EĞİTİM - 12 Ekim 2017 Perşembe 16:52

ODÜ ile MEB arasında işbirliği

A
A
A
ODÜ ile MEB arasında işbirliği

Ordu Üniversitesi, fen ve sosyal bilimler ağırlıklı hafızlık eğitimi veren Milli Eğitim Bakanlığının yeni okul gelişim modeli kapsamında yer alan Ordu Büyükşehir İmam Hatip Lisesi ve Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi ile iş birliği gerçekleştirilecek.

Ordu Üniversitesi, fen ve sosyal bilimler ağırlıklı hafızlık eğitimi veren Milli Eğitim Bakanlığının yeni okul gelişim modeli kapsamında yer alan Ordu Büyükşehir İmam Hatip Lisesi ve Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi ile iş birliği gerçekleştirilecek.


Söz konusu işbirliği kapsamında Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş arasında protokol imzalandı. Protokol ile ilgili bilgi veren ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak projeler ürettiklerini ve bu projeleri beraber yürüttüklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı ile çok iyi bir uyum yakaladıklarını belirten Yarılgaç, “Bakanlığımız ve Ordu Üniversitesi arasındaki bu uyumu bir protokolle taçlandırmak, yürütülen çalışmalara işlerlik kazandırmak ve çalışmaların devamlılığını sağlamak bizim önem verdiğimiz bir husustur. Milli Eğitim Bakanlığı camiasına alanlarında uzman akademisyenlerimizle birlikte projenin de amacına uygun olarak rehberlik etmek üniversite yönetimi olarak bizleri memnun edecektir. Projenin başta yeni yetişen neslimize ve her iki kuruma hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Doğu’nun ilk bağımsız denetim şirketi Erzurum’da kuruldu Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk bağımsız denetim şirketi, Kamu Gözetim Kurumu’ndan ruhsatını alarak Erzurum’da kuruldu. Söz konusu kuruluş, Türkiye genelinde bağımsız denetim ve danışmanlık faaliyetlerini Erzurum merkezli olarak yürütecek. Şirket kurucusu ve yöneticisi Salih Irmak, 10 kişilik bir denetim ekibinin olduğunu belirterek, şirketin, yeterli teknik bilgi ve donanımla yurt genelinde de temsilcilikler aracılığıyla hizmet vereceğini kaydetti. Bağımsız denetim sistemiyle ilgili olarak bilgiler veren Salih Irmak, söz konusu sistemin 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ile mali hayata girdiğini söyleyerek, son tebliğle 300 milyon lira hasılat, 150 çalışan ve 150 milyon aktif büyüklüğü şartlarından her ikisini taşıyan şirketlerin bağımsız denetim yaptırmak zorunda olduğunu belirtti. Bağımsız Denetçi Irmak, “Bu şirketlerin ayrıca kredi başvurusu tarihi itibariyle yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığının 15 milyon liranın üzerinde olması gerekmektedir. Bununla beraber şirket; hile, suistimal denetimi, finans, sosyal güvenlik ve vergisel danışmanlıklarına da devam etmektedir. Ayrıca hem bağımsız denetim, hem de diğer hizmetler için gerek bölge tüccar ve işadamları, gerekse civar illerdeki işadamı ve tüccarlar çoğunlukla İstanbul, Ankara gibi uzak illerden bu hizmeti almaktaydılar. Bundan sonraki süreçte başta Erzurum olmak üzere bölge illerindeki denetim ve danışmanlık hizmetlerini artık biz vereceğiz” diye konuştu.