YEREL HABERLER - 08 Kasım 2012 Perşembe 11:21

MİLLETVEKİLİ OОAN, IОDIR SORUNLARINI TBMM`YE TAŞIDI

A
A
A
MİLLETVEKİLİ OОAN, IОDIR SORUNLARINI TBMM`YE TAŞIDI

IОDIR (İHA) ``“ Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Iğdır`ın sorunlarıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde (TBMM) gündem dışı bir konuşma yaptı.
Iğdır Üniversitesi`nin son dönemde kurulan üniversitelerden birisi olduğunu ifade eden Sinan Oğan, üniversitelerin bulundukları yerlerin kalkınmasına fayda sağlamak için kurulduğuna dikkat çekti. Oğan, ``Ama maalesef Iğdır Üniversitesi`nin Iğdır`a hiçbir faydası yoktur. Iğdır Üniversitesi sanki Van ve Diyarbakır üniversitelerinin Iğdır şubesi gibi hareket etmektedir. Iğdır Üniversitesi adı üzerinde Iğdır`ın üniversitesidir. Kusura bakmayınız; ama orası kimsenin çiftliği değildir. Iğdır halkı ile birlikte karşısındayız. Üniversiteler, üzerine düşen görevin gereği en fazla hukuka, hakka dikkat edilmesi gereken yerlerdir. Iğdır iline hiçbir faydası olmayan, bütün ihtiyaçlarını Iğdır dışından karşılayan, Iğdırlıları istihdam etmeyen bir üniversite rektörünü, böyle bir zihniyeti biz Iğdır`da istemiyoruz. Biz Iğdırlılar bundan son derece rahatsızız`` dedi.
``IОDIR OVASI SUSUZLUKTAN KAVRULUYOR``
Iğdır Ovası`nın bir zamanlar doğunun Çukurova`sı olarak bilindiğini ifade eden Oğan, ama çukur siyaset anlayışı sebebiyle maalesef Iğdır`ın susuzluktan kavrulan, sulama yapılamayan, hala toprak kanallarla tarlasını sulamaya çalışan insanların yaşadığı bir yer haline geldiğini söyledi. Oğan, ``Sulama birliklerinin imkanlarının kısıtlandığı, yerli bürokratların AKP il başkanlarının tahakkümüne mahkum edildiği bir yer haline getirilmiştir. Bir şehir düşününüz lütfen; yaptığınız HES`ler nedeniyle Iğdır`ı susuz bıraktınız. Terbiyem müsaade etmiyor, konuşmamın en başında belirttiğim ``˜çöldeki kutup ayısı-bahtsız bedevi` tartışmasına; fakat işte Iğdır`ı da bir çöle çevireceksiniz`` şeklinde konuştu.
``METZAMOR NÜKLEER SANTRALİ TEHLİKE SAÇIYOR``
Iğdır`ımızın yanı başında bulunan Metzamor Nükleer Santrali`nin tehlikeleri hakkında birçok kez çağrıda bulunduğunu da ifade eden Oğan, ``Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`la konuyu görüştüm, hala elde var sıfır. Geçtiğimiz günlerde ölüm saçan Metzamor Nükleer Santrali`nin kullanım süresi 10 yıl daha uzatıldı. Bakan Taner Yıldız ise sadece bu santral ``˜kapatılmalı` diyor. Herhangi somut bir girişimden haber yok. Bu santral, adeta bir saatli bombadır. Iğdır`da kanser oranları büyük bir hızla artıyor, sık sık Iğdır`ı ziyaret ediyorum ve her gittiğimde taziye çadırlarını dolaşıyorum, insanlarımızın neredeyse yüzde 90`ının ölüm sebebi kanser. Hatırlıyor musunuz Çernobil`i? Karadeniz bölgesinde hala etkileri devam ediyor. Ukrayna`daki Çernobil`le aramızda koca bir Karadeniz olmasına rağmen sürüyor. Metzamor`la aramızda sadece 16 kilometre var ve daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Açılım furyası ve terörle mücadeledeki basiretsizlik nedeniyle her gün birer ikişer şehit veriyoruz maalesef; ama AKP bu toplumu öyle bir duyarsızlaştırdı ki büyük sayılarda şehit haberi alınca artık gündem oluşturuyor. Aynı şekilde, Iğdır`da her gün insanlarımız ölmeye devam ediyor; ama herkes ilgisiz. Acaba Iğdır`daki ölümlerle ilgilenmek için AKP, burada Metzamor`un patlamasını ve büyük çapta ölümlerin olmasını mı bekliyor? Önünüzde Ermenistan olunca eliniz ayağınıza dolaşıyor, eliniz ayağınız bağlanıyor`` diye konuştu.
Özelikle kış aylarında Iğdır`daki hava kirliğine de dikkat çeken MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, ``Kış geliyor, yine kenti hava kirliliği nedeniyle Hitler`in gaz odalarına çevireceksiniz. Iğdır, zehir soluyor, Iğdır`ı radyasyon kaplayacak. Çiftçiler, tarlasını sulayacak suya muhtaç. Iğdırlı, arsenikli su içiyor, Iğdırlı zehir içiyor. İktidar bu kadar mı Iğdır`ı görmezden geliyor. Defalarca buradan size söyledik, meclisin denetim mekanizmalarını harekete geçirdik. Yine elde var sıfır. Iğdırlıya vereceğiniz hizmetiniz yoksa Iğdır`ın da size verecek oyu yok. Durum onu gösteriyor ki, yerel seçimlerde Iğdır`da bir 12 Haziran daha yaşayacaksınız`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığspor Teknik Direktörü Sözeri: "Takımıma güveniyorum" Nesine 2. Lig Beyaz Grup’ta play-off oynamayı garantileyen Elazığspor‘da teknik direktör Erkan Sözeri, ""Ben takıma, futbolcularıma güveniyorum. Maç seçme rakip seçme gibi bir lüksümüz yok. Biz buralara tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik" dedi. Haftasonu 24 Erzincanspor ile evinde karşı karşıya gelecek olan Seza Çimento Elazığspor’da bu maçın hazırlıkları devam ediyor. Cumartesi günü oynanacak olan maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren Elazığspor’da çalışmaya sakatlıkları bulunan Fuat Bavuk ile Çağlayan Menderes katılmadı. Antrenman öncesi teknik direktör Erkan Sözeri basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Haftasonu grubu ikinci veya üçüncü bitirme ihtimallerinin olduğunu belirten Elazığspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, "Ben takıma, futbolcularıma güveniyorum. Maç seçme rakip seçme gibi bir lüksümüz yok. Biz buralara tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik. Bu geldiğimiz seviyeyi korumak ve şampiyonluğa ulaşmak hedefimiz. Play-off demiştik onu çok şükür garantiledik. Şehirden çok büyük teveccüh görüyoruz" diye konuştu. Taraftarların bu maçta dikkatli olması gerektiğini belirten Sözeri, "Herhangi bir olay olursa play-off maçını içeride seyircisiz oynama ihtimalimiz var. Taraftarlarımız maçın zevkini çıkarsınlar sıradan bir maç oynamayacağız. Play-off’un provasını yapsınlar biz de provasını yapalım. Biraz rotasyonla oynayacağız sakat yorgun oyuncularımız var. Çocuklar çok iyi irade gösterdiler gerçekten yoruldular. Bir haftada üç maç gibi zorlu bir fikstürden geçtik. Cumartesi günü taraftarlarımızı bekliyoruz. Çok keyifli bir maç olacak. Çok isteyeceğiz ve inşallah şampiyonluk nasip olur" şeklinde konuştu. Erkan Sözeri, Fuat Bavuk ve Çağlayan Menderes’in tedavilerinin devam ettiği söyledi.
Aydın Başkan Çerçioğlu’ndan çocuklara 23 Nisan hediyesi Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekstil Park Fuar Aydın’da düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde çocuklar, eğitici ve eğlenceli aktivitelerle bayram sevincini doyasıya yaşadı. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydın Tekstil Park Fuar Aydın’da gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar, hem öğrenmelerine katkı sağlayan hem de sosyal becerilerini geliştiren aktivitelerle buluşuyor. 23 Nisan’da da çocukları unutmayana Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, miniklere bayram hediyesi verdi. Aileleriyle birlikte etkinlik alanına gelen çocuklar, gün boyunca eğitici ve geliştirici etkinlikler ile bayram sevincini yaşadı. Fuar Aydın alanında kurulan etkinlik alanlarında çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sunan oyunlar ve atölyeler yer alırken, şenlik kapsamında çocuklar, interaktif spor etkinlikleri, beceri geliştiren oyun alanları, atölye çalışmaları ve sahne performansları ile buluştu. Etkinliklerde yer alan gösteriler ve aktiviteler, çocukların eğlenirken öğrenmelerine katkı sağlarken, etkinlik alanında çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, 24 ve 25 Nisan tarihlerinde de 12.00 ile 20.00 saatleri arasında çocuklarla buluşacak. Etkinliklerden memnuniyet duyduklarını ifade eden aileler ve çocuklar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.