeleri boyadılar.


Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Hayvan Dostları Kulübü iş birliği ile patili dostlar için yapılan kulübeler boyanarak kurumun bahçesine yerleştirildi.


Çocuk Evleri Sitesi’nde koruma ve bakım altında bulunan çocuklar, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kalan engelliler ve Hayvan Dostları Kulübü üyeleri gönüllülerin bağışları ile yapılan kedi evlerini boyayarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kurumların bahçelerine yerleştirildiler.


Proje ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kurumların bahçesinde yaşam süren kediler daha rahat ve konforlu bir yaşama kavuştular.



Patili dostların kulübelerini süslediler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya DOSD’un özel çocukları Konya Maratonuna sıkı hazırlanıyor Konya’da Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi’nin (DOSD Meram) özel çocukları 26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Konya Yarı Maratonuna yoğun bir tempoda hazırlanıyor. DOSD Meram, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2024 Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nun en özel konuklarından biri olacak. Merkez, bir taraftan organizasyonun sosyal sorumluluk projesinde yer alırken diğer taraftan da dört özel öğrencisini maratona hazırlıyor. “Özel çocuklar hem eğleniyor hem maratona hazırlanıyor” Spor hocalarının uyguladığı antrenman programında hem eğlenen hem de gayretleriyle büyük takdir toplayan Mustafa Can Kesen, Adnan Yeniay, Süleyman Tekeli ve Şevval Dilem Köseoğlu yarı maraton için de bir hayli iddialı. Yüzme, ata binme, boks, basketbol gibi sporlar yaptığını söyleyen Mustafa Can Kesen, maratonda da birinciliği hedeflediğini söyledi. Bunun kendisi için çok kolay olduğunu belirten Mustafa Can, bunun için bir atlet gibi koşmasının yeterli olacağını ifade etti. “Arkadaşım birinci, ben ikinci olacağım” Sporu çok sevdiğini söyleyen Şevval Dilem Köseoğlu ise maratonda birinci olmaktan başka bir derdinin olmadığını söyledi. Birinciliği gözüne kestiren Şevval, bunun için de çok çalıştığını söyledi. Sporu ve koşmayı çok sevdiğini söyleyen özel çocuklardan Adnan Yeniay da arkadaşı Şevval’in ‘birinci olacağım’ sözüne duyduğu saygıdan dolayı ‘ben ikinci olacağım’ ‘hedefim ikincilik’ demesi duygusal anların yaşanmasına ve yüzlerde tebessüm oluşmasına neden oldu. “Özel çocuklarıma başarılar diliyorum” Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Konya Yarı Maratonu’na katılacak olan DOSD Meram’ın özel sporcularına başarılar dileyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, her türlü zorluklarına rağmen azim ve gayretle yaşama tutunan, gelişmek adına büyük çaba gösteren ve tabii ki tüm bunlarla bizlere örnek olma başarısı gösteren tüm özel çocuklara ve bireylere şükran borçlu olduklarını ifade etti. “DOSD Meram olarak Konya Yarı Maratonu’na katılacak özel çocuklarımızda çalışmalarıyla, azimleriyle yine bizlere örnek oldular” diye konuşan Başkan Kavuş, “DOSD Meram’da eğitim alan dört çocuğumuz da maratonda yerini alacak ve kendilerine imkan verildiğinde neleri başarabildiklerini bir kez daha gösterecekler. Hepsine hem bu yarışmada hem de hayatlarında başarılar ve mutluluklar diliyorum” dedi.
Sinop Türk Mutfağı Haftası: Sinop mutfağı görücüye çıktı Sinop’ta Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, katılımcılara kentin coğrafi işaretli ürünleri ve çeşitli yiyecekler ikram edildi. Sinop Uğur Mumcu Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Cumhurbaşkanlığımızın ve Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde bütün Türkiye’de ve yurt dışında büyükelçiliklerde Türk Mutfağı Haftası güçlü ve coşkulu bir şekilde kutlanmaktadır. Dolayısıyla biz de bu haftayı bir festival havasında kutluyoruz. Gastro turizme yönelik çalışmaları olan, turizmle ilgilenen Sinop sevdalıları arkadaşlarımız ’bir festival yapalım, her ilin bir festivali var’ dediler. Yemek konusunda, mutfak kültürü konusunda burası mini bir İstanbul. İmparatorluk şehri gibi. Kafkasya’dan gelenimiz var, doğudan gelenlerimiz de var. Orta Asya’dan beri buralara gelmişiz. Rumeli’ye gidenlerimiz de oldu. Çok kültürlü bir kitleye sahibiz. Bunlardan kaynaklı da zengin bir mutfağımız var. Bunlar zenginlik. Hepsi ayrı bir çeşit ve kültür. Gastro turizm derken hem kimliğimizdir bu. Onunla övüneceğiz. Yediklerimizle de gurur duyacağız. Annelerimizin, ninelerimizin yaptıklarıyla gurur duyacağız" dedi. Vali Özarslan, konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte stantları dolaşarak coğrafi işaretli ürünler ile ilgili bilgiler aldı. Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, kamu ve kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.