YEREL HABERLER - 16 Ağustos 2017 Çarşamba 13:06

Ordu’da yol çalışmaları hız kesmiyor

A
A
A
Ordu’da yol çalışmaları hız kesmiyor

Türkiye’nin kırsal yol ağı en uzun ikinci ili Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi Ağustos sıcağına rağmen yol yapım ve asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin kırsal yol ağı en uzun ikinci ili Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi Ağustos sıcağına rağmen yol yapım ve asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.


Fındık hasat dönemi ve yıllık izin gibi sebeplerle 10 binlerce insanın kırsal alana çekildiği Ordu’da Büyükşehir Belediye ekipleri ilçelerdeki yol yatırımlarına hız verdi. Altyapısı tamamlanan yolların asfaltlanmasına devam edilirken, yörenin coğrafi şartları sebebiyle kırsal alandaki yollara istinat duvarı inşaatları da hız kesmeden sürüyor.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, halen il genelinde 201 noktada yol çalışması sürdürüldüğünü söyledi. Yılmaz, “Ekiplerimiz, 201 noktada evladiyelik çalışmalar sürdürüyor. Önce yolun altyapısı ve onarımını tamamlıyor, ardından sıcak asfalt uygulaması gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimizden çalışmalar sırasında biraz daha sabır istiyoruz. Çünkü biz hiç bir projeyi günü kurtarmak için yapmıyoruz. Ömürlük yollar için, altyapıyı sağlam tutuyor, yolları kale duvarlarla örüyoruz. Türkiye’de kırsal yol ağı en uzun ikinci il Ordu’da yol inşa etmek zannedildiği kadar kolay değil. Büyükşehir olarak, zoru başararak Ferhat gibi dağları deliyor ve vatandaşlarımızın hizmetine yeni yollar açıyoruz. 2017 yılısonunda Ordumuz, yolları ve diğer yatırımlarıyla birlikte parmakla gösterilecek bir il olacak” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.