GENEL - 27 Temmuz 2017 Perşembe 09:37

Okul harçlıklarını yol kenarında incir kiraz satarak çıkarıyorlar

A
A
A
Okul harçlıklarını yol kenarında incir kiraz satarak çıkarıyorlar

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çocuklar, topladıkları kızılcık kirazı ve incirleri yol kenarlarında satarak okul harçlıklarını çıkarıyor.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çocuklar, topladıkları kızılcık kirazı ve incirleri yol kenarlarında satarak okul harçlıklarını çıkarıyor.


Yaylalarda ve orman köylerinde yaşayan çocuklar, dağlarda ve ormanlık alanlarda yetişen, yörede "yabani kiraz" olarak adlandırılan kızılcık ağaçlarından topladıkları kirazları ve incirleri yol kenarlarında satarak, hem aile bütçesine katkıda bulunuyor hem de kış için okul harçlıklarını biriktiriyor.


Bölge insanlarının yaz günlerinde yoğun olarak kullandığı yayla yollarında yaşları 5-12 yaş arasında değişen çocuklar, kızılcık kirazının kilosunu 3, incirin kilosunu da 5 liradan satıyor.


Çocuklar, ellerine poşet içerisindeki yabani kirazları ve incirleri alarak yoldan geçen araç sürücülerine gösteriyor. Araç sürücüleri de hem bu lezzeti tatmak hem de çocuklara destek çıkmak için bu meyveleri alıyor.


Çocuklar, kiraz ve incir satarak okul harçlıklarını çıkarttıklarını belirterek, her şeyi ailelerinden beklememeleri gerektiğini söyledi.


Vatandaşlar da küçük yaşta ekmek parasını çıkartan çocukları takdir ettiklerini belirtiyorlar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.