EKONOMİ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 13:25

Ordu’da Büyükşehrin tarım makineleri çalışıyor

A
A
A
Ordu’da Büyükşehrin tarım makineleri çalışıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘kendi kendine yeten şehir’ sloganıyla atıl tarım arazilerini tarıma kazandırmak, kırsal kesimdeki üreticilerin gelir kaynaklarını arttırmasını sağlamak, ürün çeşitliliğini desteklemek ve birim alandan daha fazla gelir edilmesi hedefiyle başlattığı tarım yatırımları kapsamında oluşturulan Tarım Makineleri Parkı’ndan üreticiler faydalanmaya devam ediyor.


Çamaş ilçesinde fındık dışında yem üretimi yapan çiftçiler, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makine parkından yararlandı. Sonbahar mevsimi döneminde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makineli tohum dikimi imkanından yararlanarak yem bitkisi ekimi yapan çiftçiler, bu ürünleri hasat etmeye başladı.


Ekim sürecinde tarım makineleri ve tohum desteğinin kendilerini çok rahatlattığını belirten Çamaş ilçesi Edirli Mahallesi’nden Mehmet Çamaş ile Emre Çamaş ve Söken Mahallesi’nden Vedat Çamaş, hasat sezonunu da Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makine ekipmanları ile kolaylıkla yaptıklarını söylediler.


Tarım makineleri sayesinde insan gücünü en aza indirerek hem ekonomik, hem de zamandan çok önemli oranda tasarruf sağladıklarını dile getiren çiftçiler, tarım makineleri ve tohum desteği dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.



Ordu’da Büyükşehrin tarım makineleri çalışıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Başkan Köse’den Özel’e ziyaret Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret ederek 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne davet etti. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse beraberinde, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal , Meclis Üyeleri Taner Timar, Soner Alkan, Faruk Uluateş, Mehmet Özkul ile birlikte TBMM’de ilk ziyaretini CHP Karabük Milletvekili aynı zamanda TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay oldu. Daha sonra Milletvekili Akay ile birlikte CHP Genel Başkanı Özgür Özel Başkanlığı’nda düzenlenen grup toplantısına katıldı. Toplantının ardından Başkan Köse, festivalin kültürel ve sanatsal değerlerin paylaşılması, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemine vurgu yaparak Genel Başkan Özel’i ziyaret ederek etkinliğe katılmaya davet etti. Ziyaret sırasında, Safranbolu’nun tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verildi ve festivalin bölgenin ve Safranbolu Uluslararası platformda tanıtımına büyük katkı sağladığı belirtildi. Özel, Başkan Köse’nin gösterdiği başarılı performans ve sosyal belediyecilik örneklerini sergileyen halkçı belediye çalışmaları üzerine kendisine teşekkür ederken daveti memnuniyetle karşıladı ve festivalin önemini vurgulayarak katılımıyla ilgili olumlu düşüncelerini ifade etti. Ziyaret sonunda Başkan Köse Genel Başkan Özel’e Safranbolu’yu yansıtan yöresel ürünler ve Safranbolu temalı tablo hediye etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimiilesonaerdi.
Malatya Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Uluköy Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen stabilize serimi ve yol bakım çalışmalarını yerinde inceledi. İlçenin merkez mahallelerinden en ücra köşesine kadar sorunları çözmek için ekiplere talimat veren ve çalışmaları yerinde takip eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Uluköy Mahallesi’nde Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen stabilize serim ve yol bakım çalışmalarını yerinde inceledi, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi. İhtiyaçları yerinde tespit ederek bir an önce çözüme kavuşturmak için hareket edeceklerini ifade eden Başkan Taşkın, “Uğraştıran değil, ulaştıran bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz” dedi. Göreve geldikleri günden beri ilçenin her köşesinde yaşayan vatandaşların sorunlarını, taleplerini ve önerilerini dinleyerek çözüm odaklı bir yaklaşım sergilemeye devam ettiklerini belirten Başkan Taşkın, “Hemşehrilerimizin daha iyi yaşam standardına ulaşması için yürüttüğümüz çalışmaların bir parçası olarak, Uluköy Mahalle’mizde gerçekleştirilen yol bakım çalışmalarını yerinde inceledik. Herkesin refahı ve memnuniyeti için gece gündüz demeden çalışan ekiplerimizle birlikte, sorunların üstesinden gelmek ve çözümler üretmek için buradayız. Bizim için her mahalle, ilçemizin her köşesi önemli. Ekiplerimiz, titizlikle yürüttükleri çalışmalarla, hemşehrilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine uygun çözümler üretme amacıyla faaliyetlerine devam ediyor. Bu doğrultuda bizim için en değerli olan şey, mahalle sakinlerinin, sorunun ve ihtiyacın olduğu yerde bulunan vatandaşlarımızın geri bildirimleridir. Kıymetli Battalgazililerin desteği ve katkılarıyla, Battalgazi’mizin her köşesinde yaşam kalitesini yükseltmek ve hizmetlerimizi daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte, asrın mirasına sahip çıkarak geleceği inşa etmek için, daha yaşanabilir bir Battalgazi için el ele vereceğiz. Bizler uğraştıran değil, ulaştıran bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz” diye konuştu.