ÇEVRE - 09 Ağustos 2017 Çarşamba 12:13

Ordu’da 42 karaca tedavi edildi

A
A
A
Ordu’da 42 karaca tedavi edildi

Ordu’da 2017 yılı 7 aylık dönemde yaralanan ya da bilinçsizce avlanmasına çalışılırken yaralanan 206 yaban hayvanının tedavi edildiği belirtildi.

Ordu’da 2017 yılı 7 aylık dönemde yaralanan ya da bilinçsizce avlanmasına çalışılırken yaralanan 206 yaban hayvanının tedavi edildiği belirtildi.


Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, 2017 yılı 7 aylık dönemde Ordu’da en çok yaralı karaca tedavisi yapıldığını belirtti. Doğada çeşitli sebeplerle yaralı halde bulunan veya bizzat vatandaşlar tarafından getirilen 42 karacanın rehabilitasyon merkezinde tedavi edildiğini ve doğaya bırakıldığını kaydetti.


Ordu yaban hayatında en çok karacaların bulunduğunu ancak bilinçsiz vatandaşlar ya da diğer yabani hayvanlar tarafından karacalara yönelik birçok saldırı olduğunu hatırlatan Kılınçer, vatandaşların karacaları av hayvanı yerine doğanın bir parçası olarak görmesi gerektiğine dikkat çekti.



Ordu yaban hayatındaki zenginlik


Kılınçer, “Ordu’da yaralı karacadan sonra en çok martı tedavisi yapılıyor. Bu hayvanlar ya bilinçsiz insanlar ya da diğer yabani hayvanlar tarafından saldırıya uğruyor. Rehabilitasyon merkezlerinde tedavi edilen karacalar bir süre sonra doğaya bırakılıyor. Ordu’da 2017 yılı 7 aylık dönemde 38 martı, 31 şahin, 26 adet güvercin, 9 serçe, 7 puhu kuşu, 6 peçeli başkuş, 5 karatavuk, 4 boz ördek, 4 kuğu, 3 karabatak, 3 atmaca, 3 balaban, 3 kelkenez, 2 çulluk, 2 balıkçıl, 2 karga, 2 kumru, 1’er adet küçük martı, çamurcun, kaya sansarı, Anadolu sincabı, akkuyruklu kız kuşu, gri balıkçıl, sülün, turna, çayır incir kuşu, kızıl şahin, büyük balaban, kara kaplumbağası, çakal ve sığırcık tedavisi yapıldı. Tedavisi yapılan bu hayvanlar doğaya salındı” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir