YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 09:56

SAĞLIKSPOR İYİ BAŞLAMAK İSTİYOR

A
A
A
SAĞLIKSPOR İYİ BAŞLAMAK İSTİYOR

Aydın Amatör Süper Lig takımlarından Sağlıkspor,ligin ikinci yarısına iyi başlamak istiyor.
Sağlııkspor antrenörü Recep Özçelik yaptığı açıklamada çalışmaların sürdüğünü kaydederek ikinci yarının ilk maçı olan Acarlar Belediyespor maçının kolay olmayacağını söyledi.
Acarlar Belediyespor’u ligin ilk yarısında 3-1 yendiklerini hatırlatan Özçelik, “Rakibimiz kadro bakımından ligin en iyi kadrosuna sahip. Her ne kadar birkaç adım geride kalmış gözükseler de iddialarını sürdürmek istiyorlar. İlk maçlar her zaman zordur. Ancak bizde kazanmak için sahaya çıkacağız” dedi.
Davutlar Belediyespor’un ligden çekilmesiyle ligdeki her takımın artık şampiyonluğa oynamak istediğini belirten Özçelik şunları söyledi: “Rakibimiz de ilk 2’yi zorlamak isteyecektir. Ancak biz takımımıza güveniyoruz ve inanıyoruz. Dostça bir karşılaşma olmasını temenni ediyoruz. Aydınlıları bu maçı izlemeye davet ediyoruz”
Sağlıkspor-Acarlar Belediyespor karşılaşması Pazar 14.00’te Adnan Menderes Stadı 2 No’lu Yan Sahada oynanacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kurban Bayramı öncesi İstanbul’da sevk noktalarında yoğun mesai Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul’a kurbanlık hayvan girişlerine yönelik denetimler başladı. İstanbul’a giriş yapan kurbanlık hayvanlar, Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası’nda ekipler tarafından tek tek kontrol edildi. Yol kontrolleri kapsamında hayvanların küpeleri, pasaportları ve veteriner sağlık raporları incelendi. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Suat Parıldar, 2026 yılı itibarıyla kontrollerin başladığını belirterek, geçtiğimiz yıl İstanbul’a yaklaşık 60 bin büyükbaş ve 81 binin üzerinde küçükbaş hayvan sevki gerçekleştirildiğini söyledi. Parıldar, 2025 yılında kent genelinde yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 94 bin küçükbaş hayvanın kurban ibadeti kapsamında kesildiğini ifade ederek bu yıl da benzer rakamların beklendiğini kaydetti. Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun çalışmalarına da değinen Parıldar, geçici kurban satış ve kesim alanlarına belge verilirken hijyen, sağlık ve hayvan refahı kriterlerinin titizlikle incelendiğini belirtti. Kesim alanlarında vatandaşların dini vecibelerini sağlıklı ve uygun şartlarda yerine getirebilmeleri için gerekli tüm şartların denetlendiğini aktardı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Parıldar, kurbanlık alımlarında kulak küpesi, pasaport ve veteriner sağlık raporlarının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirten Parıldar, Kurban Bayramı’nın sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.